Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Βαλμπουενά μέσα σε 34 γκολ σε 40 ματς βασικός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr τα πεπραγμένα του Βαλμπουενά στη Φενέρμπαχτσε με τους τέσσερις προπονητές που είχε στην Τουρκία!

•Τέσσερις προπονητές είχε ο Βαλμπουενά στα δύο χρόνια του στη Φενέρμπαχτσε. Οι τρεις έπιναν νερό στο όνομα του. Μόνο ο ένας δεν μπόρεσε να τον αξιοποιήσει.

• Πέρσι, είχε όλη τη σεζόν τον Τούρκο Αϊκούτ Κοτσαμάν. Κι έκανε συνολικά 40 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη, με απολογισμό οκτώ γκολ και 16 ασίστ!

• Φέτος η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε τη σεζόν με τον Ολλανδό Φιλίπ Κοκού, ο οποίος έμεινε στον πάγκο της έως τις 28 Οκτωβρίου, με την ομάδα ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη! Σε αυτό το διάστημα ο Βαλμπουενά είχε μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ (!), σε όχι πάντως μεγάλη συμμετοχή (τρία παιχνίδια βασικός και τέσσερα αλλαγή), αφού κατά βάση ο Κοκού τον άφηνε στον πάγκο.

• Με το που έφυγε ο Κοκού, ανέλαβε προσωρινά ο βοηθός του, ο Έρβιν Κούμαν (για εννιά παιχνίδια) και τη σεζόν τέλειωσε ο Τούρκος Ερσούν Γιουνάλ (23 παιχνίδια). Ο Βαλμπουενά με την αποχώρηση του Κοκού, άρχισε να γίνεται πάλι παραγωγικός. Και με τον Κούμαν και με τον Γιουνάλ! Και κάπως έτσι, ο Γάλλος άσος έκανε τέσσερα γκολ κι οκτώ ασίστ έως το φινάλε της σεζόν, έχοντας πλέον άλλα 24 παιχνίδια στα πόδια του.

• Κοινώς, βγάζοντας αυτά τα μόλις εφτά παιχνίδια του, στα οποία του έδωσε την ευκαιρία ο Κοκού, ο Βαλμπουενά στα υπόλοιπα 64 παιχνίδια με τους άλλους τρεις προπονητές που είχε στη Φενέρμπαχτσε και τον εμπιστεύονταν, έκανε 12 γκολ και 24 ασίστ. Ήταν δηλαδή μέσα σε 34 γκολ. Το νούμερο το λες ιδιαίτερα κολακευτικό, κάτω κι από την παράμετρο ότι από τα 64 αυτά παιχνίδια ήταν βασικός στα 40…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x