Κώστας Νικολακόπουλος

Καρνέζης-Καπίνο και…ο άγιος φοβέρα θέλει!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τους δύο διεθνείς γκολκίπερ και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα για τον Ολυμπιακό.

- Η εμφάνιση του Καρνέζη στη Βοσνία άγγιξε το τέλειο. Ο «άσος» της Ουντινέζε κράτησε το μηδέν, που είναι βέβαια το ιδανικό για κάθε γκολκίπερ, κι όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν αψεγάδιαστος.

- Ο Καρνέζης είναι καλός επαγγελματίας κι ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο έχει μεγαλύτερη σημασία αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω σε τούτο το κομμάτι. Γιατί ας προσέξουμε ότι καλύτεροι παίκτες της Εθνικής μας και στα δύο τελευταία πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια της, στο Βέλγιο και στη Βοσνία, ήταν οι γκολκίπερ της!

- Ο Καπίνο ήταν αυτός στο Βέλγιο, που απόντος του τραυματία Καρνέζη, κράτησε όρθια την Ελλάδα, με μία σειρά σωτήριων επεμβάσεων απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με αστέρια στην Πρέμιερ Λιγκ, το Καμπιονάτο και την Πριμέρα.

- Νομίζω λοιπόν ότι εκείνη η εμφάνιση του Καπίνο μέσα στο Βέλγιο, «έφερε» σε ένα μεγάλο βαθμό και την εξίσου μεγάλη εμφάνιση του Καρνέζη στη Βοσνία. Μολονότι ο Καρνέζης είναι και έμπειρο και σοβαρό παιδί, πιστεύω με βάση την πείρα μου στο ποδόσφαιρο, ότι η παρουσία του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της Εθνικής, έπαιξε ρόλο στο να βγάλει αυτή την εικόνα της 1000% ετοιμότητας στη Βοσνία.

- Είναι αυτό που λέμε, «κι ο άγιος φοβέρα θέλει». Γιατί ο Καρνέζης είναι και καλό παιδί και του ταιριάζει αυτό! Αλλά νομίζω ότι πραγματικά ο Ορέστης βλέποντας τον Στέφανο τόσο ανταγωνιστικό στο Βέλγιο, πήρε παραπάνω κίνητρο ενόψει Βοσνίας. Και δικαίωσε έτσι τον προπονητή του και τον εαυτό του.

- Διότι, πήρε κι ο Σκίμπε το ρίσκο του-ένα γκολκίπερ που σε έχει βγάλει ασπροπρόσωπο στο πρώτο παιχνίδι που τον χρειάστηκες και δη σε τόσο δύσκολο παιχνίδι, δεν τον αφήνεις εύκολα έξω στον αμέσως επόμενο αγώνα…Και είμαι βέβαιος ότι πολλοί είχαν την άποψη ότι ο Καπίνο άξιζε κι έπρεπε να παίξει και στη Βοσνία.

- Τι θέλω να πω: ο ανταγωνισμός είναι πάντα καλός σε κάθε ομάδα. Όταν ο κάθε βασικός ξέρει ότι πίσω του είναι ένας καλός παίκτης έτοιμος να μπει να παίξει και να του πάρει τη θέση, τόσο πιο δύσκολα θα χαλαρώσει. Λέω λοιπόν ότι τέτοια ομάδα πρέπει να φτιάξει ο Ολυμπιακός, με πραγματικό συναγωνισμό κι όχι με παίκτες που θα ξέρουν ότι παίρνουν τη φανέλα σπίτι, βρέξει χιονίσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x