Κώστας Νικολακόπουλος

Με ισχυρή πλειοψηφία το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τη διαφοροποίηση του ρόστερ του Ολυμπιακού κάτω από μία άλλη παράμετρο.

· Δεν μπορούμε να ξέρουμε το πώς και το τι θα υπάρξει όταν διαμορφωθεί οριστικά το ρόστερ του Ολυμπιακού-κάτι που παραδοσιακά δεν συμβαίνει νωρίτερα από τις…31 Αυγούστου!

· Αυτό που ξέρουμε είναι τι ισχύει μέχρι τώρα στην προετοιμασία. Αυτό μπορούμε να καταγράψουμε και να σχολιάσουμε. Μέχρι τώρα λοιπόν, στα πέντε πιο σοβαρά φιλικά του Ολυμπιακού, σε αυτά στα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο, όπως συνέβη στα τρία πρώτα, οι Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν…

Με την Γκοζτέπε εφτά

Με την ΠΣΒ Άϊντχοβεν πέντε

Με την Γκενκ έξι

Με την Σεντ Τρούϊντεν εφτά

Με την Έουπεν εφτά

· Άρα, ο μέσος όρος είναι έξι με εφτά Έλληνες στην ενδεκάδα.

· Μιλάμε για τους Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη, Μασούρα, Τσιμίκα, Κούτρη, Νικολάου, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Φετφατζίδη, Λάζαρο, Μάνο και Βρουσάϊ. Συνολικά 13 Ελληνόπουλα, που μαζί με τον Ευαγγέλου και πλέον και τον Τοροσίδη αποτελούν την ελληνική 15άδα του Ολυμπιακού, η οποία κι είναι αυτή την στιγμή ισχυρή πλειοψηφία σε ένα ρόστερ (και δεν βάζουμε μέσα και τους δύο πιτσιρικάδες γκολκίπερ, τους Σκαφίδα και Τζολάκη), που απαριθμεί 26 παίκτες, με 11 ξένους δηλαδή (μαζί με τον Μεριά).

· Η ελληνοποίηση, δηλαδή, την οποία είχε προαναγγείλει ο Ολυμπιακός από την περασμένη σεζόν, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, επαναλαμβάνω με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού αυτά είμαστε σε θέση να κρίνουμε.

· Απλά πρέπει να έχουμε πάντοτε υπόψιν μας ότι σε ένα τόσο διαφορετικό ρόστερ την παράμετρο υπομονή. Ας σκεφθούμε π.χ. ότι ο Τοροσίδης είναι χωρίς προετοιμασία καθώς είχε μείνει ελεύθερος από την Μπολόνια και ότι ο Μεριά απλά έκανε ένα μικρό στάδιο προετοιμασίας με την ομάδα του στην Τυνησία, καθώς είχε άδεια λόγω Μουντιάλ και μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

· Κοινώς κι οι δύο αυτοί παίκτες, οι πιο καινούργιοι, θέλουν τον χρόνο τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x