Κώστας Νικολακόπουλος

Κι αν το φέρουν Χ Μπέτις-Μίλαν, τι κάνει ο Ολυμπιακός; Ας κερδίσει πρώτα απόψε…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο την αποψινή ευρωπαϊκή βραδιά του Ολυμπιακού.

· Κρίσιμη η αποψινή βραδιά για το μέλλον του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Κρίσιμη μέχρι την επόμενη, αλλά πραγματικά κρίσιμη.

· Ο μεν Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει το δικό του παιχνίδι κόντρα στην πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, ενώ στο άλλο ματς θέλει νίκη της Μπέτις επί της Μίλαν. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός κερδίζοντας εδώ τη Μίλαν την τελευταία αγωνιστική, την αφήνει έξω και περνάει αυτός, ακόμη και να χάσει στην Μπέτις!

· Τι γίνεται, όμως, αν το φέρουν «Χ» Μπέτις-Μίλαν; Διότι για εμένα αυτό θα κάνουν. Αυτό βολεύει και τους δύο, μία ισοπαλία, με την οποία πιθανότατα θα περάσουν κι οι δύο στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ! Θα φτάσει η Μπέτις τους οκτώ βαθμούς κι η Μίλαν τους εφτά, έχοντας από ένα ματς με την Ντουντελάνζ, άρα θεωρητικά πάνε στους 11 και στους 10 αντίστοιχα. Οπότε ο Ολυμπιακός, αν δεν κερδίσει μέσα στην Μπέτις, μετά για να περάσει τη Μίλαν πρέπει να την κερδίσει 2-0 στο Καραϊσκάκη, ώστε να την αποκλείσει στην ισοβαθμία.

· Η Μίλαν προκρίνεται ουσιαστικά από σήμερα με διπλό, αφού φτάνει τους εννιά πόντους κι έχει και μέσα την Ντουντελάνζ, άρα πιθανότατα 12. Η Μπέτις προκρίνεται κι αυτή ουσιαστικά από σήμερα με νίκη της, αφού φτάνει τους δέκα πόντους κι έχει έξω την Ντουντελάνζ, άρα πιθανότατα 13. Κι απλά θα παίξουν την πρωτιά στον όμιλο στα παιχνίδια τους με τον Ολυμπιακό. Εκτός βέβαια κι αν ο Ολυμπιακός πάρει και τους έξι πόντους με Μπέτις έξω και Μίλαν μέσα, οπότε πάει αυτός στους 13 και μένει έξω η Μίλαν.

· Τέλος πάντων, στο τέλος της ημέρας ο Ολυμπιακός κατά την γνώμη μου για να περάσει θα πρέπει να πάρει ισοπαλία στη Σεβίλλη και να κερδίσει τη Μίλαν. Μόνο έτσι θα περνάει, λέω εγώ. Αλλά αυτή την στιγμή προέχει να κερδίσει την Ντουντελάνζ, μία ομάδα που σε πολλά παιχνίδια της είναι καλύτερη εκτός έδρας, παρά εντός έδρας! Γιατί μαζεύεται πίσω και δύσκολα τρώει γκολ, παράλληλα δε φεύγει πολύ γρήγορα στην κόντρα επίθεση. Να θυμίσω ότι φέτος κέρδισε εκτός έδρας και την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κλουζ (με 3-2, προηγούμενη 3-0 ως το 85’!!!) και την πρωταθλήτρια Πολωνίας Λέγκια (με 2-1), βάζοντας δηλαδή πέντε γκολ!

· Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι όταν σκοράρει πρώτη, μεταμορφώνεται σαν ομάδα. Για την ακρίβεια δεν χάνει ποτέ! Έχει προηγηθεί με 1-0 σε δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας, τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα της είναι οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες! Μεταξύ των αγώνων και ένα 1-0 επί της Σάλτσμπουργκ, δύο νίκες επί της Κλουζ και μία νίκη και μία ισοπαλία με τη Λέγκια…

· Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε στο μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός την είχε «πατήσει» στο α΄ ημίχρονο κι έπρεπε να της βάλει τρία γκολ, ενώ και μετά το 1-0 στο 65’ είχε τη δυνατότητα να της κάνει άλλα δύο-τρία. Όμως, να έχουμε υπόψιν μας ότι εκείνο το ματς ήταν η εξαίρεση στον κανόνα για την Ντουντελάνζ! Εδώ κι έξι χρόνια δεν μπορείς να βρεις να τρώει ήττες της τύπου τεσσάρας και πεντάρας. Το πιο βαρύ ήταν το 0-3 από την Μπέτις, με το σκορ 0-1 ως το 81’…

· Ο δε Ολυμπιακός, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι κάποια χρόνια τώρα που στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κερδίζει σπάνια. Για την ακρίβεια τελευταία φορά κέρδισε πριν δύο χρόνια, Οκτώβρη του 2016, την Αστάνα στο Γιουρόπα Λιγκ. Και η αμέσως προηγούμενη νίκη του μέσα στην προηγούμενη τετραετία σε φάση ομίλων ήταν το 2-1 επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ στο 93’…

· Μπορεί να φανώ παράξενος, αλλά εγώ θα είμαι ευχαριστημένος απόψε και με μισό μηδέν να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Με οτιδήποτε παραπάνω φυσικά ευπρόσδεκτο, για την περίπτωση περίεργων ισοβαθμιών. Όμως εδώ μετράει το τρίποντο. Να έρθει αυτό και τα υπόλοιπα έπονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x