Κώστας Νικολακόπουλος

Μία ιστορία με τον Σιόβα και… αυτοί που «δεν βρίσκονται κάθε μέρα»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr με το δικό του τρόπο την επιστροφή του Σιόβα στο Καραϊσκάκη.

· Παίζει απόψε ο Ολυμπιακός με τη Λεγανές κι ακούω και διαβάζω πολλούς Ολυμπιακούς να μιλάνε με κολακευτικά σχόλια για τον Σιόβα, που από πέρσι αγωνίζεται στην ισπανική ομάδα. Μέχρι και να τον αναπολούν τον Έλληνα διεθνή αμυντικό.

· Μόνο που εύκολα ξεχνάμε. Ξεχνάμε τι…μπινελίκι είχε φάει απ΄ όλους μας ο Σιόβας όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Τι κριτική δέχονταν και εν κατακλείδι ότι ένας από τους λόγους που έφυγε για το εξωτερικό ήταν και όσα… κολακευτικά άκουγε εδώ…

· Κι όμως μιλάμε για ένα παίκτη που δεν είχε κοστίσει πολλά χρήματα στον Ολυμπιακό, ερχόμενος από τον Πανιώνιο (αγοράστηκε με 300 χιλ. Ευρώ και πουλήθηκε δέκα φορές πάνω, με 3 εκ. Ευρώ! Και γενικά τη βοήθησε την ομάδα, με πάνω από 100 συμμετοχές. Ας θυμηθούμε δε ότι αυτός ήταν βασικός στην άμυνα και στις δύο καλύτερες σεζόν της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο επί Μίτσελ (με την πρόκριση επί των Μπενφίκα κι Άντερλεχτ), όσο κι επί Μάρκο Σίλβα (με το διπλό στην Άρσεναλ)…

· Το παιδί είχε ένα σοβαρό τραυματισμό, που για πάνω από 12 μήνες τον είχε πάει πίσω, αλλά επανήλθε σε καλή κατάσταση. Εξ ου και τώρα, στα 30 του, τον βλέπουμε βασικό σε μία ομάδα της Πριμέρα, που καταφέρνει κι επιβιώνει και παραμένει στην μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

· Ο Σιόβας έχει τα προτερήματα (μεγάλα) και τα ελαττώματα του (μεγάλα), που όλοι ξέρουμε. Και ο κάθε σύλλογος δέχεται τον παίκτη με τα συν και τα πλην του και προσπαθεί αγωνιστικά να εκμεταλλευθεί τα πρώτα και να περιορίσει την επίδραση από τα δεύτερα.

· Αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας και για το τωρινό ρόστερ του Ολυμπιακού, με τον Βούκοβιτς, τον Μεριά, τον Σισέ, τον Μιράντα και τον Τοροσίδη, που ήρθε για να βοηθήσει κατά πρώτο λόγο στα στόπερ.
Μανωλάς δεν βρίσκεται κάθε μέρα. Ούτε Αβραάμ στα καλά του, ούτε Μέλμπεργκ, αν θέλουμε να πάμε και στην ξένη αγορά. Προσέξτε, αυτό με την υποσημείωση ότι ασφαλώς κι ο κάθε σύλλογος είναι υποχρεωμένος να κάνει τις καλύτερες δυνατές κινήσεις κι όχι να λειτουργεί ο παραπάνω «νόμος» του ποδοσφαίρου ως δικαιολογία.

· Τέλος πάντων, να «πω» και μία ιστορία για τον Σιόβα (παρεμπιπτόντως μέγας λάτρης της Μήλου), αφού τώρα στις διακοπές που είμαστε όλοι πιο χαλαροί, μου έρχονται στο μυαλό πιο εύκολα διάφορα από το πρόσφατο παρελθόν, που είχαν μείνει άγνωστα.

· Τον Μάη του 2017 λοιπόν, όταν ακόμη ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεκαθαρίσει ποιόν προπονητή θα έπαιρνε (ήταν μεταξύ Χάσι-Λουτσέσκου κι είχε κι ο Λεμονής τις πιθανότητες του), ο Λεμονής προσπαθούσε να κάνει την προεργασία του ενόψει της επόμενης σεζόν, ώστε να ήταν έτοιμος, εάν αναλάμβανε. Κι ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε στο μυαλό του ήταν η επιστροφή του Σιόβα!

· Είχε μάλιστα επικοινωνήσει μαζί του, γιατί ήθελε να το κάνει όπως παλιότερα με τον Άντζα, που τον είχε ξαναφέρει πίσω στον Ολυμπιακό από την Ξάνθη, αν θυμάστε. Όμως ο Σιόβας ήταν κάθετος. Αφού ευχαρίστησε τον Τάκη για το ενδιαφέρον, του είχε απαντήσει ότι του άρεσε πολύ η Ισπανία και είχε πάρει την απόφαση του να συνέχιζε εκεί την καριέρα του.

· Βλέπετε, τότε ακόμη ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Λεγανές και αν ήθελε θα μπορούσε να γυρίσει. Λίγο μετά οι Ισπανοί τον αγόρασαν από τον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x