Κώστας Νικολακόπουλος

Κι έτσι παραμένει «σκληρά» 50-50 η πρόκριση για Ολυμπιακό και Πλζεν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας.

· Χθες το πρωί έγραφα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει στο παιχνίδι της Πλζεν να βρει «ήρωες» από την μπροστινή του γραμμή. Δεν βρήκε κι έμεινε στο μηδέν μπροστά.

· Ο Γκερέρο σε όλα τα τελευταία φιλικά είχε εξαιρετική ευστοχία, αλλά χθες τις δύο φορές που χρειάστηκε να τελειώσει τη φάση, απέτυχε-τη μία δεν βρήκε καν την μπάλα στη σέντρα του Τσιμίκα και την άλλη και που την βρήκε στην μπαλιά του Μπουχαλάκη ήταν σαν να μην σούταρε…

· Ο Βαλμπουενά εκεί που τον χρειάστηκε ο Ολυμπιακός είχε επιλογές πολύ χαμηλότερου επιπέδου από το δικό του. Όταν έπρεπε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση, αστόχησε χαρακτηριστικά με το αριστερό του στην πραγματικά καλή πάσα του Ποντένσε κι όταν έπρεπε να βγάλει τον Γκερέρο τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ στην καλύτερη αντεπίθεση της ομάδας στο α' ημίχρονο, καθυστέρησε με συνέπεια όταν πάσαρε ο Ισπανός να είναι οφσάιντ.

· Ο Ποντένσε, με τη σειρά του, όταν έπρεπε να κάνει το καλό σουτ, μετά από πρέσινγκ του Μασούρα, απλά έστειλε την μπάλα στα πόδια του αντίπαλου αμυντικού.

· Κι ο Μασούρας δεν βρήκε ποτέ την ευκαιρία να τελειώσει ο ίδιος μία φάση, ίσως γιατί έπαιξε λίγο πιο πίσω, ίσως γιατί κάποιος από την επιθετική τετράδα έπρεπε να θυσιαστεί, κάνοντας πολλά τρεξίματα, κλέβοντας και μαρκάροντας, αλλά και βγάζοντας και κάποιες καλές πάσες για φάσεις.

· Κάπως έτσι οι δύο πιο επικίνδυνες τελικές του Ολυμπιακού έγιναν από τους κεντρικούς του μέσους! Μία από τον Μπουχαλάκη, εκεί που πλάσαρε ένα μέτρο άστοχα και μία από τον Καμαρά, εκεί που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά πάνω σε αμυνόμενο.

· Παρεμπιπτόντως, οι δυο τους έγιναν πρωταγωνιστές στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τον Μπουχαλάκη να κάνει την καλή πάσα στον Καμαρά, αλλά αυτός να μην την εκμεταλλεύεται. Ατυχώς ήταν πάλι ο δραστήριος Καμαρά στο 66’, που χάλασε την μακράν πιο απειλητική αντεπίθεση του β' ημιχρόνου, με μία πάσα στον Γκερέρο, που δεν την λες και καλύτερη δυνατή.

· Υπό αυτές τις συνθήκες, με κανένα πραγματικά καλό τελείωμα φάσης και με τόσο λίγες καλές τελικές πάσες, ήταν χλωμό να έρθει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

· Τώρα, κατά την γνώμη μου, η πρόκριση είναι όπως ακριβώς ήταν και πριν το πρώτο παιχνίδι. Δηλαδή, «σκληρά» 50-50. Γιατί ακόμη και να προηγηθείς στο σκορ, ένα γκολ να φας, μένεις έξω. Αν δε προηγηθεί ο αντίπαλος, θα πρέπει μετά εσύ να βάλεις δύο για να περάσεις.

· Θα χρειαστεί να κάνει ο Ολυμπιακός ένα πολύ καλύτερα δουλεμένο παιχνίδι στη ρεβάνς, πίσω και μπροστά, στον μόλις δεύτερο φετινό επίσημο αγώνα του, ενώ για την Βικτόρια θα είναι ο τέταρτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x