Κώστας Νικολακόπουλος

Η ώρα του Ελ Αραμπί και των άλλων παικτών που έρχονται από πίσω…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στo sport-fm.gr για τις ευκαιρίες που ετοιμάζεται να δώσει ο Πέδρο Μαρτίνς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

• Αναπόφευκτα, μπορεί κάποιος να πει, λόγω της ρεβάνς στη Ρωσία την Τρίτη, θα κάνει ροτέϊσον απόψε ο Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Θα παίξουν ο Ελ Αραμπί, ο Καμαρά, νομίζω κι ο Σισέ, ενδεχομένως κι άλλα παιδιά.

• Η ώρα των Αφρικάνων, δηλαδή! Βλέπετε, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που σαν ρόστερ έχει τους περισσότερους παίκτες από την Αφρική, αλλά η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μαρτίνς σε αυτά τα προκριματικά της Ευρώπης, συγκυριακά είχε έναν Αφρικάνο στην ενδεκάδα, τον Μεριά.

• Είναι τρεις Έλληνες (Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας), τρεις Πορτογάλοι (Σα, Σεμέδο, Ποντέντε) και οι Ομάρ, Γκιγέρμε, Βαλμπουενά, Γκερέρο με τον Μεριά, σε μία ενδεκάδα στην οποία ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βρει ποιότητα, κλάση, αλλά και συνοχή, χημεία.

• Μόνο που ο Ολυμπιακός έχει κι άλλους παίκτες αξίας κι ασφαλώς και θα τους βάλει στο κόλπο. Ο Σισέ κι ο Καμαρά είναι δύο παιδιά που ξέρουμε τι δυνατότητες έχουν, ακόμη και για το πιο υψηλό επίπεδο, αφού τους είδαμε και πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ εναντίον αγγλικών, ιταλικών, ισπανικών ομάδων.

• Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Κούτρη, που απολύτως λογικά έχει χάσει την θέση στην ενδεκάδα από τον Τσιμίκα, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, στο πρώτο παιχνίδι με την Κράσνονταρ έκανε αμυντικά ένα παιχνίδι που στο ανασταλτικό κομμάτι πλησίασε το άριστα! Πρέπει, αν δεν κάνω λάθος, να έβγαλε χωρίς κανένα λάθος περίπου 15 άμυνες! Ακόμη και τα φάουλ που έκανε ήταν σωστές επιλογές και το μόνο για το οποίο μπορείς να του κάνεις κριτική είναι γιατί κάποιες φορές κρατάει περισσότερο απ΄ ότι πρέπει την μπάλα στα πόδια και «μπλέκεται» χωρίς λόγο.

• Τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός, και προσωπικά ο Μαρτίνς, τον επέλεξαν και μάλιστα με την προοπτική να αποτελέσει τον βασικό σέντερ φορ της ομάδας. Η ετοιμότητα κι η καλή κατάσταση γενικά του Γκερέρο όλο το καλοκαίρι (για όποιον δεν το πρόσεξε την στιγμή του σουτ για το 1-0 με τους Ρώσους, ήταν μπροστά του πέντε αμυντικοί της Κράσνονταρ!), έφεραν πίσω τον Μαροκινό από πλευράς χρησιμοποίησης στην ενδεκάδα, προφανώς σε σχέση και με την καθυστέρηση με την οποία μπήκε στην προετοιμασία. Αλλά τις ευκαιρίες θα τις έχει για να δείξει την αξία του.

• Διαφορετική ιστορία ένας άλλος Αφρικάνος, ο Σουντανί, υπό την έννοια ότι προέρχεται από αποχή λόγω χιαστών και ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει καθόλου, για να έχουμε μία εικόνα μετά την επιστροφή του στην κανονικότητα.

• Ο Ραντζέλοβιτς κι αν βέβαια μία ξεχωριστή ιστορία! Ο μικρός έχει τέτοιο θράσος που φαίνεται να μην κωλώνει πουθενά και κυνηγάει την κάθε φάση, κάθε λεπτό που παίζει, βγάζει συνεργασίες με τον Ομάρ και τον Βαλμπουενά, σεντράρει, σουτάρει, μπουκάρει, γυρίζει πίσω και βοηθάει. Με συνέπεια να έχει γίνει η πρώτη αλλαγή στην επίθεση, έχοντας ίσως και τη ρέντα του πρωτάρη!

• Η ουσία είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους παίκτες, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, θα πάρουν απόψε χρόνο συμμετοχής-χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τους πιο έμπειρους όλων, τον Τοροσίδη με τον Αβραάμ. Και θα παίξουν, πάνω απ΄ όλα για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει νικηφόρα, ξεκουράζοντας κάποιους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν 101% την Τετάρτη, αλλά και για να δείξουν σε τι κατάσταση είναι και τι μπορεί να κάνουν ο καθένας προσωπικά. Δεν ξέρω κιόλας μήπως κατά βάθος μετρήσει και σε ένα βαθμό η εικόνα που θα βγάλουν στις τελικές μεταγραφικές αποφάσεις προπονητή και διοίκησης…

• Να θυμίσω ότι η μεταγραφική περίοδος λήγει ακριβώς σε μία εβδομάδα, τα μεσάνυχτα του ερχόμενου Σαββάτου 31 Αυγούστου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία παράταση μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, όπως ακούγεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x