Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Λοντίγκιν ήταν στοίχημα και παρέμεινε στοίχημα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα του Λοντίγκιν σε αυτό το λίγο που έχει παίξει στον Ολυμπιακό.

· Οι ενδείξεις φανερώνουν ότι ο Λοντίγκιν δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ποτέ, βέβαια, στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι δεδομένο πριν γίνει, αλλά είναι αυτό που λέμε, έτσι φαίνεται.

· Ευθύς εξ αρχής ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό ο Ρώσος πρώην διεθνής γκολκίπερ. Και στοίχημα παρέμεινε.

Γιατί ήταν στοίχημα; Πολύ απλά γιατί εδώ και μία ολόκληρη τριετία είχε σταματήσει να είναι ο βασικός γκολκίπερ της Ζενίτ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ένα γκολκίπερ. Πρόπερσι είχε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πέρσι δέκα στο πρωτάθλημα και φέτος μέχρι που ήρθε το Γενάρη είχε ένα παιχνίδι στα πόδια του, κι αυτό τον περασμένο Αύγουστο, μία τεσσάρα (0-4) από την άσημη Ντινάμο Μπρεστ Λευκορωσίας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ…

· Γιατί παρέμεινε στοίχημα; Γιατί ερχόμενος ο Λοντίγκιν, κι έχοντας κι ένα τραυματισμό, ήταν φανερά ανέτοιμος, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να τον εμπιστευθεί ουσιαστικά μόλις σε ένα παιχνίδι, το 0-1 από τη Λαμία στο Κύπελλο, όπου έφαγε γκολ στη μοναδική τελική που δέχθηκε, εξ επαφής, χωρίς να ευθύνεται, αλλά με μοναδική αντίδραση να σηκώσει τα χέρια διαμαρτυρόμενος για οφσάιντ.

· Ο Σα πήγαινε μια χαρά κι ο Μαρτίνς δεν τον άλλαξε ποτέ, παρά μόνο τώρα, προτελευταία αγωνιστική, την περασμένη Κυριακή, κατά σύμπτωση πάλι σε παιχνίδι με τη Λαμία, αυτή τη φορά εκτός έδρας, κι ενώ ήταν προαποφασισμένο ότι τα δύο τελευταία παιχνίδια, σε Λαμία και Λάρισα θα τα έπαιρνε ο Λοντίγκιν.

· Τι είδαμε στη Λαμία από τον Λοντίγκιν;

Μία αρκετά καλή επέμβαση στη δεξιά γωνία του, μπλοκάροντας την μπάλα σε κεφαλιά του Μπαράλες, υπό την πίεση του Ανδρούτσου.

Στο γκολ του Ασούμπρε δεν είχε ευθύνη, αφού ήταν εκτέλεση από κοντά.

Αντίθετα, δεν είχε καλή αντίδραση στην περίπτωση που ο Μπαράλες ζήτησε πέναλτι. Άλλοι ειδικοί της διαιτησίας είπαν ότι ήταν πέναλτι, άλλοι όχι, όμως η ουσία είναι ότι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδωσε δικαίωμα, δεν βγήκε προσεκτικά.

· Γενικά, ο Λοντίγκιν δείχνει, έστω σε αυτό το λίγο που παίζει, αυτό που ακριβώς ποδοσφαιρικά ήταν λογικό να δείξει-την ανετοιμότητα του γκολκίπερ που εδώ και μία τριετία έχει χάσει τη θέση του ως βασικού, άρα και την ψυχολογία του βασικού κλπ, κλπ. Ακόμη και λεπτομέρειες, όπως ένα γλίστρημα του την στιγμή που έδιωξε την μπάλα με ένα σουτ, μπορεί να μην λένε τίποτα, αλλά μπορεί και να λένε κάτι…

· Ο Ολυμπιακός τον έχει «δεμένο» τον Λοντίγκιν για άλλα τρία χρόνια, αν θέλει να τον κρατήσει. Θα θελήσει; Μοιάζει δύσκολο. Μπορεί να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι έχασε την ευκαιρία να κάνει δικό του έναν πολύ καλό γκολκίπερ στα 29 χρόνια του; Ίσως. Με τα στοιχήματα έτσι είναι όμως.

Άσχετο: Τα όνειρα θερινής νυκτός τα ξέρετε; Άλλο ένα τέτοιο για τους αντίπαλους του Ολυμπιακού είναι κι αυτό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x