Κώστας Νικολακόπουλος

Η πρώτη έξοδος κρύβει πάντα λακκούβες για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από τον sport-fm.gr το δύσκολο, όσο και κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο.

• Με τα τόσα παιχνίδια του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, κάπου περνάει λίγο απαρατήρητο ότι σήμερα έχει την πρώτη του έξοδο για το πρωτάθλημα! Και δη με ένα αντίπαλο όπως ο Πανιώνιος, εδώ και τρία χρόνια σταθερά μέσα στις θέσεις 5-7 στη βαθμολογία της ελληνικής Λίγκας, που απόψε θα παίζει στο σπίτι του.

• Το δε πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού μακριά από το Καραϊσκάκη κάθε χρόνο κρύβει παγίδες. Έχει χάσει από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο (1-2), έχει φέρει ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (1-1), ενώ έχει κερδίσει με μεγάλη δυσκολία τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο (3-2), τη Βέροια στην Ημαθία (2-1) και, αυτή τη φορά, τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο (2-1). Το πόσο δύσκολη είναι κάθε χρόνο για τον Ολυμπιακό η «πρώτη έξοδος» φαίνεται κι από τα αποτελέσματα του ακόμη κι όταν παίζει τυπικά φιλοξενούμενος: κέρδισε με το ζόρι 1-0 την Καλλονή στο ΟΑΚΑ και τη Λαμία στο Περιστέρι, ενώ το 2-0 επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ έγινε με γκολ στο 90’ και το 91’…

• Οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματικότητα των οκτώ αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού στα οκτώ πρώτα παιχνίδια του μακριά από το Καραϊσκάκη στα οκτώ τελευταία πρωταθλήματα, συνιστά αερολογία και μπαρούφα! Εδώ μιλάνε τα δεδομένα: δύο γκέλες και έξι νίκες, όλες οριακές!

• Εάν ο προπονητής κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν πάνε προετοιμασμένοι για μεγάλη μάχη απόψε στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός θα πάθει μεγάλη ζημιά! Η πρώτη του έξοδος κάθε χρόνο κρύβει λακκούβες!

• Απ΄ όποια πλευρά κι αν το πάρεις, το παιχνίδι είναι δύσκολο.

• Να σας θυμίσω τα τρία τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων; Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4 με γκολ στο 87’ κι Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0. Άρα, μία γκέλα του Ολυμπιακού και δύο νίκες οριακές.

• Τι έκανε πέρσι ο Ολυμπιακός κόντρα στον νυν προπονητή του Πανιώνιου, τον Ανιγκό, που μάλιστα ήταν σε κατώτερη ομάδα; Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-1 με γκολ στο 84’ και Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1. Άρα, ξανά μία γκέλα του Ολυμπιακού και μία οριακή νίκη.

• Όπως κι αν το δεις, εκεί καταλήγεις: το ματς, από τα πριν τον αγώνα δεδομένα του, μπαλαντζάρει για τον Ολυμπιακό μεταξύ γκέλας και οριακής νίκης. Αν δεν αντιμετωπιστεί λοιπόν όπως πρέπει από τους «ερυθρόλευκους», καταλαβαίνουμε όλοι που θα «κάτσει».

• Κι ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια. Βλέπουμε ότι ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ κερδίζουν όλα τα παιχνίδια τους. Η ΑΕΚ πάει στην Τρίπολη και καθαρίζει, ο ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη και στο Γεντί Κουλέ, ενώ παίρνουν και τα θεωρούμενα πιο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια (με τον Αστέρα και τον Πανιώνιο αντίστοιχα). Μόνο στο μεταξύ τους ντέρμπι υπήρξε απώλεια, χθες! Με τη διαφορά ότι για να την εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός πρέπει να ανεβάσει στροφές. Γιατί είδαμε ότι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, είχε σε δύο ματς στην κόψη του ξυραφιού από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, νίκη στο 92’ με τον Αστέρα και ισοπαλία 0-0 με την Μπέτις…

• Έτσι όπως έχει προκύψει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όσο ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ κερδίζουν τις ίδιες ομάδες με τις οποίες παίζει κι ο Ολυμπιακός μετά από αυτούς, οι «ερυθρόλευκοι» είναι «υποχρεωμένοι» να φέρνουν κι αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα: νίκη. Και είδαμε πόσο δύσκολα κατέβαλλαν τον Αστέρα, τον οποίο προηγουμένως είχαν κερδίσει ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ. Τώρα, έχουν τον Πανιώνιο, που επίσης έχει χάσει από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ και ψάχνει κι αυτός επίμονα για βαθμούς, καθώς είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει νικήσει τον ΟΦΗ (2-2 στη Ν. Σμύρνη).

• Έχω δει και στα τρία παιχνίδια του τον Πανιώνιο. Αδικείται από τα αποτελέσματα του. Με τον ΟΦΗ έβγαλε δύο απίθανα γκολ αυτός ο Νέϊρα κι ήρθε το 2-2. Στο α΄ ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ τον έκανε να υποφέρει άσχημα και στο β΄ έχασε από μία φάση κι ένα γκολ που επίσης σπάνια μπαίνει. Επί της ουσίας ένα κακό ημίχρονο έκανε στο ΟΑΚΑ, αλλά έφαγε μαζεμένα τα γκολ και το συνολικό 0-4 τον φέρνει σε κατάσταση πίεσης, κάτι που τον Ολυμπιακό δεν τον βολεύει.

• Ο νεαρός Σέρβος τερματοφύλακας είναι πολύ ταλαντούχος, ο Κεϊτά, μαζί με τον Κόρμπο, στα χαφ κάνει δουλειά (έπαιξε με τον Μαντί Καμαρά μαζί στην Αζαξιό, στο β΄μισό της περασμένης σεζόν, με 10 συμμετοχές), οι εξτρέμ Μασούρας και Σπιριντόνοβιτς είναι επικίνδυνοι, όπως κι ο φορ Ντουρμισάϊ. Και οι τρεις δε, έχουν σκοράρει κατά του Ολυμπιακού!

• Ιδιαίτερο το ματς για τον Γιαννιώτη, αφού γυρίζει στο σπίτι της ομάδας στην οποία καθιερώθηκε για πρώτη φορά ως βασικός γκολκίπερ! Η δε περσινή του επίσκεψη, με τον Ατρόμητο, δεν ήταν και ιδανική (2-2 από τα γκολ του Σπιριντόνοβιτς). Αντίθετα, ο Μπανανά έχει συνηθίσει πια να παίζει κατά του Ολυμπιακού, στον οποίο ανήκει, αλλά του έχει βάλει επανειλημμένως και γκολ!

• Διαιτητής ο Σκουλάς, που έπαιξε πέρσι τον ΠΑΟΚ σε δύο διπλά του, με τριάρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x