Κώστας Νικολακόπουλος

Η… «τρίτη και καλή» με τον 4ο Πορτογάλο;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία πρώτη προσέγγιση του θέματος Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό.

• Θα είναι αυτή τη φορά η «τρίτη και καλή» του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς; Έτσι φαίνεται, αν κρίνουμε από την διακαή επιθυμία εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο των δύο πλευρών να συνεργαστούν.

• Την περασμένη άνοιξη ήταν που ξεκίνησε το φλερτ, αλλά τότε ο Πορτογάλος είχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Γκιμαράες κι η ομάδα του για να τον αφήσει να φύγει ήθελε ρήτρα ενός εκ. Ευρώ. Έτσι προτιμήθηκε ο Χάσι (είχε μπει στην τελική ευθεία με τον…Λουτσέσκου)…Τον περασμένο Δεκέμβρη πάλι ο Ολυμπιακός μίλησε με τον Πορτογάλο, αλλά και πάλι η Γκιμαράες ζητούσε τη ρήτρα για να τον αφήσει. Έτσι προτιμήθηκε ο Γκαρθία…

• Τώρα, όμως, ο Μαρτίνς είναι ελεύθερος, καθότι αποχώρησε από την Γκιμαράες πριν από ενάμιση μήνα και έτσι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολύ πιο εύκολα για να γίνει ο Μαρτίνς ο 4ος Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού μέσα σε μία πενταετία, μετά τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Βίτορ Περέϊρα και τον Μάρκο Σίλβα! Κι οι τρεις προηγούμενοι πήραν πρωτάθλημα και δη με εμφατικό τρόπο! Ο Μάρκο με 28 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα! Ο Ζαρντίμ φεύγοντας αήττητος και με +10 από τον δεύτερο! Κι ακόμη κι ο Περέϊρα πήρε την ομάδα Γενάρη μήνα στο -1 και τερμάτισε πρώτος με διαφορά.

• Τόσο ο Ζαρντίμ, όσο κι ο Μάρκο είχαν βγει για πρώτη φορά εκτός Πορτογαλίας ερχόμενοι στον Ολυμπιακό. Την ίδια δηλαδή διαδρομή που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ο Μαρτίνς. Αυτοί είχαν φύγει από την Μπράγκα και την Σπόρτινγκ αντίστοιχα, έχοντας τερματίσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος τους. Όχι μακριά, στην 4η θέση, είχε τερματίσει πέρσι ο Μαρτίνς με την Γκιμαράες, που είναι σαφώς πιο μικρή ομάδα όχι μόνο από την Σπόρτινγκ, αλλά και από την Μπράγκα. Ομάδα που φέτος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την επιτυχία της, σε συνδυασμό και με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

• Ο Μαρτίνς χαίρει εκτίμησης στην πατρίδα του, γιατί που δουλεύει, δουλεύει καλά. Τι θα κάνει στον Ολυμπιακό, θα το δούμε. Αυτή την στιγμή προέχει να κλείσει. Γιατί μόνο τότε θα έχει πραγματικά νόημα να σχολιάζουμε και να κρίνουμε για τον Πορτογάλο.

• Παράλληλα, πρέπει να δούμε και τι οριστικά θα αποφασίσει ο Όσκαρ Γκαρθία για το φινάλε της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x