Κώστας Νικολακόπουλος

Κόπα Άφρικα με 10 «δικούς μας», οι 5 του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα πριν το Κόπα Άφρικα, σε σχέση ειδικά με τον Ολυμπιακό.

• Αρχίζει λοιπόν και το Africa cup of Nations, το Κόπα Άφρικα όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε εμείς. Σε μία νέα εκδοχή, διεξαγωγής της κατακαλόκαιρο, αντί για καταχείμωνο, όπως συνέβαινε επί τόσα χρόνια.

• Και με ελληνική παρουσία. Όχι πολύ μεγάλη, αλλά όχι και μικρή. Κι όπως συμβαίνει συνήθως, με τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή! Πέντε παίκτες του θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, που θα γίνει στην Αίγυπτο. Ο Σισέ με τη Σενεγάλη, ο Μεριά με την Τυνησία, ο Μαντί Καμαρά με τη Γουϊνέα, ο Χασάν με την Αίγυπτο και ο Μπανανά (δανεικός στον Πανιώνιο) με το Καμερούν.

• Από όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες υπάρχουν άλλοι πέντε παίκτες στο Κόπα Άφρικα: δύο από την Ξάνθη, ο Κάσα Καμαρά (Μαυριτανία) κι ο Ντίρεσταμ (Γουϊνέα), από τον ΠΑΟΚ ο Αιγύπτιος Γουάρντα (δανεικός στον Ατρόμητο), από τον Πανιώνιο ο Καμερουνέζος Μπουμάλ κι από τον Λεβαδειακό ο Αντιλέχου από το Μπενίν.

• Άρα, δέκα «Έλληνες» στο Κόπα Άφρικα, εκ των οποιίων οι μισοί του Ολυμπιακού…

• Ακόμη και οι πρώην παίκτες ομάδων μας που θα βρεθούν στο Κόπα Άφρικα της Αιγύπτου, οι μισοί και πάλι του Ολυμπιακού είναι: ο Μαζουάκου με το Κονγκό, ο Ντα Κόστα με το Μαρόκο και ο Μπονγκ με το Καμερούν. Κι άλλοι τρεις είναι ο Αλγερινός Αμπέϊντ κι ο Γκανέζος Γουακάσο (Παναθηναϊκός) με τον Τζάλμα Κάμπος από την Ανγκόλα (ΠΑΟΚ).

• Βεβαίως, από τη μία είναι τιμητικό για τον Ολυμπιακό όλο αυτό το σκηνικό, από την άλλη όμως του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην προετοιμασία, καθώς η διοργάνωση ξεκινάει στις 21 Ιουνίου και τελειώνει στις 19 Ιουλίου!!! Είναι δε κωμική η επιλογή των ημερομηνιών και κωμωδία και η απόφαση της ΦΙΦΑ να επιτρέψει στην CAF να βάλει τόσο αργά το τουρνουά.

• Τέλος πάντων, η ουσία αναφορικά με τον Ολυμπιακό είναι ότι η φάση των ομίλων (με τις τρεις αγωνιστικές) τελειώνει για την Αίγυπτο (Χασάν) και τη Γουϊνέα (Καμαρά) στις 30 Ιουνίου, για τη Σενεγάλη (Σισέ) 1η Ιουλίου και για την Τυνησία (Μεριά) 2 Ιουλίου. Έτσι, κάποιος μπορεί να πει ότι κάποιοι μπορεί να αποκλειστούν κι άρα δεν θα αργήσουν οι παίκτες να ενσωματωθούν με τον Ολυμπιακό. Μπα! Στη φάση των ομίλων, από τις 24 ομάδες (άλλη καινοτομία, οι τόσες πολλές Εθνικές) θα περάσουν στα νοκ άουτ οι 16! Κοινώς, θα αποκλειστούν μόνο οι εντελώς αδύναμες.

• Και για να έχουμε μία εικόνα: Σενεγάλη και Τυνησία (μαζί με τη διοργανώτρια Αίγυπτο) θεωρούνται από τα φαβορί για το τρόπαιο…Η Γουϊνέα βέβαιη για πρόκριση στα νοκ άουτ…Ακόμη και το Μπενίν (όπου παίζει ο εκ των στόχων του Ολυμπιακού, Μουνιέ), θεωρείται φαβορί για πρόκριση στα νοκ άουτ.

• Παρεμπιπτόντως, τα πρώτα νοκ άουτ γίνονται από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου. Και τα προημιτελικά το διήμερο 10-11 Ιουλίου. Ο Ολυμπιακός παίζει στις 23 και 30 Ιουλίου. Οι δε παίκτες δεν είναι δυνατόν να μην πάρουν και μία άδεια μίνιμουμ μίας εβδομάδας. Άρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x