Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός δεν το έχασε όρθιος. Και τώρα έχει μόνο έναν δρόμο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον φετινό Ολυμπιακό, αλλά και για τον…επόμενο Ολυμπιακό…

• Σας είχα προϊδεάσει για το τι θα βλέπαμε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα. Ο τίτλος ήταν χαρακτηριστικός, «πάμε για θρίλερ στη Ριζούπολη…».

• Τέλος πάντων, στο δικό μου το μυαλό η ουσία για τον φετινό Ολυμπιακό δεν είναι ότι έχασε το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται μία ομάδα να παίρνει όλα τα πρωταθλήματα! Κάποια στιγμή θα χάσει κι ένα. Μπορεί και δύο, μπορεί και περισσότερα. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι αυτό.

• Η ουσία είναι ο τρόπος που το έχασε. Κάποια στιγμή είχα γράψει, «να το χάσει ο Ολυμπιακός, αλλά να το χάσει όρθιος». Γιατί έχει σημασία και πώς χάνεις ένα τίτλο. Κι ο Ολυμπιακός δεν το έχασε όρθιος το φετινό πρωτάθλημα.

• Και το 2004 το είχε χάσει, αλλά το πάλεψε έως την τελευταία αγωνιστική κι είχε να λέει για την σκανδαλώδη απόφαση του Δούρου εις βάρος του Τζιοβάνι, κάτι που γράφτηκε στην ιστορία.

• Ακόμη και το 2010, που διασύρθηκε στα πλέϊ οφς, στην κανονική διάρκεια της σεζόν είχε πάει κι είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό 1-0 μπροστά σε 70.000 κόσμο κι είχε μειώσει τη διαφορά του στους τέσσερις πόντους την 27η αγωνιστική, σε μια σεζόν που είχε περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ-με ευνοϊκή πράγματι κλήρωση κι όχι σαν την φετινή.

• Φαινόταν από κάποια στιγμή και φέτος, ότι ο Ολυμπιακός δύσκολα θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα. Και γιατί αυτός δεν ήταν αρκούντως καλός, αλλά και γιατί στον ίδιο έβαζαν συνεχώς τρικλοποδιές, ενώ στους άλλους μοίραζαν «μπόνους»…Όμως, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Γενάρη ο Ολυμπιακός ήταν όρθιος. Και έδειχνε ότι και να μην το πάρει, θα τους εκθέσει άσχημα. Θα τους υποχρέωνε να εκτεθούν πάρα πολύ άσχημα.

• Όχι ότι τώρα δεν έχουν εκτεθεί οι δήθεν εξυγιαντές-όλη η Ελλάδα έχει μάτια και βλέπει. Όμως, εάν ο Ολυμπιακός συνέχιζε να διεκδικεί τον τίτλο, θα είχαν εκτεθεί τόσο ανεπανόρθωτα, που ο Ολυμπιακός μπορεί να τον έχανε (που ούτε αυτό μπορείς να το ξέρεις σίγουρα), αλλά θα είχε τεράστιο κέρδος. Θα μπορούσε να μιλήσει αλλιώς και να ακουστεί διαφορετικά τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στις διεθνείς αρχές…

• Τώρα φωνάζεις, έχεις δίκιο, αλλά τι να πεις, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις τη Λιβαδειά και χάνεις από τον Απόλλωνα και φέρνεις 1-1 στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό, ενώ τον κέρδιζες μέχρι το 87’ και έπαιζες με παίκτη παραπάνω από το 62’. Τελειώνει το πρωτάθλημα κι οι απλήρωτοι παίκτες του Παναθηναϊκού βγάζουν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από τους βολεμένους καλοπερασάκηδες του Ρέντη. Πάνε και κάνουν 3-0 στη Νέα Σμύρνη, κερδίζουν τον Ατρόμητο, στέκονται μέσα στο Καραϊσκάκη κλπ, κλπ.

• Ο μόνος δρόμος του Ολυμπιακού είναι να οργανωθεί και να φτιάξει μία υγιή και σοβαρή ομάδα για του χρόνου. Κι ας το χάσει και του χρόνου! Αλλά να εμπιστευθεί τον προπονητή, να κάνει σωστές επιλογές και να φτιάξει μία καλή ομάδα, πάνω σε σωστές βάσεις κι όχι αυτό που βλέπουμε εδώ και 3,5 μήνες και στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να το βλέπουμε, όπως το είχε πει κι ο Μαρινάκης όταν είχε φάτσα τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη κι αυτοί δεν μπορούσαν να πουν μία κουβέντα.

• Καλή ομάδα να έχει ο Ολυμπιακός κι ας κάνουν του χρόνου οι άλλοι και χειρότερα! Αλλά να φτιάξει καλή ομάδα, να παίξει ένα νορμάλ ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα, να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα και ει δυνατόν να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x