Κώστας Νικολακόπουλος

Να ανάψει πρώτα μία λαμπάδα στον Μαρτίνς και μία στον Μαρινάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φιλοδοξίας του Ρούμπεν Σεμέδο.

· Μέσα από αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του σε αυτό το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Ρούμπεν Σεμέδο φρόντισε να επικοινωνήσει το ενδιαφέρον του για μία μεταγραφή του σε ένα μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

· Και βέβαια είναι απολύτως θεμιτό ένας παίκτης να έχει φιλοδοξίες. Δεν θα βρεθεί…κατηγορούμενος ο Σεμέδο γι΄ αυτό το πράγμα. Αν και αγγίζει τα όρια του…ενοχλητικού να το επαναλαμβάνει διαρκώς. Το είπες μία φορά, το είπες δύο, νομίζω ότι είναι οκ. Το κάθε τρεις και λίγο όμως ευχάριστο δεν είναι. Τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια.

· Επιπλέον θα είχε μεγαλύτερη αξία αυτή η διατύπωση της επιθυμίας του Σεμέδο, εάν είχε φτάσει στον Ολυμπιακό και κάποια πρόταση για τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό-κάτι που απ΄ ότι ξέρω δεν έχει συμβεί. Γράφονται πολλά, όμως άλλο το να γράφεται κάτι και άλλο να έχει έρθει πρόταση για κάποιον. Ξέρω γω το Γενάρη ο Ολυμπιακός είχε προσφορά για τον Τσιμίκα. Από τη Νάπολι.

· Τέλος πάντων, ο Σεμέδο πραγματικά είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος ποδοσφαιριστής. Εξ ου άλλωστε κι ο Ολυμπιακός πλήρωσε ένα…καράβι λεφτά για να τον φέρει εδώ-και 4,5 εκ. Ευρώ για στόπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι απλά πολλά λεφτά, είναι λεφτά που «δεν υπάρχουν». Όπως επίσης και το συμβόλαιο που παίρνει ο ίδιος ο Σεμέδο είναι τεράστιο για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν θυμάμαι καλά κάπου 700 χιλ. Ευρώ ετησίως.

· Και το παιδί βοήθησε τον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν, πρώτη του στην Ελλάδα. Λ.χ βοήθησε στην πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και υπήρχαν σημαντικά παιχνίδια και στους ομίλους και στο πρωτάθλημα, με τον πανύψηλο στόπερ να κάνει τη διαφορά. Και γκολ έβαλε σε μεγάλα ματς. Εξάλλου, γι΄ αυτό και τον καλεί από την αρχή της σεζόν σε μόνιμη βάση στην Εθνική Πορτογαλίας ο Φερνάντο Σάντος. Και μπράβο στον παίκτη που τα κατάφερε, με το σπαθί του.
· Μόνο που ο Σεμέδο θα πρέπει να μάθει μαζί με τη λέξη φιλοδοξία και τη λέξη αυτοκριτική. Γιατί έχει κάνει σπουδαία πράγματα στον Ολυμπιακό, αλλά έχει κάνει και τεράστια λάθη. Τα λες ενίοτε και ασυγχώρητα.

· Και μπορεί το τελευταίο που μας έρχεται στο μυαλό να είναι και το πιο πρόσφατο χρονικά, όταν αποβλήθηκε στο ματς με τη Γουλβς κι άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες επί 65 λεπτά (ενώ θα χάσει και τη ρεβάνς…), αλλά σε αυτή τη φάση μπορείς να του βρεις και δικαιολογίες. Ασφαλώς και θα μπορούσε να αντιδράσει και καλύτερα δεν έκανε κάποιο ποδοσφαιρικό έγκλημα. Έχουν προηγηθεί, ωστόσο, κι άλλα, ουκ ολίγα πράγματα, για τα οποία ο Σεμέδο θα όφειλε να κάνει την αυτοκριτική του.

· Π.χ. την αποβολή του στο Ηράκλειο, παραμονές του ντέρμπι με την ΑΕΚ, επειδή πήγε κι έκανε την χαζομάρα με ένα πιτσιρικά. Τα τρία πέναλτι (!) που έκανε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Τις 15 κίτρινες κάρτες του! Τις αμυντικές του ολιγωρίες σε στημένες φάσεις. Τις επιπολαιότητες έξω από την περιοχή του Σα, να χάνει την μπάλα μέσα από τα πόδια του η, να την δίνει πάσα σε αντίπαλο...

· Εν τέλει, αυτό που έχω να γράψω για τον Σεμέδο είναι ότι εγώ αν ήμουν στη θέση του πρώτα θα άναβα μία λαμπάδα στον Μαρτίνς, που ζάλιζε όλο το περασμένο καλοκαίρι τον έρωτα στον Μαρινάκη για να του τον φέρει στον Ολυμπιακό και που τον στηρίζει και στα πιο δύσκολα κι άλλη μία λαμπάδα στον Μαρινάκη, που τα έσκασε χοντρά παίρνοντας φοβερό ρίσκο για ένα παίκτη που είχε παρελθόν από τα λίγα.

· Θα έλεγα πάντοτε ευχαριστώ στον Ολυμπιακό, που με έβγαλε από την ποδοσφαιρική (κι όχι μόνο) αφάνεια, όπως και στον κόσμο του που με στηρίζει και στα καλά και στα άσχημα, θα κοίταζα σε κάθε παιχνίδι να δικαιώσω με τη συνέπεια και την σταθερότητα μου το σύλλογο που με χρυσοπληρώνει, θα προσπαθούσα να μην δίνω αφορμές εξωγηπεδικά (και σταματάω εδώ…) και μετά απ΄ όλα αυτά θα εξωτερίκευα την επιθυμία μου να πάω σε ένα πιο σημαντικό πρωτάθλημα.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1257779602216255489

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x