Κώστας Νικολακόπουλος

Καπίνο, Οτζίτζα, Εμενίκε μπορεί να κάνουν τη διαφορά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα που έχει για τον Ολυμπαικό πριν τη μάχη του στο ΟΑΚΑ.

• Έχουμε λοιπόν απόψε το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Και μάλιστα με την πρώτη ΑΕΚ να φιλοξενεί τον δεύτερο Ολυμπιακό.

• Κι οι δύο έχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια σε λίγες ημέρες, με εντελώς διαφορετικούς αντιπάλους, ο Ολυμπιακός την Τετάρτη τη Γιουβέντους στο Τορίνο κι η ΑΕΚ την Αούστρια την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν νομίζω να παίξουν ρόλο στο αποψινό ντέρμπι.

• Η ΑΕΚ θεωρητικά έχει πιο πολλά αβαντάζ. Την έδρα, τη βαθμολογική υπεροχή και τη φόρμα, αφού μέσα στο Σεπτέμβρη έχει τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς, σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο. Γενικά έχει να χάσει από τις 2 Αυγούστου, από το 0-1 στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Έκτοτε, και σε μία σειρά οκτώ αγώνων, έχει δεχθεί γκολ μόνο στη Ριέκα. Ακόμη και σε επίπεδο απουσιών, της λείπει μόνο ο Τσιγκρίνσκι κι είναι αμφίβολος ο Λόπεζ.

• Ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας, σε ένα γήπεδο στο οποίο έχει χάσει στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα, είναι δύο πόντους πίσω και μέσα στο Σεπτέμβρη έχει κερδίσει μόνο το ματς Κυπέλλου, με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Το μηδέν το έχει κρατήσει πίσω μόνο σε δύο από τα φετινά 10 επίσημα παιχνίδια του. Του λείπουν δυο σέντερ μπακ (Βούκοβιτς, Μποτία) κι ο Ανδρούτσος.

• Άρα, κερδίζει η ΑΕΚ;

• Κοιτάξτε, ο Ολυμπιακός είναι…Ολυμπιακός! Όταν χρειάστηκε φέτος το αποτέλεσμα το πήρε κόντρα στις πρωταθλήτριες Σερβίας και Κροατίας. Κι η μοναδική ήττα του είναι από την αήττητη φέτος σε Πορτογαλία κι Ευρώπη Σπόρτινγκ. Άρα, κι οι δύο αντίπαλοι φέτος έχουν χάσει μόνο από πραγματικά δυνατές ομάδες, όπως οι Σπόρτινγκ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

• Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα, τόσο μπρος, όσο και πίσω, αλλά έχει σκοράρει και στα δέκα παιχνίδια του. Κι έχω την αίσθηση ότι αν ο Χάσι παίξει έξυπνα κι αξιοποιήσει τα καλά του όπλα (Οτζίτζα, Εμενίκε) κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι συγκεντρωμένοι κι αποφασισμένοι, τότε μπορεί μέσα στο παιχνίδι να αντιστραφεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πριν το ματς…

• Κατά την γνώμη μου, καθοριστικός για τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι ο Καπίνο. Δεν ξέρω αν θα είναι ο μοναδικός Έλληνας της ενδεκάδας, γιατί κι ο Κούτρης με τον Ταχτσίδη διεκδικούν θέση, αλλά ξέρω ότι γενικά στα ντέρμπι τα πάει καλά, όταν είναι 100% αφοσιωμένος στο παιχνίδι.

• Ποιοι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν παίξει στο ΟΑΚΑ κατά της ΑΕΚ; Οι Ομάρ, Φιγκέϊρας, Ρομαό, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, ο Πάρντο, που είχε πάθει θλάση κι είχε γίνει γρήγορα αλλαγή, ο Κούτρης στο ΑΕΚ-ΠΑΣ 1-1 πέρσι, ο Μπεν στα ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-0 και 0-1 πέρσι κι οι Ζιλέ και Προτό παλιά με την Άντερλεχτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x