Κώστας Νικολακόπουλος

Με Έλληνα διαιτητή δεν θα κέρδιζε χθες ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr την άποψή του για τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού σε σχέση με το…ελληνικό πρωτάθλημα!

· Δικαιούμαι να έχω την άποψή μου. Ακόμη κι αν κάποιοι την θεωρούν αιρετική. Αλλά νομίζω πώς μπορώ να την έχω. Και κάπως έτσι θέλω να δώσω μία συνέχεια στο αίτημα του Ολυμπιακού να παίζουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του, όπως και των άλλων ομάδων που είναι ψηλά στη βαθμολογία.

· Λοιπόν πραγματικά πιστεύω ότι χθες ο Ολυμπιακός στο Λουξεμβούργο με Έλληνες διαιτητές κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κέρδιζε! Το γκολ του Τοροσίδη θα ακυρώνονταν για επιθετικό φάουλ, μολονότι απλά ο σκόρερ με το ένα του χέρι βρήκε ελάχιστα την πλάτη του αντίπαλου αμυντικού, όπως πολύ αναλυτικά έδειξε η εκπομπή του Cosmote Tv. Και στο γκολ του Φορτούνη θα υπήρχε υπόδειξη οφσάϊντ, αν και ο Φορτούνης ήταν στην ίδια ευθεία με τον αντίπαλο αμυντικό, όπως επίσης μας έδειξε η ίδια εκπομπή βάζοντας την «νοητή» γραμμή. Εγώ αυτά πιστεύω ότι θα γίνονταν σε αντίστοιχες φάσεις αγώνα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την πλειοψηφία των Ελλήνων διαιτητών.

· Κι ερχόμαστε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ της περασμένης Κυριακής. Ο Ολυμπιακός μέχρι το 1-0 του ΟΦΗ στο 35’ ήταν Α-Θ-Λ-Ι-Ο-Σ. Ο ΟΦΗ άξιζε να προηγείται στο σκορ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα! Ο Ολυμπιακός χθες στο Λουξεμβούργο είχε 17 (!!!) τελικές στο α΄ ημίχρονο. Έβαλε γκολ; Όχι! Έτσι είναι η μπάλα. Κι αν δεν το έβαζε ο Τοροσίδης από το κόρνερ του Φορτούνη, το πιο πιθανό είναι να μην κέρδιζε κιόλας! Σφύριζε λοιπόν εκεί επιθετικό φάουλ ο Τούρκος ρέφερι και πάπαλα. Κι ούτε θα μπορούσε να του πει κανείς τίποτα. Ακούμπησε το ένα χέρι του Τοροσίδη στον αμυντικό; Φάουλ. Και η φάση του Φορτούνη ήταν όντως οριακή. Σηκώνει το σημαιάκι ο Τούρκος επόπτης και γειά σας.

· Πάμε λοιπόν πάλι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Άθλιος ο Ολυμπιακός, αλλά πώς έφαγε το γκολ.

· Πρώτον, με τον διαιτητή Σέζο να αγνοεί φάουλ υπέρ του Τσιμίκα στο ξεκίνημα της φάσης. Το φάουλ έγινε με τον Τσιμίκα να κινείται σε θέση αριστερού εξτρέμ. Έτσι, φεύγοντας στην αντεπίθεση ο ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός είχε κι έναν αμυντικό λιγότερο, αφού ο αριστερός του μπακ ήταν καθηλωμένος στο έδαφος.

· Δεύτερον, με τον διαιτητή από το Κιλκίς, αλλά και τον επόπτη Δημόπουλο από την Φλώρινα να υποδεικνύουν ανύπαρκτο κόρνερ, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Η μπάλα ποτέ δεν πέρασε την γραμμή του άουτ, αφού ο Μεριά πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε πλάγιο άουτ, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτό.

inner

· Προσέξτε, ότι η φάση είναι μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Αλλά δεν την παίρνει πάνω του και ακολουθεί την υπόδειξη του επόπτη, που ήταν δεκάδες μέτρα μακριά-παρεμπιπτόντως, η Νόβα μας έδειχνε σε ριπλέι κάθε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, αλλά προτίμησε να μην δείξει κανένα ριπλέι για να ξεκαθάριζε αν υπήρχε κόρνερ σε φάση που έκρινε όλο το ματς…

· Καταλαβαίνετε τώρα τι ωραία μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι, όταν τα λάθη γίνονται μονόπλευρα; Ακριβώς αντίθετα με ό,τι συνέβη χθες με τον Τούρκο. Γιατί ήταν πονηρή η φάση στο α΄ ημίχρονο που ζήτησε πέναλτι ο Ποντένσε, αφού ο γκολκίπερ της Ντουντελάνζ έπεσε και βρήκε-δεν βρήκε τα πόδια του Πορτογάλου με τα χέρια του. Εύκολα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα. Δεν το έδωσε, καλά έκανε, αλλά κρίνοντας όλο το παιχνίδι δεν μπορείς να πεις ότι έπαιξε υπέρ των γηπεδούχων-ούτε επίσης υπέρ του Ολυμπιακού. Είδες εν ολίγοις μία τίμια διαιτησία.

inner

· Αλλά τι να συζητάμε τώρα. Ο επόπτης (Δημόπουλος από την Φλώρινα) που δεν είδε ότι δεν υπήρχε κόρνερ υπέρ του ΟΦΗ στη φάση του 1-0, ο ίδιος επόπτης που υπέδειξε οφσάιντ τον Μάνο, ενώ καλύπτονταν πλήρως (κι ο επόπτης είχε άριστη θέση, όπως βλέπετε στη φωτό), πήρε αμέσως ορισμό από την ΚΕΔ του Περέιρα και θα παίξει την Τετάρτη στο Κύπελλο Ηρακλής-Ατρόμητος. Καλά για τον Σέζο δεν το συζητάμε: όχι απλά θα παίξει το Ηρακλής-Ατρόμητος, αλλά θα είναι και 4ος την Κυριακή στο Πανιώνιος-Ατρόμητος.

· Γι΄ αυτό λέμε, δεν υπάρχει κανένα νόημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x