Κώστας Νικολακόπουλος

Η συγκυρία την οποία πρέπει να προσέξει πολύ απόψε ο Ολυμπιακός με ΟΦΗ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, τόσο σε καθαρά αγωνιστικό, όσο και σε ιστορικό επίπεδο.

• Ήδη ο Ολυμπιακός έρχεται από δύο παιχνίδια με μόλις ένα βαθμό κέρδος. Δεν του άξιζε αυτή η μίνιμουμ συγκομιδή, αλλά στο ποδόσφαιρο ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Μία τρίτη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια θα είναι πολύ άσχημη και δη στην αρχή ενός προγράμματος, από το οποίο περιμένει το μάξιμουμ των βαθμών.

• Ο ΟΦΗ σίγουρα δεν είναι κακός, όσο δείχνει η βαθμολογική θέση του. Είχε, όμως, τη συγκυρία να δώσει μόνο δύο εντός έδρας παιχνίδια κι αυτά απέναντι σε ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ. Μπορεί, πάντως, κάποιος να προσέξει ότι στην επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία εμφανίζει ένα μειονέκτημα, το οποίο πρέπει να το διακρίνει ο Ολυμπιακός απόψε.

• Όταν λοιπόν ο ΟΦΗ δεχθεί ένα γκολ, συνήθως χάνει την ψυχολογία του και δεν αργεί να φάει κι ένα δεύτερο. Με τον ΠΑΟΚ έγινε το 1-1 στο 37’ και το 1-2 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στην Ξάνθη τα δύο πρώτα γκολ τα δέχθηκε στο 28’ και στο 40’. Και με την ΑΕΚ στο 20’ και στο 32’. Μέσα σε 10-12 λεπτά δηλαδή έφαγε έξι γκολ, από δύο σε καθένα από τα τρία αυτά παιχνίδια.

• Ένα δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με τις στημένες φάσεις, μέσα από τις οποίες ο ΟΦΗ έχει δεχθεί ουκ ολίγα γκολ. Μόνο που εδώ ο Ολυμπιακός για να εκμεταλλευθεί αυτή την αδυναμία πρέπει ο ίδιος να θυμηθεί πώς είναι να σκοράρει από κόρνερ και φάουλ, κάτι το οποίο έχει να κάνει σχεδόν δύο μήνες…

• Στα γεγονότα του αγώνα σίγουρα η απουσία του Φορτούνη-βλέπετε, ο αρχηγός του Ολυμπιακού εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο, από τα μέσα του Οκτώβρη του 2017, έχει λείψει μόλις από ένα παιχνίδι της ομάδας του (!), εκείνο με τον Πανιώνιο (1-0) κεκλεισμένων των θυρών, στις 18 του περασμένου Φλεβάρη.

• Κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος σήμερα απ΄ ότι ήταν στο τελευταίο παιχνίδι του που έκανε διπλό, στον Πανιώνιο δηλαδή, αν θέλει να κερδίσει. Κι επειδή όλα έχουν τη σημασία τους στο ποδόσφαιρο, τέτοια εποχή, Οκτώβρη μήνα, ο Ολυμπιακός έχει πάθει μεγάλες ζημιές από τον ΟΦΗ: το 2011 είχε φέρει 2-2 μέσα στο Καραϊσκάκη, το 2005 είχε χάσει 0-1 στο Παγκρήτιο και το 1994 είχε χάσει 0-1 στο Γεντί Κουλέ.

• Γενικά, ιστορικά αυτό το διάστημα του έτους δεν είναι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό όταν παίζει με τον ΟΦΗ, ιδίως στην Κρήτη: τέλη Σεπτέμβρη του 2008 είχε φέρει 0-0 στο Παγκρήτιο κι αρχές Νοέμβρη του 1991 είχε φέρει 2-2 στο Γεντί Κουλέ. Ακόμη κι οι νίκες του Ολυμπιακού το φθινόπωρο είναι σε δραματικά παιχνίδια στο Ηράκλειο: 2-1 με γκολ στο 86’ τέλη Σεπτέμβρη του 2006, 2-1 με γκολ στο 90’ τέλη Σεπτέμβρη του 2000, 3-2 με γκολ στο 86’ ξανά τέλη Σεπτέμβρη του 1997.

• Πρόκειται για μία συγκυρία την οποία πρέπει να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός ενόψει του σημερινού αγώνα του, σε μία στιγμή που ο ΟΦΗ δηλώνει έτοιμος να κάνει νέο ξεκίνημα, με τον νέο του μεγαλομέτοχο να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο παραμονές αυτού του αγώνα.

• Το πόσο δε αποφασισμένος είναι ο ΟΦΗ ενόψει του σημερινού αγώνα φαίνεται κι από την κίνηση του προπονητή του (Παπαδόπουλου) να μη δηλώσει σε αυτό το ματς να εκτίσουν την ποινή τους ο Ποτουρίδης κι ο Βουό, αλλά στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό.

• Ο δε Παπαδόπουλος, που ακόμη (μία το μεσημέρι ανήμερα του ματς) δεν έχει ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας του (!), όσες φορές τον θυμάμαι αντίπαλο του Ολυμπιακού, πάντοτε ήταν αρκετά ανταγωνιστικές οι ομάδες του και συχνά του είχε βάλει δύσκολα. Είτε με την Ξάνθη, είτε με την Καβάλα στο Κύπελλο, είτε με τον Ηρακλή.

• Ειδικά δε το τελευταίο παιχνίδι του Παπαδόπουλου κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Καυταντζόγλειο, ο Ηρακλής το είχε παλέψει πολύ, είχε προηγηθεί με γκολ στο 5’ και το είχε χάσει με γκολ στο 75’ του Ιντέγε, που μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μπει αλλαγή…

• Ο Ολυμπιακός μία επιλογή έχει απόψε: να παίξει πραγματικά καλά, δυνατά, συγκεντρωμένα κι αποφασιστικά. Ειδάλλως πολύ απλά δεν θα περάσει από το Γεντί Κουλέ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x