Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Γενάρης είναι «πονηρός» για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί στον Ολυμπιακό πρέπει φέτος να δουν αλλιώς τις υποχρεώσεις τους μέσα στο Γενάρη…

• Πλάκα πλάκα ο Ολυμπιακός δίνει το Σάββατο στα Γιάννινα το τέταρτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του (!), όλα στην επαρχία, μετά από εκείνα με τον Άρη Αβάτου (πριν τις γιορτές), με την Ξάνθη και τον Λεβαδειακό (μετά τις γιορτές). Μέσα στο Γενάρη δε περιμένουν τον Ολυμπιακό μετά τον ΠΑΣ κι άλλα τρία παιχνίδια (σε Τρίπολη, με Ξάνθη και με Λάρισα), άρα συνολικά έξι, εκ των οποίων τα τέσσερα μακριά από το σπίτι του.

• Ένας Γενάρης που για τον Ολυμπιακό παραδοσιακά είναι μήνας «πονηρός». Κρύβει παγίδες και φέρνει γκέλες. Άλλωστε, ήδη ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι του μέσα στην χρονιά, στην Ξάνθη, δεν κέρδισε για το Κύπελλο (0-0). Όπως για το Κύπελλο δεν είχε κερδίσει Γενάρη μήνα ούτε τον ΠΑΟΚ (1-1 εντός έδρας) το 2011, ούτε τον Ατρόμητο (0-0 εντός έδρας) το 2014, ούτε τον Άρη (1-1 εκτός έδρας) το 2017, ούτε την ΑΕΚ (0-0 εντός έδρας) πέρσι.

• Και στο πρωτάθλημα, όμως, η ίδια ιστορία είναι. Πέρσι το 1-1 στον Αστέρα, πρόπερσι το 2-2 στον Πλατανιά και το 0-0 στον Αστέρα, το 2016 το 1-1 στον Πλατανιά, το 2014 το 0-0 με τον Ατρόμητο εντός έδρας, το 2012 το 0-0 στη Δόξα Δράμας και το 0-1 στην Ξάνθη…

• Όπως βλέπετε, καταγράφω τα στραβοπατήματα του Ολυμπιακού Γενάρη μήνα μετά την αλλαγή της σελίδας του, το 2010-11. Και νωρίτερα, όμως, το ίδιο συνέβαινε. Π.χ. το 2010 είχε στο πρωτάθλημα τέτοια εποχή ισοπαλία (0-0) στην Καβάλα κι εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ (1-2) και ΠΑΟΚ (0-1)…

• Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολλά για να θεωρηθούν τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει εδώ και εννιά συνεχόμενα χρόνια το πρώτο του παιχνίδι πρωταθλήματος με το που μπαίνει η νέα χρονιά (έτσι έγινε και στη Λιβαδειά).

• Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, στον Ολυμπιακό πρέπει να το δουν αλλιώς φέτος το πράγμα με τις υποχρεώσεις τους μέσα στο Γενάρη. Πολύ απλά γιατί πρώτη φορά βρίσκονται σε τέτοια δύσκολη βαθμολογική θέση. Τέτοια εποχή πρέπει να πάμε πίσω…δεκαετίες για να δούμε τον Ολυμπιακό οκτώ βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

• Άρα, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να κάνει κάποιο χαλαρό παιχνίδι-οποιαδήποτε νέο στραβοπάτημα θα είναι καταδικαστικό για την πολύ δύσκολη προσπάθεια κάλυψης της μεγάλης διαφοράς από τον ΠΑΟΚ και θα βάλει στον Ολυμπιακό μπελάδες και για τη δεύτερη θέση, αφού ο Ατρόμητος δεν τα παρατάει.

• Και πολύ περισσότερο η ΑΕΚ, που έδειξε τη Δευτέρα στα Γιάννινα, εκεί ακριβώς που θα παίξει μεθαύριο κι ο Ολυμπιακός, τη διάθεση της να διεκδικήσει μέχρι εσχάτων την άλλη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x