Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μεριά στην ίδια 11άδα με τον Σαλάχ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την επιτυχία του Γιασίν Μεριά με την Εθνική ομάδα της Τυνησίας, σε μία εποχή δύσκολη για τον άσο του Ολυμπιακού.

• Ο Γιασίν Μεριά δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο του στον Ολυμπιακό, μετά από ένα καλό ξεκίνημα στο οποίο είχε ξεχωρίσει για την εικόνα του σε παιχνίδια όπως εκείνα με την Μπέτις (0-0), τον ΠΑΟΚ (0-1) και την ΑΕΚ (1-1).

• Στις 21 Οκτωβρίου έπαιξε ουσιαστικά για τελευταία φορά με τα «ερυθρόλευκα», στην ήττα (0-1) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Κι από τις 20 Νοεμβρίου είναι εκτός μάχης λόγω ενός, όπως αποδείχθηκε σοβαρού τραυματισμού (διάστρεμμα βαριάς μορφής).

• Όμως, στην Αφρική δεν ξεχνάνε τον Τυνήσιο διεθνή κεντρικό αμυντικό, με το εκπληκτικό ρεκόρ των 18 συμμετοχών και στα 18 τελευταία παιχνίδια της Εθνικής ομάδας της χώρας του, είτε αυτά ήταν για τα προκριματικά και τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είτε για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, είτε απλά φιλικά. Από το καλοκαίρι του 2017 έως και τις 20 Νοεμβρίου, που έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της η Τυνησία, ο Μεριά δεν έχει χάσει ούτε λεπτό! Σε ακριβώς ενάμιση χρόνο...

• Κάπως έτσι λοιπόν, μία από τις πιο σημαντικές ιστοσελίδες της Αφρικής, η «Orange Football», τον συμπεριέλαβε στην ιδανική ενδεκάδα της Βόρειας Αφρικής για το 2018! Με παίκτες από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Τυνησία κ.α.

• Και το όνομα του άσου του Ολυμπιακού είναι δίπλα σε αυτό του φημισμένου Αιγύπτιου Σαλάχ της Λίβερπουλ! ΑΛλα και άλλων άσων ομάδων όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Άγιαξ, η Μπέτις κι η Σεντ Ετιέν…

• Η ιδανική ενδεκάδα:

Γκολκίπερ Γιασίν Μπουνού (Χιρόνα Ισπανίας)

Αμυντικοί Γιουσέφ Ατάλ (Νις Γαλλίας), Αϊσά Μαντί (Μπέτις Iσπανίας), Μεριά, Ακράφ Χακίμι (Ντόρτμουντ Γερμανίας)

Μέσοι Καρίμ Ελ Αχμαντί (Ιτιχάντ Σαουδικής Αραβίας), Χακίμ Ζίγετς (Άγιαξ Ολλανδίας), Βαμπί Καζρί (Σεντ Ετιέν Γαλλίας)

Επιθετικοί Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ Αγγλίας), Ριχάντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σϊτι Αγγλίας), Μπαγκχντάαντ Μπουνεντάζ (Αλ Σαντ Κατάρ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x