Κώστας Νικολακόπουλος

Και του χαλάει και το μυαλό του Ολυμπιακού…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταπιάνεται μέσα από το sport-fm.gr με ένα θέμα στον Ολυμπιακό, που εσχάτως έχει «ξεφύγει»..

• Δεν λέει κανείς ότι ο Ολυμπιακός και στο προηγούμενο της σεζόν είχε κάποια άμυνα από γρανίτη, αλλά με αυτό που συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια πραγματικά έχει ξεφύγει το πράγμα.

• Ένα προς ένα τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια του Ολυμπιακού…

Στο Κίεβο (1-0) η Ντιναμό είχε την πρώτη τελική της στο 32’. Και έβαλε γκολ, το 1-0.
Στο Καραϊσκάκη (4-1), η ΑΕΚ είχε την πρώτη τελική της στο 3’. Και έβαλε γκολ, το 0-1.
Στο Καραϊσκάκη (2-2) η Ντινάμο είχε την πρώτη της τελική στο 27’. Και έβαλε γκολ, το 0-1.
Στην Τούμπα (3-1) ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του τελική στο 3’ (νωρίτερα είχε απειλήσει κι ο Μαουρίτσιο, αλλά χωρίς να τελειώσει τη φάση). Και έβαλε γκολ, το 1-0.
Στη Λαμία (3-3) η τοπική ομάδα είχε την δεύτερη τελική της στο 9’ (πρώτη στο…1’)! Και έβαλε γκολ, το 1-0.

• Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που κάνει στον εαυτό του ο Ολυμπιακός, να επιτρέπει δηλαδή να δέχεται γκολ στην πρώτη τελική του αντιπάλου του. Διότι, δεν είναι μόνο ότι αναγκάζεται να κυνηγάει το σκορ, με ό,τι δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. Είναι και ότι αφενός μεν παίρνει ψυχολογία η άλλη ομάδα, αφετέρου δε χαλάει και το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού-συχνά και του προπονητή…

• Σκεφθείτε απλά, πόσο εκνευρισμό φέρνει στους φίλους του Ολυμπιακού αυτό το φαινόμενο. Σου σπάνε τα νεύρα, επί πέντε συνεχόμενα παιχνίδια να γίνεται το ίδιο πράγμα, στο πρώτο σουτ του αντίπαλου να τρώει γκολ ο Ολυμπιακός. Και αντιληφθείτε ότι αφού επηρεάζει αυτούς που βλέπουν, πόσο επηρεάζει αυτούς παίζουν…

• Πρέπει κάτι να γίνει. Το τι δεν μπορώ να το ξέρω εγώ, αλλά οι παίκτες κι ο προπονητής, όμως δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα. Και δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά στον Ολυμπιακό. Η, μάλλον, θα τον οδηγήσει μαθηματικά στην απώλεια και των άλλων στόχων του. Ήδη, το πρωτάθλημα μόνο μαθηματικά παίζεται. Και η ομάδα έχει αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ.

• Κάπως πρέπει να το φτιάξουν στον Ολυμπιακό. Το να το ρίχνουμε μόνο στην τύχη, ότι κτύπησε στο πόδι του Νάτχο η μπάλα κι άλλαξε πορεία κι έγινε γκολ, είναι μία ακόμη δικαιολογία. Ας μην τον άφηνε ο Ποντένσε να κάνει μόνος του κούρσα 30 μέτρων. Ας έβαζε το πόδι του καλύτερα, πιο αποφασιστικά, ο Νάτχο. Ας έπαιρνε καλύτερη θέση ο Σα.

• Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Κάτι δεν κάνει καλά ο Ολυμπιακός. Όταν η Λαμία σου κάνει ευκαιρία στο 1’ από στημένη φάση…Όταν ο ΠΑΟΚ σε απειλεί στο 1΄ βρίσκοντας ανοικτό γήπεδο με το σφύριγμα της έναρξης…Όταν δίνει ο Βούκοβιτς την μπάλα στον Κλωναρίδη κι ο Σα στον Πόνσε το 3’…Σημαίνει πολύ απλά ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπαίνουν σωστά προετοιμασμένοι στα παιχνίδια τους, δεν έχουν συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα.

• Όταν και στο Καραϊσκάκη και στο Κίεβο στα γκολ της Ντινάμο ο Ζιλ Ντίας κι ο Ποντένσε μαρκάρουν με τα μάτια…Όταν ο Τσιμίκας έχει τις χειρότερες τοποθετήσεις στις σέντρες από αριστερά προς τον παίκτη του, Τσιχάνκοφ…Όταν ο Σισέ αφήνει τον παίκτη που μαρκάρει και πάει να μαρκάρει τον…Βούκοβιτς!...Όταν ο Νάτχο αντί να μαρκάρει κοιτάζει…Όταν ο Γκιγέρμε κι ο Καμαρά μονίμως αφήνουν χώρους για σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής του Σα στους αντίπαλους κεντρικούς χαφ…Όταν ο Μεριά δεν κάνει ένα τάκλιν για να διώξει την μπάλα προ του Σολ στο ξεκίνημα της φάσης…Σημαίνει πολύ απλά ότι υπάρχει και θέμα ατομικής ικανότητας, αλλά πρωτίστως το θέμα είναι νοοτροπίας κι αμυντικής συμπεριφοράς.

• Κάτι δεν πρέπει να αλλάξει και να βελτιωθεί σε όλο αυτό το κομμάτι;…Πώς ο Ολυμπιακός θα κατοχυρώσει έστω τη δεύτερη θέση; Και πώς θα πάρει το Κύπελλο μετά από τόσα χρόνια που έχει να το πάρει;

• Είναι λάθος να λέμε ότι όλα αυτά θα διορθωθούν του χρόνου. Ακόμη έχει πολλά παιχνίδια και ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα του. Άρα, από τώρα χρειάζεται διόρθωση και βελτίωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x