Κώστας Νικολακόπουλος

Λίστα του Ολυμπιακού: Η ατυχία, η δικαίωση, το λάθος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr τις επιλογές του Ολυμπιακού στη λίστα που δήλωσε στην ΟΥΕΦΑ για το Γιουρόπα Λιγκ.

• Πριν ακριβώς ενάμιση μήνα ο Ολυμπιακός δήλωνε στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα με τους παίκτες που είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Οι αλλαγές που είχε δικαίωμα να κάνει ο σύλλογος ήταν μόλις τρεις κι έτσι αναπόφευκτα έχανε ένα παίκτη, ήταν μείον ένα από αριθμητικής πλευράς, αφού είχαν αποχωρήσει οι Μεριά, Μπενζιά, Γκερέρο, Ποντένσε. Η επιλογή του Μαρτίνς, προφανώς και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του κλαμπ, ήταν ο Μπα, ο Σουντανί κι ο Φορτούνης.

• Πλέον έχουμε ένα δείγμα από τρεις αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ, τους δύο με την Άρσεναλ και τον ένα με τη Γουλβς, για να προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τις αλλαγές της λίστας. Αν δηλαδή έπραξε καλά ο Ολυμπιακός.

• Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «αναπόφευκτη» επιλογή, ο Σουντανί, σημαδεύτηκε από μεγάλη ατυχία-ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αποστολή της λίστας στην ΟΥΕΦΑ, ο Αλγερινός υπέστη ρήξη χιαστών! Η επιλογή ήταν αναπόφευκτη, καθώς δεν ήταν στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ και με την παρουσία του όλους τους μήνες, όσο ήταν υγιής, απέδειξε ότι άξιζε να είναι. Άρα, ορθά μπήκε στη λίστα για το Γιουρόπα, καθώς άλλωστε είχε φύγει κι ο Ποντένσε, άρα οι εξτρέμ και μαθηματικά δεν έβγαιναν. Κι οι ατυχίες, όμως, είναι μέσα στο πρόγραμμα, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στην Ευρώπη με μείον δύο παίκτες σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιγκ!

• Η δεύτερη επιλογή, ο Μπα, ήταν πιο συζητήσιμη. Διότι, μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Μαρτίνς είχε στη διάθεση του για στόπερ τους Σεμέδο, Σισέ, Αβραάμ, άρα θεωρητικά θα μπορούσε να θυσιαστεί ο Μπα. Ο προπονητής, όμως, τον ήθελε τον Μπα μαζί του, παρά την παρουσία άλλων τριών στόπερ. Και δικαιώθηκε, αφού ο Μπα, ο πιο νεαρός απ΄ όλους, ήταν ο πιο σταθερός κι ο πιο καλός στα τρία παιχνίδια με τους Άγγλους! Ο δε Σεμέδο έλειψε λόγω κίτρινων καρτών από τη ρεβάνς με την Άρσεναλ και τώρα θα λείψει κι από τη ρεβάνς με τη Γουλβς λόγω κόκκινης κάρτας…

• Η τρίτη επιλογή ήταν ίσως αυτή που μπορείς να την χαρακτηρίσεις άστοχη. Ο Φορτούνης έπαιξε μισή ώρα και 20 λεπτά αντίστοιχα στα εντός έδρας παιχνίδια με την Άρσεναλ και τη Γουλβς, χωρίς να δώσει κάποια ιδιαίτερη βοήθεια στην ομάδα. Θα μπορούσε, μπορούμε να πούμε τώρα, να πάρει τη θέση του ο Χασάν, ώστε να μην μένει μόνο ο Ελ Αραμπί λύση για τη θέση του σέντερ φορ. Και δη ο Χασάν, που στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο πρόλαβε κι έβαλε τέσσερα γκολ, το ένα πιο πολύτιμο από το άλλο. Δίνοντας την αίσθηση ότι θα μπορούσε να βοηθήσει το ίδιο και στην Ευρώπη, όπου μην ξεχνάμε ότι πέρσι είχε σκοράρει στο 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου στο Καραϊσκάκη.

• Τέλος πάντων, μακάρι να πάνε όλα καλά στη ζωή μας, να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο κι ο Ολυμπιακός να πάει πιο μακριά στην Ευρώπη, με τον Φορτούνη να δικαιώνει εν τέλει κι αυτός τον προπονητή του για την επιλογή του αντί του Χασάν.

• Παρεμπιπτόντως, πάντως, θα περίμενε κανείς ότι ο Φορτούνης θα απέφευγε τις «ιστορίες» με γκρίνιες κλπ στον προπονητή, έχοντας πάρει θέση στη λίστα του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Μαρτίνς να τον προτιμάει από τον Χασάν, παίκτη που πέτυχε καθοριστικά γκολ σε τέσσερα παιχνίδια μεγάλης σημασίας για τον Ολυμπιακό, σε πρωτάθλημα και κύπελλο…

• Γνώμου, πάντως, είναι ότι η ζημιά έγινε αρχές Σεπτέμβρη, με τη λίστα του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχε θέση ο Λοβέρα, αλλά ο Σουντανί, όπως κι ότι ήταν λάθος να μπουν στη λίστα και ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης, υπό την έννοια ότι δεν έπαιξαν στην Ευρώπη σχεδόν καθόλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x