Κώστας Νικολακόπουλος

Μόνο στη Βοσνία! Και πλέον και στην Ελλάδα;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει κάποιες σκέψεις μέσα από το sport-fm.gr ενόψει του σημερινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

· Σκέφτονται, λέει, από του χρόνου να γίνονται δύο τελικοί Κυπέλλου Ελλάδας, ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, με διεξαγωγή τελικών κεκλεισμένων των θυρών, όπως ο φετινός (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) κι όπως εκείνος πριν τρία χρόνια (Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

· Ξέρετε πού αλλού στην Ευρώπη γίνονται διπλοί τελικοί Κυπέλλου; Μόνο στη Βοσνία!!! Από τις 50 και πλέον χώρες που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη κι έχουν πρωτάθλημα και Κύπελλο, διπλοί τελικοί γίνονται μόνο στη Βοσνία. Πέρσι έπαιξαν η Κρούπα με τη Ζελέζνιτσαρ! Και φέτος παίζουν η Σαράγεβο με την Σιρόκι Μπρίγεκ.

· Λοιπόν, να το κάνουμε Ελλάδα και Βοσνία ; (!!!)

· Τέλος πάντων, ενόψει του αποψινού τελικού τρεις παρατηρήσεις…

· Πρώτη, ότι τελευταία φορά που μία ομάδα κέρδισε τρεις σερί τελικούς ήταν πριν 24 χρόνια, την τριετία 1993-95, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ, πρώτα στα πέναλτι και μετά στην παράταση.

· Δεύτερη, ότι στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ σε 10 τελικούς έχει έξι νίκες και τέσσερις ήττες, ο δε ΠΑΟΚ σε τέσσερις τελικούς μία νίκη, πέρσι, και τρεις ήττες.

· Και τρίτη, ότι υπάρχει μία περίεργη συγκυρία και συνήθως το Κύπελλο το παίρνει ο τυπικά φιλοξενούμενος! Στα 13 τελευταία χρόνια, όπου υπάρχει αυτό το δεδομένο στο σάιτ της ΕΠΟ, νικητές ήταν εννιά φορές οι «φιλοξενούμενοι» και μόλις τέσσερις οι «γηπεδούχοι» (2008 Ολυμπιακός-Άρης, 2010 ΠΑΟ-Άρης, 2015 Ολυμπιακός-Ξάνθη και 2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ).

· Και σήμερα γηπεδούχος είναι τυπικά ο ΠΑΟΚ και φιλοξενούμενη τυπικά η ΑΕΚ…Γενικά θα έβλεπα περισσότερο ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ νικητή μόνο σε παράταση η, πέναλτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x