Κώστας Νικολακόπουλος

Και… Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 104-104 στην επίθεση και 35-42 στην άμυνα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr με δεδομένα, γιατί (ούτε) φέτος αποδόθηκε δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Τέλειωσε λοιπόν η σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον τελικό του Κυπέλλου και τη νίκη του ΠΑΟΚ, που το πήρε μάλιστα από την ΑΕΚ για δεύτερη στη φορά σεζόν μέσα στην Αθήνα, και δη στο ΟΑΚΑ, έδρα της ΑΕΚ. Άρα, μαγκιά του.

• Ας κάνουμε, όμως, τη σούμα των δύο κορυφαίων για φέτος ελληνικών ομάδων. Του νταμπλούχου ΠΑΟΚ και του 2ου στο πρωτάθλημα Ολυμπιακού και μοναδικής ομάδας μας που πέρασε από φάση ομίλων στην Ευρώπη.

• Ξέρετε πόσα γκολ πέτυχαν οι δύο ομάδες; Από 104 η κάθε μία! Και δεν μετράω ως 0-3 το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά ως 0-1. Βάζω μόνο τα γκολ που πέτυχε κάθε ομάδα μέσα στο γήπεδο.

• Ο Ολυμπιακός σε συνολικά 49 αγώνες πέτυχε 69 γκολ στο πρωτάθλημα, 24 στην Ευρώπη και 11 στο Κύπελλο, στο οποίο έδωσε τρεις αγώνες λιγότερους από τον ΠΑΟΚ. Ο δε ΠΑΟΚ σε 52 αγώνες (τους τρεις παραπάνω στο Κύπελλο) πέτυχε 66 γκολ στο πρωτάθλημα, 15 στην Ευρώπη και 23 στο Κύπελλο.

Κατά βάση η ισορροπία επιθετικά υπάρχει γιατί ο ΠΑΟΚ έβαλε έξι γκολ στον Αήττητο και πέντε στην Παναχαϊκή στο Κύπελλο, συν ότι έπαιξε τρία ματς παραπάνω σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ η κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα είχε από 30 αγώνες και στην Ευρώπη από 12 αγώνες.

• Ξέρετε πόσα γκολ έφαγαν οι δύο ομάδες; Ο Ολυμπιακός 35 κι ο ΠΑΟΚ 42. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός είχε μικρότερο παθητικό από τον ΠΑΟΚ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

• Ο Ολυμπιακός σε 49 αγώνες δέχθηκε 17 γκολ στο πρωτάθλημα, 12 στην Ευρώπη και έξι στο Κύπελλο, στο οποίο έδωσε όπως προανέφερα τρεις αγώνες λιγότερους από τον ΠΑΟΚ. Ο δε ΠΑΟΚ σε 52 αγώνες (τους τρεις παραπάνω στο Κύπελλο) δέχθηκε 14 γκολ στο πρωτάθλημα, 20 στην Ευρώπη και οκτώ στο Κύπελλο.

• Είναι σαφές, δηλαδή, από τα γκολ που έβαλαν και που δέχθηκαν οι δύο ομάδες ότι πάνω κάτω ήταν στο ίδιο επίπεδο, με λίγο καλύτερο μάλιστα τον Ολυμπιακό. Πώς…διάολε ο ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ κι ο Ολυμπιακός δεν έφτασε ούτε τελικό Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα έμεινε πίσω πέντε βαθμούς;

• Είναι απλό. Αφήνοντας κατά μέρος τον παράγοντα διαιτησία, για να μην μπούμε σε τέτοια κουβέντα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έπαιζε αυτός τελικό Κυπέλλου αν ο Φορτούνης έβαζε το πέναλτι στο 86’ με τη Λαμία κι αν ο Βούκοβιτς δεν έβαζε τα αυτογκόλ υπέρ του ΠΑΟΚ (στο 0-1 στο Καραϊσκάκη) και υπέρ της Ξάνθης (στο 1-1 στα Πηγάδια)…

• Απλά ας σκεφθούμε ότι με το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο 1-0 κι όχι στο 0-1, η τελική βαθμολογία θα ήταν Ολυμπιακός 78 και ΠΑΟΚ 77…Η, αν θέλετε, με Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0 και Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1 η βαθμολογία θα ήταν ΠΑΟΚ 78 και Ολυμπιακός 78…

• Έτσι θα είχαμε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη φέτος για τις δύο ομάδες! Με ισοβαθμία τους στο πρωτάθλημα η, με τον Ολυμπιακό πρώτο στον πόντο και τέλος πάντων με τον όποιο πρωταθλητή με διαφορά στήθους. Και με παρουσία και των δύο στον τελικό Κυπέλλου και με τον πιο τυχερό και καλύτερο νικητή…

• Αλλά πολύ απλά φέτος δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είχε αποδοθεί και πέρσι, που ο ΠΑΟΚ άξιζε το νταμπλ κι έμεινε με το Κύπελλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x