Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Καρίμ, η μεταγραφή και η μία φάση στο Μουντιάλ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ντεμπούτο του Ανσαριφάρντ στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

· Από διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει ο Ανσαριφάρντ μετά το τέλος της περσινής σεζόν, αλλά κι απ΄ όσα ακούγεται ότι έχει πει ο μάνατζερ του προς τον Ολυμπιακό, θα ψαχτεί μετά το Μουντιάλ για μεταγραφή. Κατά κάποιο για να εξαργυρώσει και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, με τα 17 γκολ που έβαλε στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου τελευταία αγωνιστική έχασε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με τα γκολ που έφαγε ο Πλατανιάς από τον Πρίγιοβιτς.

· Εξυπακούεται ότι όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μία τέτοια μεταγραφή θα περάσει και μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο μετέχει ο Καρίμ με το Ιράν, παίζοντας μάλιστα βασικός και σε ολόκληρο το 90λεπτο της μεγάλης νίκης (1-0) στο πρώτο του παιχνίδι στη διοργάνωση με το Μαρόκο, με εκείνο το αυτογκόλ στα τελευταία λεπτά. Κι ακριβώς σχολιάζοντας την εικόνα του φορ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, μπορούμε να σταθούμε κάπου, αγγίζοντας και το θέμα μίας ενδεχόμενης μεταγραφής του.

· Γιατί ο Ανσαριφάρντ κόντρα στο Μαρόκο πραγματικά δούλεψε πάρα πολύ, θυσιάστηκε για την ομάδα-και καλά έκανε και το ίδιο πρέπει να κάνει και στον Ολυμπιακό-αλλά του έλειψε αυτό που κάνει τη διαφορά κι αυτό που σε τελική ανάλυση δίνει τη μεταγραφή: η φάση που κάνει τη διαφορά. Θα μου πείτε είχε μόνο μία-ναι, αλλά στο Μουντιάλ ένας κυνηγός του Ιράν, μία φάση θα έχει στο παιχνίδι. Και πρέπει να είναι έτοιμος να την εκμεταλλευθεί.

· Είδαμε λοιπόν τον Καρίμ σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (και στο τέλος κάτι μεταξύ έξω δεξιά και μέσα δεξιά!) να δίνει πολλές βοήθειες στον παίκτη που έπαιζε πίσω του, στον άλλο «ερυθρόλευκο», τον Χατζισαφί. Να κάνει μέχρι και τάκλιν, γενικά να κάνει πολλές άμυνες, να παίρνει κεφαλιές, να δίνει μάχες, να ξεκινάει και γενικά να συμμετέχει σε αντεπιθέσεις, να παίρνει και να κάνει φάουλ, να φεύγει σαν δεξί εξτρέμ και να σεντράρει, αλλά και να κάνει τη χειρότερη επιλογή στη μοναδική φάση στην οποία θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

· Μου τη συζήτησαν τη φάση πριν λίγη ώρα τα παιδιά στο ραδιόφωνο και την τσέκαρα γιατί τα παιχνίδια στο Μουντιάλ τα βλέπω και δουλεύω παράλληλα, οπότε όλο και κάτι χάνω. Φεύγει λοιπόν ο Καρίμ σε κόντρα επίθεση από αριστερά και βρίσκεται σε καλή θέση στην αντίπαλη περιοχή-και εκεί τι κάνει: ούτε σουτάρει καλά, ούτε πασάρει σωστά…Ένα καλό σουτ, θα μπορούσε να δώσει ένα γκολ. Εξίσου, μία καλή του πάσα θα μπορούσε να δώσει ένα γκολ. Κι αυτός δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο, παρά μία προσπάθεια πάσας, που τελικά ήταν κακή...

· Σε τόσο υψηλό επίπεδο, ο Ανσαριφάρντ, μία ευκαιρία θα βρει. Αν δεν είναι έτοιμος 100% να την αξιοποιήσει, το πουλάκι, δηλαδή μία μεγάλη μεταγραφή, θα πετάξει-όχι ότι θα μας κακοπέσει δηλαδή να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά το αναφέρω επειδή ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς έχει θέσει θέμα μεταγραφής.

· Απλά είναι τέτοια η κωλόμπαλα, που εδώ έδωσε στην ομάδα του την χρυσή νίκη με το αυτογκόλ στο 90’, τον ίδιο τον Ανσαριφάρντ τον πούλησε! Διότι, αν ο Μαροκινός δεν έκανε τη λάθος επέμβαση, η μπάλα θα πήγαινε στα πόδια του Καρίμ, ο οποίος ήταν μόνος με τα δίκτυα…

· Δείτε τη φάση και πώς η μπάλα θα πήγαινε στο Νο 10, τον Καρίμ, από την εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x