Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Φορτούνης, ο Ινσίνιε, ο Ομπαμεγιάνγκ κι ο… Μαρτίνς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr δύο διαφορετικά πράγματα σε σχέση με τον Κώστα Φορτούνη…

• Την περασμένη Πέμπτη ήταν που ο Φορτούνης έχανε το πέναλτι στο 86ο λεπτό του αγώνα στο Καραϊσκάκη (11.021 εισιτήρια) κι ο Ολυμπιακός έμενε εκτός Κυπέλλου, από την απόκρουση του γκολκίπερ της Λαμίας Σαράνοφ.

• Τα αναθέματα ήταν για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο άθλημα, που τελικά σε βάζει πάντα σε διαδικασία να δεις την πραγματικότητα πιο καθαρά. Και να σκεφθείς το απλό, ότι «όλα γίνονται».

• Πέμπτη έχασε το πέναλτι ο Φορτούνης και Σάββατο έγινε το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου: Τότεναμ εναντίον Άρσεναλ στο Γουέμπλεϊ, με 81.332 εισιτήρια. Η Άρσεναλ προηγείται, η Τότεναμ ισοφαρίζει και στο 91’ κερδίζει πέναλτι η Άρσεναλ. Το εκτελεί ο Ομπαμεγιάνγκ και το πιάνει ο Λιορίς…Η Άρσεναλ χάνει το πέναλτι και το διπλό.

• Πέμπτη έχασε το πέναλτι ο Φορτούνης και Κυριακή έγινε το μεγάλο ντέρμπι στο Καμπιονάτο: η δεύτερη Νάπολι εναντίον της πρώτης Γιουβέντους στο Σαν Πάολο, με 42.667 εισιτήρια. Η Γιουβέντους προηγείται με 0-2, αλλά μένει με 10 παίκτες, η Νάπολι μειώνει σε 1-2 και στο 84’ κερδίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο αρχηγός της, ο Ινσίνιε και το πιάνει ο Τσέσνι. Η Νάπολι χάνει το πέναλτι και το παιχνίδι.

• Όλοι χάνουν (κι όλοι πιάνουν) πέναλτι. Μέσα σε ένα τετραήμερο, ο 27χρονος Ινσίνιε κι ο 29χρονος Ομπαμεγιάνγκ, με χρηματιστηριακή αξία 75 εκ. Ευρώ έκαστος, έγιναν αντιήρωες, όπως κι ο Φορτούνης. Πολύ απλά, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

• Μόνο που θα ήθελα να γράψω και κάτι άλλο για τον Φόρτου. Τη Δευτέρα στη Ριζούπολη ο Πέδρο Μαρτίνς τον έκανε αλλαγή στο 57’. Κι ο διεθνής άσος φτάνοντας στον πάγκο, έσπευσε να ρωτήσει τον προπονητή γιατί τον άλλαξε.

• Με ήρεμο τρόπο το έκανε, χωρίς να ξεφύγει. Αλλά ειλικρινά απορώ γιατί το έκανε. Φτάνοντας τα 26 χρόνια του, θα έπρεπε ο Κώστας να καταλαβαίνει πότε ένας προπονητής τον αλλάζει για να τον προστατεύσει. Γιατί αυτό έκανε ο Μαρτίνς. Τον έβγαλε γιατί ήταν σε μία κακή, για τα δικά του δεδομένα, βραδιά.

• Διότι μπορεί να έκανε εκείνη την απίστευτη μπαλιά στον Χασάν, βγάζοντας τον φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ (άσχετα αν αστόχησε) και να είχε και δύο-τρεις ακόμη καλές κινήσεις, αλλά γενικά δεν ήταν μία καλή εμφάνιση αυτή του Φορτούνη. Είτε γιατί του έβγαινε η κόπωση από τα πράγματι υπερβολικά παιχνίδια που έχει παίξει φέτος και δη τον τελευταίο καιρό, είτε γιατί επηρεάστηκε από ένα τραυματισμό χαμηλά στο πόδι, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, φαινόταν ότι δεν ήταν στα καλά του.

• Αντιλαμβάνομαι ότι ο Φορτούνης κυνηγούσε το γκολ σε αυτό το ματς, ίσως και ακριβώς λόγω του χαμένου πέναλτι-και καλά έκανε, βέβαια. Το έψαξε τρεις φορές στο α΄ ημίχρονο, δεν ήταν άσχημα τα σουτ που έπιασε, αλλά δεν του έκατσε το γκολ. Και χώθηκε μία φορά και σε θέση φορ για να αξιοποιήσει μία πάσα του Γκιγέρμε, ωστόσο δεν πρόλαβε για λίγο. Θεμιτό είναι ο πρώτος σκόρερ μίας ομάδας να αναζητάει το γκολ και δη μετά από αυτό που είχε γίνει στο Κύπελλο. Όμως, η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσε η ώρα, τόσο και έκανε και πιο πολλά λάθη κι έχανε μπάλες. Έτσι, λογικά ο Μαρτίνς τον έβγαλε.

• Και αυτό το “why” που ρώτησε τον προπονητή του, κανονικά θα έπρεπε να το ρωτήσουμε εμείς, γιατί ο Φόρτου δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο τον άλλαξε ο προπονητής…Καλό του έκανε, κακό δεν του έκανε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x