Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κούτρης αδικεί τον εαυτό του (κι ο Γκασπάρ δεν ρολάρει…)

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τρεις παίκτες του Ολυμπιακού…

· Έβλεπα το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Καλαμάτα για το Κύπελλο κι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφθηκα και κράτησα μία σημείωση ήταν για τον Κούτρη. Ότι εξακολουθεί και αδικεί τον εαυτό του.

· Τον βλέπεις από τη μία τι ωραία φεύγει μπροστά, κάνει κούρσες, ντριμπλάρει, βγάζει σέντρες, άλλοτε γλυκές (όπως στο δοκάρι του Γκερέρο) κι άλλοτε να «σφυρίζει» η μπάλα! Κι από την άλλη τον βλέπεις αφενός μεν να έχει ο ίδιος πολύ άσχημα τελειώματα όταν επιχειρεί να σκοράρει, αφετέρου δε, και κυρίως αυτό, να έχει μία πολύ μέτρια εικόνα ανασταλτικά. Κι αν μπορείς να ξεπεράσεις πιο εύκολα ότι είχε τέσσερις τελικές, η μία λιγότερο καλή από την άλλη, δεν μπορείς να ξεπεράσεις το ίδιο εύκολα ότι όλες οι επικίνδυνες στιγμές της Καλαμάτας δημιουργήθηκαν από την πλευρά του!

· Μπορώ να κατανοήσω ότι το παιδί είχε να παίξει πολύ καιρό, ουσιαστικά σχεδόν τρεις μήνες από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στις 19 Οκτωβρίου. Ακόμη, να καταλάβω ότι ο Σισέ σε ρόλο αριστερού στόπερ δεν τον βοήθησε χάνοντας αρκετές φάσεις, καθότι ανέτοιμος μετά από αποχή τεσσάρων μηνών λόγω της ασθένειας του. Αλλά ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, δεν νομίζω ότι ήταν μία αποδεκτή εικόνα του Κούτρη στο αμυντικό κομμάτι, με ένα αντίπαλο δύο κατηγορίες κάτω.

· Γνώμη μου είναι ότι ο Λεονάρντο δεν έχει δουλέψει τόσο όσο πρέπει στα σημεία στα οποία χρήζει βελτίωσης. Ενώ έχει το δύσκολο, το επιθετικό κομμάτι, δεν φτιάχνει το εύκολο, το αμυντικό κομμάτι. Μπορεί να έχει ξενερώσει κιόλας, που έχει μείνει στην απέξω τόσο καιρό, αλλά ίσα ίσα θα έπρεπε να είχε εκμεταλλευθεί αυτό το διάστημα της απραξίας του δουλεύοντας περισσότερο στην προπόνηση για να καλύψει τα κενά του. Εξ ου και γράφω ότι αδικεί τον εαυτό του, γιατί είναι για πιο καλά πράγματα.

· Παρεμπιπτόντως, ο έτερος ακραίος μπακ του Ολυμπιακού, ο Γκασπάρ κινήθηκε σε αρκετά χαμηλές στροφές. Ο Κούτρης μπορεί να έκανε και λάθη, αλλά ήταν συνεχώς μέσα στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Πορτογάλο, που ξεκίνησε λίγο ζωντανά, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

· Γενικά ο Γκασπάρ δεν δείχνει να ρολάρει εύκολα. Σαν να είναι ακόμη λίγο «σφιχτός» στο παιχνίδι του, παρότι έχουν περάσει τέσσερις και πλέον μήνες αφότου ήρθε στον Ολυμπιακό. Κι ασχολούμαι με τους δύο μπακ, εκτός των άλλων, γιατί ήδη υπάρχει το πολύ σοβαρό ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Τσιμίκα, αλλά και το ενδεχόμενο να φύγει ο Ομάρ, καθότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν ανανεώνει…

· Τέλος πάντων, με την ευκαιρία να γράψω και πώς είδα τον πιτσιρικά τον Μάρκοβιτς, έστω σε αυτά τα 30 λεπτά που πήρε την πρώτη του ευκαιρία με τα «ερυθρόλευκα». Το Σερβάκι κατ΄ αρχάς έδειξε ότι είναι πολύ κοντρολαρισμένος παίκτης για κεντρικός αμυντικός. Σε μία στιγμή έκοψε τόσο εντυπωσιακά και έκανε και ντρίμπλα, σε φάση που λες παίρνει και την ταυτότητα του αντίπαλου!

· Πήρε και τις κεφαλιές του, είχε και έγκαιρες επεμβάσεις κι αν δεν είχε στο 92’ εκείνο το τσαφ (πιθανότατα από απειρία και άγχος) που δημιούργησε κίνδυνο για την εστία του Αλέν, θα μιλάγαμε για μία εξαιρετική πρώτη παρουσία. Ασφαλές συμπέρασμα παίζοντας μισή ώρα στην Καλαμάτα δεν μπορεί να βγει, αλλά το παιδί αυτό «κάτι» έχει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x