Κώστας Νικολακόπουλος

Ο… κανονικός Ομάρ κι η ανάγκη να βοηθήσουν Γκασπάρ και Τοροσίδης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, αλλά και την ανάγκη να…συντηρηθεί!

• Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός είχε μετά από αρκετό καιρό βοήθειες κι από τα δύο άκρα της άμυνας του. Πήρε δηλαδή μεγάλες βοήθειες επιθετικά κι από τον Ομάρ κι από τον Τσιμίκα.

• Η αλήθεια είναι ότι από τον Τσιμίκα αυτό το βλέπουμε στα περισσότερα παιχνίδια. Γενικά τον βλέπουμε με πολύ καλή εικόνα, ανασταλτικά κι επιθετικά. Έτσι και σε αυτό το παιχνίδι, έβγαλε καλές άμυνες (δύο φορές μάλιστα κόντραρε σωτήρια επικίνδυνα σουτ), αλλά και πέρασε καλές σέντρες, όπως στην κεφαλιά του Βαλμπουενά στο δοκάρι, και είχε και μία πολύ έξυπνη αλλαγή παιχνιδιού στην άλλη πλευρά, στον Ομάρ. Το κακό με τον Τσίμι είναι ότι δεν κόβει μία κακή του συνήθεια-παίζει πολύ με τα χέρια και έτσι δίνει φάουλ σε επικίνδυνες θέσεις για την εστία του Σα. Κι απορώ πραγματικά πώς ο προπονητής δεν του το κόβει μαχαίρι αυτό το πράγμα…

• Ο Ομάρ φέτος δεν είναι το ίδιο καλός επιθετικά, σε σχέση με την καλή του αμυντική προσήλωση. Εξ ου και έκανε τη διαφορά παίζοντας καλά και μπροστά με την Ξάνθη. Είχε σέντρα-μισό γκολ στο κεφάλι του Μπουχαλάκη, μετείχε στη φάση του τρίτου γκολ, έφτιαξε φάση και στον Χασάν, ήταν μέσα σε τουλάχιστον τρεις ακόμη καλές επιθέσεις, μέχρι και επιτυχημένα τακουνάκια! Κι αμυντικά ήταν πολύ σωστός, με επεμβάσεις και κλεψίματα. Ένας…κανονικός Ομάρ, που τόσο τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Βέβαια, κι αυτός κάνει κάποια αχρείαστα φάουλ που και που, αλλά γενικά είναι πιο προσεχτικός από τον Τσιμίκα.

• Το θέμα είναι ότι έτσι όπως έχει δομηθεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δύο του ακραία μπακ. Γιατί και πρέπει να είναι αξιόπιστοι πίσω, αλλά και να γίνονται πάρα πολλές φορές στη διάρκεια του αγώνα εξτρέμ, καθότι οι εξτρέμ κλίνουν συνεχώς προς τα μέσα, άλλοτε για να κάνουν υπεραριθμίες κι άλλοτε για να πατήσουν περιοχή και να κυνηγήσουν το γκολ.

• Όμως, για να το κάνουν αυτό οι μπακ πρέπει να βγάζουν φρεσκάδα. Και ήδη έχει ο καθένας τους από 30 παιχνίδια φέτος, όλα 90λεπτα. Παίζοντας και στην Εθνική, ιδίως ο Ομάρ συνεχώς. Άρα, πρώτον πρέπει να τους κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση ο Μαρτίνς και δεύτερον να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εναλλακτικές επιλογές. Αλλιώς, δεν θα βγει το πράγμα.

• Ο Ολυμπιακός με καλούς τους Ομάρ και Τσιμίκα είναι άλλη ομάδα, σε σχέση με τον Ολυμπιακό με μέτριους τους Ομάρ και Τσιμίκα. Το είδαμε και μετά το 55’ του αγώνα με την Ξάνθη όταν κουράστηκαν και δεν πέρασαν έκτοτε ούτε μία καλή σέντρα, ενώ ως τότε πλαγιοκοπούσαν και βομβάρδιζαν την αντίπαλη περιοχή με επικίνδυνες σέντρες.

• Ο δε Ολυμπιακός είναι εντελώς άλλη, προς το χειρότερο ομάδα χωρίς τον Ομάρ και τον Τσιμίκα, όπως τον είδαμε την Τρίτη στη Λαμία για το Κύπελλο, όπου ο Γκασπάρ από δεξιά κι ο Τοροσίδης από αριστερά δημιούργησαν μηδέν κινδύνους για την αντίπαλη ομάδα. Με την εικόνα να είναι αποκαρδιωτική.

• Μόνο που και τα δύο αυτά παιδιά θα χρειαστούν, όχι μόνο ο ένας, αλλά και οι δύο, από την στιγμή που επιλέχθηκε να δοθεί ο Κούτρης, και δη δανεικός, μία απόφαση που δεν ξέρω τι νόημα βγάζει, αφού με την παρουσία του θα έπαιζε στο Κύπελλο και τουλάχιστον σε κάποια ματς πρωταθλήματος (ήδη ο Τσιμίκας είναι στο όριο καρτών και στα 10 ματς των πλέϊ οφς που όλα θα είναι ντέρμπι αναπόφευκτα κι εκεί θα πάρει κάρτες κι άρα θα χάσει ματς).

• Τέλος πάντων, ο Λεονάρντο έφυγε και μακάρι να πάρει παιχνίδια και να πάει καλά στην Μαγιόρκα. Το θέμα είναι εδώ τι γίνεται. Εδώ πρέπει ο Γκασπάρ κάποια στιγμή να ανεβάσει στροφές. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο ένας παίκτης να παίζει μία φορά τον μήνα και να είναι σούπερ, αλλά στο ρελαντί κι ακραίος μπακ του Ολυμπιακού δεν υπάρχει. Τι να κάνουμε τώρα;

• Κι εν πάση περιπτώσει, ας ενεργοποιηθεί περισσότερο ο Τοροσίδης. Ας γίνει κι ο ίδιος πιο ετοιμοπόλεμος κι ας ενεργοποιηθεί από τον προπονητή. Πέρσι, σε κρίσιμες στιγμές είχε δώσει λύσεις. Οκ, τα χρόνια περνάνε, αλλά με την ποιότητα και την εμπειρία του ο Τόρο αν μη τι άλλο σε κάποια παιχνίδια μπορεί να βοηθήσει, κρατώντας τη θέση του πίσω, αλλά και βγάζοντας καλές επιθέσεις μπροστά. Πιθανότατα δεν ήταν κι η καλύτερη ιδέα να μείνει 3,5 μήνες στην απέξω-από τις 19 Οκτωβρίου είχε να παίξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x