Κώστας Νικολακόπουλος

Η τρίτη φορά του Χάσι και η κατανόηση για τον παράγοντα χρόνο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο sport-fm.gr, με αφορμή τον τρόπο που μπήκε ο Ολυμπιακός χθες στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Ο Χάσι πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο που είχε θέσει ο Ολυμπιακός: την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Του πιστώθηκε και δικαιολογημένα. Και διότι μόλις πέρσι ο Ολυμπιακός είχε αποτύχει παταγωδώς στην σχετική αποστολή του, μένοντας έξω από τον πρώτο προκριματικό του με την Χάποελ Μπερ Σέβα, αλλά και διότι ο Χάσι πέρσι τα είχε ξανακατάφερει κι είχε περάσει κι άλλη ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τη Λέγκια, στη μοναδική μάλιστα πρόκριση πολωνικής ομάδας εδώ και μία 20ετία. Μου μοιάζει δύσκολο να θεωρήσω τυχαίο πέντε διαδοχικές προκρίσεις μέσα σε δυο καλοκαίρια.

• Από εκεί και πέρα, ο κάθε προπονητής όπως πρέπει να κοιτάζει να συνεχίζει στα θετικά κομμάτια της δουλειάς του, όπως συνέβη με τις δύο συμμετοχές του Χάσι στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στη διετία, πρέπει να μαθαίνει κι από τις αποτυχίες του.

• Γυρνώντας ακριβώς ένα χρόνο πίσω, η Λέγκια με τον Χάσι στον πάγκο έκανε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ντόρτμουντ μέσα στη Βαρσοβία. Δεν είναι όλα συγκρίσιμα, αφού άλλο Ολυμπιακός κι άλλο Λέγκια, όπως άλλο Ντόρτμουντ κι άλλο Σπόρτινγκ, όμως το σκορ πέρσι στο Λέγκια-Ντόρτμουντ ήταν 0-1 στο 7’ και 0-3 στο 17’. Και χθες 0-1 στο 2’ και 0-2 στο 13’… Επιπλέον πέρσι, το κρίσιμο 0-2 είχε έρθει με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ. Χθες το ακόμη πιο κρίσιμο 0-1 ήρθε με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ…

• Γυρνώντας στην πρώτη σεζόν του Χάσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του, με μία τρίτη διαφορετική ομάδα, το αποτέλεσμα ήταν Άντερλεχτ-Ντόρτμουντ 0-3 πριν τρία ακριβώς χρόνια. Με το σκορ 0-1 στο 3’…

• Δηλαδή τα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του Χάσι στο Τσάμπιονς Λιγκ με τις τρεις ομάδες με τις οποίες έχει παίξει στη διοργάνωση, είχαν παθητικό 12 γκολ, εκ των οποίων τα τρία στα πρώτα εφτά λεπτά και τα άλλα τρία και συνολικά έξι, στα πρώτα 17 λεπτά. Μου μοιάζει, κι εδώ, δύσκολο να το θεωρήσω τυχαίο ότι κάθε του ξεκίνημα εντός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ του στραβώνει από τα…αποδυτήρια.

• O Χάσι έδειξε τουλάχιστον ότι έμαθε από το περσινό λάθος του, όταν στο Λέγκια-Ντόρτμουντ είχε ξεκινήσει και το β΄ ημίχρονο με την ίδια ενδεκάδα κι η πρώτη αλλαγή του ήταν τότε στο 63’ απλά ένας σέντερ φορ (Νίκολιτς) αντί ενός άλλου σέντερ φορ (Πρίγιοβιτς). Το τελικό σκορ να θυμίσω ήταν 0-6, με άλλα τρία γκολ στην επανάληψη.

• Χθες, όμως, έκανε την αλλαγή από το ημίχρονο, δένοντας λίγο το κέντρο με τον Ζντιέλαρ στη θέση του Φορτούνη. Έτσι αν μη τι άλλο έμεινε το σκορ στα επίπεδα του 0-3 ως τα τελευταία πέντε λεπτά κι εκεί ευτύχησε στο δοκάρι του Ντοστ να μη γίνει το 0-4 και αντίθετα να κάνει ο Πάρντο με δύο όμορφα γκολ το αρκετά πιο τιμητικό 2-3.

• Περιμένουμε πλέον από τον Κοσοβάρο τεχνικό στη συνέχεια να διορθώσει κι άλλα λάθη, της ομάδας και δικά του. Έχει πολύ δύσκολο έργο, ιδίως στην Ευρώπη, λόγω της σύνθεσης του ομίλου, όμως ο ίδιος κι οι παίκτες του έκαναν χθες την… ευρωπαϊκή ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη, με την κακή προσέγγιση που έκαναν στο παιχνίδι.

• Αυτά από εμένα με πάντα καλή διάθεση και με κατανόηση ότι μία ομάδα που χτίζεται πάλι από την αρχή με καινούργιο μάστορα και καινούργια υλικά, θέλει τον χρόνο της-κι αυτή κι ο μάστορας. Κι ο χρόνος τους σίγουρα δεν είναι τα μέσα Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x