Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Γκερέρο, με Ντάρμπισαϊρ, Αμπντούν κι Αναστό, Κουσουλάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την σημασία της ιστορικότητας του χθεσινού γκολ του Γκερέρο επί του Παναθηναϊκού.

• Ο Γκερέρο λοιπόν ήταν ο παίκτης που έκρινε το ντέρμπι των αιώνιων. Αυτός έβαλε το μοναδικό γκολ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι αν π.χ. έβαζε γκολ ο Κουρμπέλης η, ο Μακέδα η, ο Ινσούα στις ευκαιρίες που είχε ο Παναθηναϊκός, θα διακόπτονταν το παιχνίδι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού-ποτέ.

• Ο Ισπανός φορ έρχεται να προστεθεί σαν ο τελευταίος κρίκος μίας αλυσίδας παικτών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα όχι πολλά, εννιά για την ακρίβεια, ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, τα οποία έχουν λήξει με αυτό το σκορ στην ιστορία των δύο συλλόγων στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, δηλαδή εδώ και 60 χρόνια: 0-1.

• Να τους δούμε;
2018-19 Γκερέρο στο ΟΑΚΑ
2013-14 Μήτρογλου στη Λεωφόρο
2011-12 Αμπντούν στο ΟΑΚΑ
2009-10 Ντάρμπισαϊρ στο ΟΑΚΑ
1990-91 Αναστόπουλος στο ΟΑΚΑ
1982-83 Εσταβίγιο στη Λεωφόρο
1980-81 Κουσουλάκης στη Λεωφόρο
1792-73 Αργυρούδης στη Λεωφόρο
1966-67 Γιούτσος στη Λεωφόρο

• Βλέπουμε ότι πέντε φορές διπλό με σκορ 0-1 έγινε στη Λεωφόρο, συνήθως παλιότερα και πιο πρόσφατα μία μόνο φορά με τον Μήτρογλου. Κι άλλες τέσσερις φορές στο ΟΑΚΑ.

• Μάλιστα από τα πέντε τελευταία Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1, τα τέσσερα έχουν κριθεί από γκολ σέντερ φορ (Αναστόπουλου, Ντάρμπισαϊρ, Μήτρογλου, Γκερέρο), δηλαδή δύο Ελλήνων και δύο ξένων.

• Παρεμπιπτόντως, για όποιους δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα, το τελευταίο παιχνίδι που είχε διακοπεί εις βάρος του Παναθηναϊκού, ήταν εκείνο με τον ΠΑΟΚ, πριν δύο χρόνια, Μάη του 2017 στη Λεωφόρο. Με μία μεγάλη διαφορά: τότε είχε διακοπεί, υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδιζε με 1-0. Τώρα, διακόπηκε, υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x