Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κωστή έχει την «πρώτη ύλη» για να επενδύσεις πάνω του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα του Κωστή, όπως τον είδε χθες με την Εθνική ομάδα της Κύπρου.

• Είδα ένα βιντεάκι με όλες τις κινήσεις του Ιωάννη Κωστή στο χθεσινό παιχνίδι της Κύπρου, τη νίκη 2-1 στο Καζακστάν, στο πλαίσιο των προκριματικών του ΓΙΟΥΡΟ.

• Αν κατάλαβα καλά κι από τις κριτικές, δεν ήταν ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια. Ίσως κι η θέση που έπαιξε δεν είναι η καλύτερη του-για 70 λεπτά αριστερό χαφ και για τα 20 τελευταία δεξί χαφ-αφού κατά βάση παίζει στον άξονα, οκταροδεκάρι που λέμε.

• Αλλά ακόμη και σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είχε την καλύτερη του απόδοση ο μικρός (στην κυριολεξία, καθότι 19,5 ετών) μπόρεσε κι έκανε τη διαφορά, με εκείνη τη φαρμακερή σέντρα από θέση έξω δεξιά, που έφερε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 84’.

• Τι είδα από τον Κωστή; Κατ΄ αρχάς ότι είναι κοντρολαρισμένος παίκτης. Ένας μοντέρνος επιθετικογενής μέσος, που θα συγκλίνει στον άξονα, που θα «χωθεί» και σαν κρυφός φορ, θα πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς, θα παίξει σίγουρα την μπάλα με κοντινές πάσες, θα σουτάρει όταν του δοθεί η ευκαιρία, αλλά και θα βγάλει ωραίες ιδέες στο παιχνίδι του. Η αλήθεια είναι ότι δεν του πέρασαν δύο-τρεις καλές, «δύσκολες», πάσες που επιχείρησε, αλλά έδειξαν αν μη τι άλλο καλή σκέψη.

• Μικρός το δέμας ο Κύπριος, χρειάζεται ακόμη να δυναμώσει για να μην χάνει τις προσωπικές μονομαχίες στις διεκδικήσεις της μπάλας. Γενικά είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται δουλειά και ήταν καλή επιλογή να μείνει φέτος όλη τη σεζόν στη Νέα Σαλαμίνα, καθότι και θα βελτιωθεί ο ίδιος παίζοντας για πρώτη φορά μία ολόκληρη σεζόν βασικός, αλλά και θα βοηθήσει την ομάδα του.

• Όμως, εξίσου ξεκάθαρο είναι ότι έχει αυτό που λένε οι προπονητές, «πρώτη ύλη». Βλέπεις προδιαγραφές σε αρκετές κινήσεις του. Στο γκολ που δημιούργησε, σε μία εντυπωσιακή αντεπίθεση που έβγαλε με προσωπική ενέργεια στο 89’, σε ένα ωραίο κλέψιμο της μπάλας και φάουλ που του έγινε, σε ένα άλλο φάουλ που κέρδισε σε καλή θέση βάζοντας σωστά το σώμα του, σε μία όμορφη κλειστή ντρίμπλα, έστω κι αν ήρθε μετά δεύτερος αντίπαλος από πίσω και του πήρε την μπάλα.

• Σου λέει «κάτι» τέλος πάντων ο Κωστή με το παιχνίδι του. Είναι εκ των ουκ άνευ ότι χρήζει μεγάλης βελτίωσης. Και στις μπαλιές του και στις τελικές και στα κοντραρίσματα με τους αντίπαλους και σε όλα. Αλλά όταν βλέπεις σε ένα παίκτη τέτοια στοιχεία, όπως αυτά, κι είναι 19,5 ετών, σου δημιουργεί την αίσθηση ότι αξίζει να επενδύσεις πάνω του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x