Κώστας Νικολακόπουλος

Μην γίνει και με αυτούς ό,τι με τον Τσιμίκα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους μικρούς του Ολυμπιακού μετά και το χθεσινό κάζο στα Γιάννινα.

· Είχα γράψει παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα ότι το παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία για τα νεαρά Ελληνόπουλα του Ολυμπιακού, γιατί μετά την καλή παρουσία τους στο 4-0 με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, έπρεπε να «δείξουν» τώρα και σε ένα εκτός έδρας ματς, δίνοντας συνέχεια στην προηγούμενη εικόνα τους.

· Κι η αλήθεια είναι ότι δεν «έδειξαν». Με πρώτο τον Βρουσάϊ, που ήταν σαν να μην έπαιζε, με εξαίρεση ένα φάουλ (και κάρτα) που κέρδισε και μία προβολή χωρίς τύχη που έκανε. Είτε από δεξιά, είτε από αριστερά, ο μικρός δεν φάνηκε καθόλου. Ήταν από τη μία πλευρά αυτός άφαντος κι από την άλλη ο Τζούρτζεβιτς να μην μπορεί να περάσει σε όλο το ματς μία σέντρα η, να κάνει μία ντρίμπλα-για να είμαστε βέβαια δίκαιοι ο Σέρβος εξτρέμ δεν είναι κι αν ήθελε ο Κόντης να του δώσει μία ευκαιρία υπό νορμάλ συνθήκες έπρεπε να παίξει 4-4-2, με ρόμβο, με τον Μαρτίνς στην ενδεκάδα.

· Ο Χουτεσιώτης δεν μπορείς να πεις ότι είχε ευθύνη στα τρία γκολ, αλλά όταν στις εφτά τελικές που φτάνουν στην εστία σου οι τρεις είναι γκολ, οι δυο δοκάρια κι οι δύο επεμβάσεις σου, όχι ιδιαίτερα δύσκολες και με μπλοκάρισμα της μπάλας με τη δεύτερη, ευχαριστημένος δεν μπορεί να είσαι.

· Ακόμη κι ο Ανδρούτσος, που είναι φανερά πιο έτοιμος απ΄ όλους τους μικρούς του Ολυμπιακού, έκανε τρία καλά στο παιχνίδι και δέκα στραβά. Έβγαλε ενέργεια, αλλά μία καλή σέντρα, μία καλή κίνηση κι ένα καλό πρεσάρισμα (που έφερε την κάθετη του Φορτούνη στην πρώτη ευκαιρία που έχασε ο Ανσαριφάρντ) δεν αρκούν για το 8άρι της ομάδας.

· Συμπεράσματα ασφαλώς και βγαίνουν από κάθε παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι όλοι εξετάσεις δίνουν. Και την κριτική για την απόδοση τους όλοι πρέπει να την υφίστανται. Από εκεί και πέρα, όμως, θα είναι πολύ άδικο να κριθούν οι μικροί του Ολυμπιακού από ένα ματς και δη αυτό. Όπως δεν ήταν ασφαλές να κρίνονταν από το άλλο ματς, με τον Παναιτωλικό. Δεν έχει νόημα ούτε να τους «κάψουμε» τώρα, αλλά ούτε να τους ανεβάζαμε στα ουράνια την περασμένη εβδομάδα. Διαχείριση χρειάζεται, με προσοχή και με υπομονή.

· Να μην γίνει ό,τι είχε γίνει πέρσι με τον Τσιμίκα. Το θυμάμαι σαν τώρα, που πέρσι στο ξεκίνημα της σεζόν έπαιξε βασικός σε ένα ματς πρωταθλήματος στη Λάρισα. Δεν ήταν καλός όντως και μάλιστα έγινε κι αλλαγή εκεί γύρω στο 65’. Ε, έκτοτε δεν ξαναφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού! Το παιδί πέσαμε τότε όλοι να το φάμε για εκείνη την απόδοση του, λες κι ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την ήττα του Ολυμπιακού στη Λάρισα. Και δεν ξαναπήρε ουσιαστικά ποτέ την ευκαιρία. Ευτυχώς δε που του έκοψε και πήγε εξωτερικό, σε Δανία κι Ολλανδία και βρήκε τον εαυτό του, έχοντας βελτιωθεί φοβερά.

· Κοινώς, δεν έχει κανένα νόημα να επαναληφθεί η ίδια ιστορία και να τους κόψουμε κι αυτούς την μπάλα. Δεν πήγαν καλά σε ένα ματς (στο οποίο δεν τους βοήθησαν και σχεδόν καθόλου οι βασικοί), προχωράνε, να πάρουν το μάθημα τους και να συνεχίσουν πιο σκληρά τη δουλειά.

· Κι είναι καλό που τους διευκρινίστηκε ότι τα όσα διαμήνυσε ο Μαρινάκης φυσικά και δεν αφορούσαν αυτούς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x