Κώστας Νικολακόπουλος

Μπορεί και να είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό, που θα παίξει ο Τόρο...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την απουσία του Ομάρ και την παρουσία του Τοροσίδη στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

· Αποτελεί έναν από τους τρεις πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, μαζί με τον Φορτούνη και τον Γκιγέρμε. Οπότε αυτόματα η απουσία του Ομάρ από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη συνιστά σοβαρή απώλεια για τους «ερυθρόλευκους».

· Από την άλλη, όμως, ας δούμε ποιος είναι ο αντικαταστάτης του. Και τότε ίσως αποκτήσει νόημα το ερώτημα, μήπως είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό, που ειδικά σε αυτό το παιχνίδι παίξει ο Τοροσίδης!

· Ο αρχηγός της Εθνικής μπορεί να μην έχει τα τόσα πολλά ανεβάσματα που συνήθως, όχι πάντα…, κάνει ο Ομάρ, αλλά έχει αποδείξει ότι τα ανεβάσματα του είναι πολλές φορές πραγματικά ποιοτικά. Κι οι σέντρες του, για παράδειγμα και στο πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου στην Ξάνθη, αλλά και με τον Πανιώνιο το περασμένο Σάββατο, ήταν φαρμακερές κι έφτιαχναν φάσεις για γκολ.

· Ο δε Τοροσίδης με την εμπειρία του, τις καλές τοποθετήσεις και το δυναμισμό του μπορεί να δώσει ασφάλεια στην άμυνα και να βοηθήσει περισσότερο από τον Ομάρ στο ψηλό παιχνίδι, τομέα στον οποίο ο ΠΑΟΚ διακρίνεται ιδιαίτερα, με τις καλές στημένες φάσεις του.

· Κι από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τόρο μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμος στις στατικές φάσεις υπέρ του Ολυμπιακού, σε σχέση με τον Ομάρ, αφού έχει μοναδική ικανότητα να απειλεί τον κάθε αντίπαλο γκολκίπερ. Εξ ου και τα τρία γκολ του, αλλά και το κερδισμένο πέναλτι με τη Μίλαν, που έφερε το γκολ της πρόκρισης.

· Επιπλέον ο Τοροσίδης είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας παίξει τέσσερα 90λεπτα τον τελευταίο μήνα. Και γενικά μέσα στη σεζόν, μπορεί ο Ομάρ να είναι πιο βασικός, αλλά κι ο Έλληνας διεθνής άσος έχει παίξει πολύ, και σε σημαντικά παιχνίδια, ίσως δε περισσότερο εκτός έδρας: στο Μιλάνο, στο Λουξεμβούργο, στο Περιστέρι, στην Ξάνθη και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

· Και, βέβαια, αν υπάρχει ένας παίκτης του Ολυμπιακού, που ξέρει από Τούμπα είναι ο Τοροσίδης. Και μαζί με τον Φορτούνη, τον Λάζαρο, τον Κούτρη, θα συγκροτούν μία τετράδα Ελλήνων παικτών, που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στο σπίτι του ΠΑΟΚ.

· Μπορεί δηλαδή η διαφαινόμενη μεγάλη απώλεια του Ομάρ, να εξελιχθεί σε καλή συγκυρία για τον Ολυμπιακό λόγω Τοροσίδη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x