Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Φορτούνης κι ο Σα, ο Ομάρ κι ο Μασούρας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επικεντρώνεται μέσα από το sport-fm.gr σε ορισμένα από τα πρόσωπα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά απόψε για τον Ολυμπιακό.

• Ο Δώνης με τρία στόπερ είχε παίξει τον Ολυμπιακό και στο ντέρμπι του α΄ γύρου στο Καραϊσκάκη. Κι αν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ, σήμερα θα βάλει την ίδια ενδεκάδα με εκείνο το 1-1, απλά ο πιο έμπειρος Οικονόμου θα παίξει αντί του νεαρού Μαυρομάτη σε θέση αριστερού στόπερ.

• Τότε, η άμυνα των πέντε, με τρία στόπερ δηλαδή, είχε δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αναφορικά με τη δημιουργία καθαρών ευκαιριών για γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά άρχισε πραγματικά να κυριαρχεί μόνο μετά το γκολ που έφαγε από τον Κάτσε στο 61’.

• Ο Μαρτίνς εκείνη την βραδιά είχε δοκιμάσει τον Φορτούνη σε θέση εξτρέμ, με τον Νάτχο δεκάρι και είχε αφήσει στον πάγκο τον Καμαρά μέχρι το 76’, οπότε και τον πέρασε αντί του Νάτχο. Να θυμίσω ότι και στο ντέρμπι της Τούμπας ο Πορτογάλος είχε προτιμήσει τον Νάτχο αντί του Καμαρά. Και τότε είχε περάσει αλλαγή τον Καμαρά αντί του Νάτχο. Με τον δε Καμαρά στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό και είχε σκορ 1-1 με τον ΠΑΟΚ…

• Τέλος πάντων, απόψε ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό μάλλον θα έχει περισσότερες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς του α΄ γύρου, αφού οι Μεριά, Μιράντα μοιάζουν φαβορί έναντι των Σισέ, Βούκοβιτς, που είχαν παίξει τότε, όπως κι ο Γκερέρο έναντι του Χασάν, που επίσης είχε ξεκινήσει σε εκείνο το 1-1, ενώ ο Μασούρας αναμένεται να παίξει για πρώτη φορά σε ντέρμπι με την «ερυθρόλευκη». Με τον Πανιώνιο είχε σκοράρει σε ένα 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Σμύρνη.

• Ο Ομάρ έχει γευθεί νίκη επί του Παναθηναϊκού (το 1-0 με το γκολ του Αυλωνίτη) και, βέβαια, ο Φορτούνης είναι αυτός που έχει κάνει τα περισσότερα πράγματα σε ντέρμπι με τους «πράσινους»: είχε το γκολ με πέναλτι στο περσινό 1-1 (το πήρε ο Ανσαριφάρντ από δική του ασίστ), είχε φτιάξει τα δύο γκολ στο 3-0 με τον Μπέντο στον πάγκο και είχε δημιουργήσει και το δεύτερο γκολ στο 3-1 με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο. Όλα, πάντως, τα ματς στο Καραϊσκάκη.

• Σίγουρα ο Ολυμπιακός περιμένει ένα καλό παιχνίδι από τον Σα, που χωρίς να σημαίνει ότι έχει αυτός την κύρια ευθύνη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει μπορέσει να κρατήσει το μηδέν σε κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι η, ντέρμπι, εντός η, εκτός έδρας. Βλέπε με ΠΑΟΚ 1-3, με ΑΕΚ 4-1, με ΠΑΟ 1-1, με Ντινάμο Κιέβου 2-2 και 0-1, με Μίλαν 1-3 και 3-1, με Μπέτις 0-1.

• Η παράδοση των ντέρμπι πρωταθλήματος των αιώνιων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στην Α΄ Εθνική, μας λέει ότι αν ο Ολυμπιακός κάνει απόψε διπλό, θα έχουμε την πλήρη ισορροπία, οι δύο ομάδες να έχουν από 18 νίκες (!) και τα υπόλοιπα 24 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

• Σχεδόν πλήρης ισορροπία υπάρχει, όμως, γενικά στα μεταξύ τους ντέρμπι, εντός κι εκτός έδρας, μετά το 2010! Τον Μάρτη του 2010, όπως τώρα, ο Ολυμπιακός με το διπλό (1-0 Ντάρμπισαϊρ) στο ΟΑΚΑ είχε κλείσει έναν αήττητο κύκλο εφτά αγώνων με τον Παναθηναϊκό, με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Έκτοτε, όμως, και σε μία σειρά 16 ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες, ο Παναθηναϊκός πέντε και άλλα πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (δεν βάζω στο μέτρημα το άνευ αγώνος 3-0 στη Λεωφόρο πριν τρία χρόνια).

• Κι ακριβώς αυτά τα αποτελέσματα, το 6-5-5, δείχνουν και το πόσο ξεχωριστά και δύσκολα είναι για τον Ολυμπιακό τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ακόμη και σε εποχές που ο Παναθηναϊκός δεν είναι στα καλύτερα του και δεν έχει φτάσει ποτέ στο πρωτάθλημα σε αυτά τα εννιά χρόνια…Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, παίζει πρώτα η φανέλα και ο Παναθηναϊκός ακριβώς επειδή είναι από κάτω τόσα χρόνια, υπερβάλλει εαυτόν.

• Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή να έχει ένα αήττητο τεσσάρων αγώνων με τον Ολυμπιακό (δύο νίκες εντός και δύο ισοπαλίες εκτός), κάτι που ιστορικά είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις του εδώ και πάνω από 30 χρόνια!

• Άσχετο: ο Ατρόμητος είχε παίξει την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική στην Τούμπα χωρίς εφτά βασικούς παίκτες του. Χθες ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ χωρίς τον βασικό του γκολκίπερ (Κυριακίδη), χωρίς τον πιο βασικό του στόπερ (τον έμπειρο Άργκους), χωρίς τον βασικό του σέντερ φορ (Μοράρ) και με τον βασικό του κεντρικό χαφ (Λουσέρο) να μπαίνει αλλαγή μετά το 2-1 του ΠΑΟΚ. Ο δε βασικός του εξτρέμ (Γουίλιαν Μπαρμπόσα) πουλήθηκε στην Κίνα λίγες ημέρες πριν τον χθεσινό αγώνα. Ο δε κεντρικός αμυντικός άξονας του Παναιτωλικού είχε κόφτη τον 19χρονο Τσινγκάρα και στόπερ τον 20χρονο Μιχάϊ και τον 21χρονο Μαλλή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x