Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Γιαννιώτης δεν κωλώνει, σε μία θέση που «ζεματάει»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ξεκίνημα του Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και θυμίζει κάποια πράγματα…

· Η θέση της ενδεκάδας του Ολυμπιακού στην οποία «η μπάλα καίει» περισσότερο από κάθε άλλη είναι του τερματοφύλακα. Μην την ψάχνετε. Πάρτε το και σαν…θέσφατο! Έτσι είναι, τι να κάνουμε τώρα.

· Στον Ολυμπιακό λοιπόν αυτό το καλοκαίρι αποφάσισαν να δώσουν τα γάντια στον Γιαννιώτη. Να του δώσουν την ευκαιρία να είναι αυτός ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Μάλιστα μεταγραφικά το τελευταίο πράγμα που τους απασχόλησε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ήταν να πάρουν γκολκίπερ-εξ ου και δεν πήραν. Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν πάντα στο μυαλό τους να πάρουν έναν έμπειρο τερματοφύλακα ως το τέλος του μήνα, όπως είχαν κάνει πέρσι με τον Προτό και τον Καπίνο, αλλά αυτό ας περιμένουμε να το δούμε.

· Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στα εννιά φιλικά και στα δύο πρώτα επίσημα της σεζόν, έπαιξαν ο Γιαννιώτης, κατά κύριο λόγο κι ο Χουτεσιώτης, σε δεύτερο ρόλο. Κι επειδή αναφέρομαι εδώ στον Γιαννιώτη, νομίζω ότι έχει κάνει ένα πραγματικά καλό ξεκίνημα στον Ολυμπιακό, έχοντας κι αυτή την φοβερή ιστορία να έχει αποκτηθεί πριν έξι χρόνια, πιτσιρικάς τότε, αλλά μόλις φέτος ουσιαστικά να έπαιξε πρώτη φορά!

· Αυτό που μου άρεσε στο παιχνίδι της Ελβετίας από τον Γιαννιώτη ήταν ότι δεν κώλωνε. Σε δύο πολύ επικίνδυνες από δεξιά σέντρες στην μικρή περιοχή του, στο ένα μέτρο από το χορτάρι-κι αυτές είναι κι οι πιο δύσκολες ίσως-βγήκε κι έδιωξε με γροθιές, μπροστά σε συμπαίκτες κι αντίπαλους. Άλλος γκολκίπερ θα φύλαγε τον πισινό του. Θα άφηνε τους στόπερ να καθαρίσουν. Κι αν μεν τα κατάφερναν, έχει καλώς. Αν όχι, κι έμπαινε κάποιο γκολ από κοντά, ο ίδιος δεν θα καμία ευθύνη, ώστε να του καταλογίσουν φταίξιμο.

· Παρεμπιπτόντως, στη φάση του γκολ, μοναδικού που έχει δεχθεί στα τρία τελευταία παιχνίδια με Λεγανές (0-0) και Λουκέρνη (4-0, 3-1), στο πρώτο σουτ των Ελβετών από λίγο πλάγια θέση έδιωξε την μπάλα. Αλλά στο δεύτερο σουτ, από το ριμπάουντ που πήραν οι γηπεδούχοι, δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει τίποτα.

· Εξίσου μου άρεσε που έπαιζε πάρα πολύ καλά με την μπάλα. Τα διωξίματα του με τα πόδια ήταν όλα σωστά κι αυτό τον παράγοντα μην τον υποτιμάτε καθόλου -είδατε χθες τον Βλαχοδήμο με την Μπενφίκα κατά του ΠΑΟΚ, πόσα τέτοια «χαζά» έκανε; Και γενικά όταν είχε την μπάλα στα πόδια του, μόνο εμπιστοσύνη δεν αισθανόσουν.

· Στα δε προηγούμενα παιχνίδια, τον είχαμε δει να έχει βγει εντυπωσιακά νικητής σε τετ α τετ προσωπικές μονομαχίες, να έχει δύσκολες επεμβάσεις κάτω από τα δοκάρια, αλλά και να βγαίνει με ταχύτητα εκτός εστίας του.

· Βεβαίως ο Γιαννιώτης κάνει και λάθη. Στο ματς στη Λουκέρνη, σε μία δύσκολη σέντρα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, βούτηξε για τρίτη φορά να διώξει με τις μπουνιές, αλλά εκεί την πάτησε, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Βούκοβιτς κι ήταν τυχερός που η κόντρα δεν την έστειλε στα δίχτυα του, αλλά κόρνερ. Και πάλι, πάντως, φρόντισε έστω σε δεύτερο χρόνο και το διόρθωσε, αφού στην εκτέλεση κόρνερ βγήκε και καθάρισε τη φάση στον αέρα με καλή έξοδο.

· Στο φιλικό με τη Λεγανές είχε χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε μία εύκολη έξοδο χαμηλά στο χορτάρι (διόρθωσε ο ίδιος διώχνοντας σε αράουτ με τα πόδια), ενώ σε ένα άλλο φιλικό του είχε φύγει η μπάλα από τα χέρια σε ένα όχι δύσκολο φάουλ κι απλά είχε την τύχη η μπάλα να πάει στο δοκάρι κι όχι στα δίχτυα του.

· Απλά, πρέπει να καταλάβουμε κάτι: ο Γιαννιώτης έχει στα πόδια του μόλις δύο επίσημα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό! Προερχόμενος από μόλις δύο σεζόν βασικός στην Α΄ Εθνική, με Πανιώνιο κι Ατρόμητο. Κοινώς, του λείπει η εμπειρία, οι παραστάσεις. Και δη ευρωπαϊκών αγώνων. Πρέπει να πάρει αγώνες για να πάρει και άλλη ψυχολογία και ηθικό και αυτοπεποίθηση και τον αέρα της φανέλας του Ολυμπιακού.

· Ας θυμηθούμε πώς ήταν ο Ρομπέρτο, έχοντας εμπειρία Πριμέρα και Μπενφίκα, στα πρώτα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό-μόνο εμπιστοσύνη δεν έβγαζε…Εδώ ο Προτό, στα 34 χρόνια του και στα δύο-τρία πρώτα παιχνίδια του, αν θυμάστε, έχανε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, μέχρι να βρει τα πατήματα του.

· Ο Γιαννιώτης λοιπόν τα πάει μια χαρά. Κι έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Καπίνο. Στήριξη κι ενθάρρυνση, ιδίως στα δύσκολα, χρειάζεται απ΄όλους στον Ολυμπιακό. Και να συνεχίσει να δουλεύει σωστά στο Ρέντη, έχοντας αυτοσυγκέντρωση στο μάξιμουμ κατά τη διάρκεια των αγώνων, ιδίως τώρα με τους Άγγλους όπου όλα ενδεχομένως θα κριθούν στην…τρίχα.

· Βλέπουμε τι καλά πάει ο Πασχαλάκης στον ΠΑΟΚ, γιατί τον στηρίζουν στα λάθη που κάνει (βλέπε το γκολ της Βασιλείας, αλλά και το δεύτερο γκολ της Σπαρτάκ). Κι ότι η ΑΕΚ, που πέρσι έπαιξε 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Ανέστη, πήρε πρωτάθλημα με τον Τσιντώτα και τον Μπάρκα, τον οποίο τώρα προωθεί για βασικό.

· Ο Γιαννιώτης λοιπόν, στη διετία του στην Α΄ Εθνική, ήταν καλύτερος απ΄ όλους! Και δεν βλέπω κανένα λόγο να μη συνεχίζει να είναι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x