Κώστας Νικολακόπουλος

Ο μοναδικός παίκτης στην Ελλάδα, που κόβεται μόνο με φάουλ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο λόγια για τον Φορτούνη, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

· Θα ήταν αφελής όποιος περίμενε ότι ο ΠΑΣ θα ήταν με τον Ολυμπιακό όπως ήταν με την ΑΕΚ.

· Ο Πετράκης άφησε τους ρόμβους και τα τετράγωνα, με τα οποία το σκορ στο 20’ ήταν 0-2 υπέρ της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα, κι άλλαξε εντελώς την ομάδα του. Έπαιξε με πέντε πίσω και με τον Σιόντη μπροστά τους. Στον πάγκο ο Μιχαήλ, που είχε το αυτογκόλ για την ΑΕΚ, στον πάγκο κι ο Αθανασιάδης, που είχε χάσει το πέναλτι.

· Φουλ άμυνα κι αντεπιθέσεις ήταν ο ΠΑΣ, χωρίς να δίνει καθόλου χώρους στον Ολυμπιακό. Κάπου, όμως, μέτρησε η ποιότητα του Φορτούνη, αλλά και των Ποντένσε, Λάζαρου. Ο Πετράκης το πάλεψε το ματς, έριξε μετά μέσα και τον Κλάους παίζοντας πιο επιθετικά, επένδυσε στις στημένες φάσεις και με λίγη τύχη μπορούσε να πάρει και την ισοπαλία.

· Ήταν ένας διαφορετικός ΠΑΣ, όπως κι όλες οι ομάδες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, με το ντεζαβαντάζ που έχει να παίζει με την ομάδα, η οποία στους δύο προηγούμενους αγώνες της έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Συνήθως είναι χαμένες οι ομάδες και τα δίνουν όλα για να αποφύγουν την τρίτη σερί ήττα.

· Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός είναι τυχερός φέτος που έχει σε τέτοια κατάσταση τον Φορτούνη, τον μοναδικό παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα που κόβεται μόνο με φάουλ-χθες οι παίκτες του ΠΑΣ του έκαναν εννιά (!!!), τα μισά απ΄ όσα σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Σε δύο από αυτά τα εννιά φάουλ, οι παραβάσεις ήταν τέτοιες που ο Μπουκουβάλας κι ο Παμλίδης χρεώθηκαν με κίτρινες κάρτες.

· Τουλάχιστον έξι ενέργειες-κινήσεις-πάσες του αρχηγού του Ολυμπιακού ήταν χθες από αυτές που λέμε «κάνει τη διαφορά». Με πρώτη και καλύτερη βέβαια το γκολ στο 1-0, όπου ο ίδιος ο Φορτούνης κερδίζει το κόρνερ (έδιωξε ο αντίπαλος αμυντικός την κοφτή κι επικίνδυνη σέντρα του), ο ίδιος το εκτελεί, ο ίδιος παίρνει το ριμπάουντ από την επέμβαση του στόπερ του ΠΑΣ κι ο ίδιος προσπερνάει τους δύο αμυνόμενους (Αποστολόπουλο, Μπουκουβάλα) και βγάζει τη σέντρα-γκολ για το κεφάλι του Γκερέρο, με τον Σκόνδρα να την πατάει και να στέλνει αυτός την μπάλα στα δίχτυα.

· Δύο παράπονα, όμως, έχω από τον Φορτούνη.

· Ένα ότι πάλι έχασε μία τεράστια ευκαιρία για γκολ-αυτό είναι το ψεγάδι του φέτος, τα γκολ που έχει χάσει και που θα τον είχαν εκτοξεύσει, αυτόν και την ομάδα ακόμη πιο ψηλά.

· Και δύο ότι εκτελεί πολύ άσχημα τα φάουλ από τα αριστερά. Από θέσεις, δηλαδή, που θεωρητικά είναι λουκούμι για καλό δεξιοπόδαρο όπως αυτός. Ξανά χθες, και δη δύο φορές, είχε τις χειρότερες επιλογές που μπορούσε να κάνει, από θέσεις ιδανικές για μία καλή σέντρα. Χρειάζεται απλά λίγο φάλτσο και δύναμη στην μπάλα για να γίνει φάση. Κι ο Φορτούνης στέλνει την μπάλα ψηλά, στο πουθενά-το ίδιο είχε συμβεί και στη Λιβαδειά την περασμένη Κυριακή.

· Άρα, είτε το δουλεύει στην προπόνηση αυτό το μειονέκτημα, είτε αφήνει τον Λάζαρο η, τον Κούτρη τα φάουλ από τις συγκεκριμένες θέσεις. Γενικότερα, πρέπει να είναι πιο καλά τα στημένα του Φορτούνη. Χθες, ο Ολυμπιακός κέρδισε εφτά κόρνερ και δεν έβγαλε ούτε μισή φάση. Ο απολογισμός είναι απογοητευτικός.

· Για να κλείσω, όμως, κάπως αλλιώς: στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν που ο Φορτούνης έβαλε το καλύτερο του φετινό γκολ, με εκείνη την σουτάρα από μακριά. Ατυχώς, το είχε πανηγυρίσει με ένα τρόπο, που έφερε ποινή μίας αγωνιστικής, με συνέπεια να χάσει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η δε απουσία του ήταν αισθητή κι ο Ολυμπιακός είχε χάσει εκείνο το ματς.

· Χθες, ο Φορτούνης σε μία εντελώς αντίθετη κίνηση, κέρδισε τις εντυπώσεις, κάνοντας φερ πλέϊ, με το να βγάλει την μπάλα πλάγια άουτ σταματώντας έτσι μάλιστα μία επικίνδυνη επίθεση του Ολυμπιακού, επειδή είδε ένα παίκτη του ΠΑΣ πεσμένο στο χορτάρι. Προσέξτε δε, ότι στην ίδια φάση, οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΣ δεν είχαν πετάξει νωρίτερα την μπάλα έξω, προτιμώντας να συνεχίσουν τη δική τους επίθεση.

· Στη μία περίπτωση, για το unfair, ο Φορτούνης τιμωρήθηκε κι ο Ολυμπιακός την πλήρωσε με τρεις βαθμούς. Στη δεύτερη περίπτωση, για το fair plαy, ο Φορτούνης πήρε απλά ένα χειροκρότημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x