Κώστας Νικολακόπουλος

Η Τρίπολη έδειξε ένα δρόμο για τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στον sport-fm.gr μία πρώτη προσέγγιση επί αγωνιστικού για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

• Μία πρώτη προσέγγιση του ντέρμπι της Κυριακής σε αγωνιστικό κομμάτι. Και γι΄ αυτήν εγώ θα πάω μία εβδομάδα πίσω. Στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός.

• Διότι ο Παντελίδης με την τακτική που ακολούθησε έδειξε ένα δρόμο και στους επόμενους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Κι εν προκειμένω στην ΑΕΚ. Γιατί μέχρι τώρα όλες οι ομάδες τι έκαναν; Έπαιζαν τον Ολυμπιακό με ταμπούρι. Εντός κι εκτός έδρας. Κι έτσι είχε συνηθίσει και να παίζει ο Ολυμπιακός! Είχε μάθει να παίζει δηλαδή με αντιπάλους μαζεμένους πίσω κι είχε προσαρμόσει κι αυτός ανάλογα το παιχνίδι του.

• Όμως, ο Αστέρας το πήγε αλλιώς. Πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό στα πρώτα 20 λεπτά και γενικά στο α΄ ημίχρονο και του δημιούργησε άλλο πρόβλημα-όχι της αδυναμίας διάσπασης μίας καλά κλειστής άμυνας, αλλά της αδυναμίας να αναπτυχθεί σωστά. Κι εκεί ακριβώς ήταν που ο Ολυμπιακός δεν εμφάνισε plan b κι ο Γκαρθία στο ημίχρονο δεν απέτρεψε τους παίκτες του από το να γεμίζουν από πίσω με βαθιές μπαλιές προς την επίθεση, τουλάχιστον μέχρι να δούμε από το 70’ και μετά το πιο…κλασικό παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται και την (κουρασμένη) Τρίπολη να αμύνεται.

• Και για να φτάσουμε στο ντέρμπι της Κυριακής: η ΑΕΚ τι θα κάνει; Θα ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι σφιχτά και πίσω, όπως στο πρόσφατο 0-0 του Κυπέλλου η, θα επιχειρήσει να παίξει ψηλά για να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη; Να θυμίσω ότι πέρσι, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 για το Κύπελλο, η ΑΕΚ του Χιμένεθ είχε πετύχει τον αιφνιδιασμό μέσα από μία στημένη φάση, το γκολ του Αραούχο από φάουλ. Κι ότι κι επί Δέλλα, πάλι στο Κύπελλο, στο 1-1, η ΑΕΚ είχε μπει κι είχε πάει φουλ επιθετικά στα πρώτα λεπτά κι είχε επίσης προηγηθεί με 1-0…

• Από πλευράς του Ολυμπιακού το ζητούμενο είναι αφενός μεν να μπει αυτός δυνατά στο παιχνίδι, να φτιάξει ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσει, αφετέρου δε να έχει 100% συγκέντρωση πίσω, ώστε να μην την πατήσει και βρεθεί να κυνηγάει το σκορ. Και, παράλληλα, να εμφανίσει ένα εναλλακτικό σχέδιο, εάν κάτι δεν του πάει καλά.

• Για παράδειγμα, όταν σε πιέζει ψηλά ο αντίπαλος, μπορεί να είναι πιο χρήσιμος στην ενδεκάδα ο Ταχτσίδης, γιατί έχει το καλό πόδι να βγάλει την μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση. Όταν θέλεις εσύ σαν Ολυμπιακός να πρεσάρεις, μπορεί να είναι πιο χρήσιμος ο Ζιλέ.

• Γι΄ αυτό λέω ότι πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον κι η ισπανική μονομαχία Γκαρθία-Χιμένεθ στους πάγκους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x