Κώστας Νικολακόπουλος

Και τα τρία σερί γκολ Γκερέρο από πάσες του ίδιου παίκτη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παρατηρεί μέσα από το sport-fm.gr καλά και...άσχημα του Ολυμπιακού.

· Ασφαλώς κι είναι καλό που σκοράρει ο Γκερέρο σε αυτό το ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

· Απλά δεν είναι καλό που δεν σκοράρει κανείς άλλος σέντερ φορ, βλέπε Τζούρτζεβιτς και Μάνο. Κι ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει και στους δύο αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά από γκολ το μόνο που πήρε ήταν ένα εύστοχο πέναλτι του Σέρβου.

· Όπως δεν είναι καλό που σκοράρουν κατά του Ολυμπιακού κι οι σέντερ φορ των άλλων ομάδων, και της Έουπεν και της Σεντ Τρούϊντεν-κι έχουν κι άλλες ευκαιρίες που χάθηκαν…

· Τέλος πάντων, αναφορικά δε με το σκοράρισμα του Γκερέρο, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε μόλις 15 λεπτά, σίγουρα ήταν και θέμα τύχης. Γιατί πετάχτηκε μεν ωραία στο πρώτο δοκάρι για την κεφαλιά, όμως αν δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο γκολκίπερ, δεν θα έμπαινε το γκολ. Δεν ήταν δηλαδή κεφαλιά για να γίνει γκολ. Εγώ περισσότερο στέκομαι στο ότι ο Ισπανός έπαιξε μόλις 15 λεπτά με την Σεντ Τρούϊντεν και πρόλαβε και είχε δύο τελικές ο ίδιος και μία ασίστ, στον Λάζαρο.

· Αν δε παρατηρήσεις αυτό που γίνεται στα τελευταία παιχνίδια, είναι ότι ο Φορτούνης δίνει πάσες στον Γκερέρο κι ο Γκερέρο σκοράρει (και τα τρία τελευταία του γκολ στα ισάριθμα τελευταία φιλικά είναι από πάσες του Φόρτου!) κι ο Γκερέρο δίνει πάσες στον Λάζαρο κι ο Λάζαρος χάνει τις ευκαιρίες (και στα δύο πιο πρόσφατα φιλικά νικήθηκε από τους γκολκίπερ σε φάσεις από ασίστ του Ισπανού)! Είναι από τα παιχνίδια της μπάλας και τι μπορεί να φέρνει η ρέντα η, η έλλειψη ρέντας σε ένα κυνηγό.

· Παρεμπιπτόντως, στο φιλικό της Τετάρτης ο Φορτούνης ενώ μπήκε με διάθεση είχε πολύ λάθος πάσες. Λες κι έπαιζε χωρίς συγκέντρωση.

· Και γενικά είναι ένα θέμα η αυτοσυγκέντρωση στον Ολυμπιακό. Μπήκε κι ο Μπουχαλάκης κι έπαιξε 15 λεπτά, όπως κι ο Φορτούνης κι ο Γκερέρο με τον Λάζαρο κι ενώ σε μία στιγμή τον είδαμε να κάνει μία έξοχη 30άρα πάσα βγάζοντας τον Τσιμίκα για να κάνει φάση, λίγο μετά είχε την μπάλα και την έχασε μέσα από τα πόδια του από τον αντίπαλο του κι έκαναν αντεπίθεση οι Βέλγοι.

· Περιμένουμε σίγουρα με ενδιαφέρον το αυριανό φιλικό για να δούμε έναν πολύ καλύτερο Ολυμπιακό από της Τετάρτης, όπου ουσιαστικά έβγαλε μία καλή φάση από ανάπτυξη παιχνιδιού (κι όχι από πρες η, στημένες φάσεις): μία από αριστερά με Βρουσάϊ και Κούτρη, όπου στη μόνη καλή σέντρα που βγήκε στο 90λεπτο από ακραίο μπακ του Ολυμπιακού ο Ανδρούτσος έκανε πολύ ωραία προσποίηση, αλλά ο Μάνος αστόχησε στην εκτέλεση.

· Παρεμπιπτόντως, ο πιτσιρικάς ο Βρουσάϊ χωρίς να ήταν καλός, είχε καλύτερη απόδοση από τον έτερο εξτρέμ, τον Πάρντο, που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να ήταν έστω πιο ασφαλής στις πάσες του, βλέποντας ότι δεν τον «πάει» το παιχνίδι για να κάνει μπούκες. Και το λέω γιατί από μία τέτοια κακή πάσα του, έβγαλε αντεπίθεση η Σεντ Τρούϊντεν και την καλύτερη της ευκαιρία στο β΄ ημίχρονο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x