Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός είχε στοχεύσει καλά και στο ταλέντο και στον προπονητή…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμίζει μέσα από τον sport-fm.gr τι άλλο είχε επιχειρήσει να φέρει ο Ολυμπιακός από τη Γαλλία και την εξέλιξη του…

· Στον Ολυμπιακό τον είχαν ξεχωρίσει από τον περασμένο Γενάρη, όταν είχε έρθει να αναλάβει την ομάδα αντί του Λεμονή ο Όσκαρ Γκαρσία (παρεμπιπτόντως, παραμένει άνεργος εδώ κι εφτά μήνες). Αναφέρομαι στον Τζόναθαν Μπάμπα, το Γαλλάκι, που έπαιζε στην επίθεση της Σεντ Ετιέν, ομάδας στην οποία δούλευε πριν έρθει στον Πειραιά ο Ισπανός προπονητής.

· Είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, καθότι παίκτης για όλες τις θέσεις της επίθεσης, νεαρός και ελεύθερος, αφού το συμβόλαιο του με τη Σεντ Ετιέν έληγε το περασμένο καλοκαίρι. Το όνομα του Μπάμπα, όπως ίσως θυμάστε, «έπαιζε» για αρκετούς μήνες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Τι έκανε τελικά το παιδί; Προτίμησε να μείνει στη Γαλλία, απλά να αλλάξει ομάδα κι από τη Σεντ Ετιέν να πάει στη Λιλ, ομάδα που στο περασμένο πρωτάθλημα είχε σωθεί μόλις την προτελευταία αγωνιστική.

· Αυτή την στιγμή ο 22χρονος Μπάμπα είναι δεύτερος σκόρερ στο γαλλικό πρωτάθλημα μετά από εννιά αγωνιστικές με εφτά γκολ, ένα λιγότερο από τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ…Η δε Λιλ, από εκεί που πέρσι ήταν για να πέσει στη Β΄ κατηγορία, είναι δεύτερη στη βαθμολογία πίσω από την ανίκητη Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας αφήσει πίσω της Μαρσέϊγ, Λιόν κ.α….

· Ο Ολυμπιακός είχε στοχεύσει καλά στην περίπτωση του Μπάμπα, όχι όμως μόνο! Διότι, προπονητής στη Λιλ από τις αρχές του 2018 είναι ο Κριστόφ Γκαλτιέ. Ναι, ο Γάλλος τεχνικός με τον οποίο μιλούσαν οι «ερυθρόλευκοι» πριν κλείσουν τον Χάσι. Ο ίδιος ο Γκαλτιέ μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο Μοντέστο, αλλά και την αρνητική του διάθεση να έρθει στην Ελλάδα.

· Ήταν τότε, αρχές καλοκαιριού του 2017, που ο Γκαλτιέ είχε φύγει από τη Σεντ Ετιέν. Αρνήθηκε να έρθει στον Ολυμπιακό, γενικά δεν ανέλαβε καμία ομάδα και περίμενε έξι μήνες άνεργος για να πάει μεσούσης της σεζόν στη Λιλ, που ήταν ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη ακριβώς στο φινάλε του α΄ γύρου. Την κράτησε στην κατηγορία και φέτος έχει παρουσιάσει μία ομάδα που κλέβει καρδιές.

· Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Γκαλτιέ έφτιαξε αυτή την ομάδα, χάνοντας μία σειρά από ταλαντούχους, βασικούς παίκτες του, αφού ο Μαλκουί πήγε στη Νάπολι, ο Αμαντού στη Σεβίλλη, ο Μεντίλ στη Σάλκε, ο Μπισουμά στην Μπράϊτον, ο Μπενζία στη Φενέρμπαχτσε, ο Αλόνσο στη Θέλτα κι ο Ελ Γκαζί στην Άστον Βίλα!

· Εφτά παίκτες έχασε και πήρε, τι; Τον 35χρονο στόπερ Φόντε από την Κίνα, τον Ζεκί (νεαρό Μαροκινό) της Ιστανμπούλσπορ, τον πιτσιρικά Ικονέ από την Παρί, τον Ρεμί από τη Λας Πάλμας, τον Ρουί Φόντε δανεικό από τη Φούλαμ (τον είχε μιλήσει κι ο Ολυμπιακός) και τον Μπάμπα. Μεταγραφές ουσιαστικά χωρίς λεφτά…

· Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είχε στοχεύσει καλά και στην περίπτωση του Γκαλτιέ. Με τη διαφορά, ότι όπως κι ο Μπάμπα, με τον οποίο μετά από ένα χρόνο συνυπάρχει πλέον ο προπονητής, έτσι κι ο Γκαλτιέ επέλεξαν, και δη με ευκολία, να απορρίψουν το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ελλάδα, προτιμώντας το Σαμπιονά, έστω σε ένα κλαμπ που ήταν στα χειρότερα της πρόσφατης ιστορίας του. Και τώρα δικαιώνονται…

· Που θέλω να καταλήξω; Και αυτοί που έχουν έρθει τώρα στον Ολυμπιακό, προπονητής και παίκτης, μόνο λίγοι δεν είναι για τα νέα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι περισσότεροι ήρθαν με αγώνα κι όχι τρέχοντας. Δεν είναι εύκολο όσο νομίζουμε. Ούτε ήταν κάποιο δέλεαρ ότι ο Ολυμπιακός ακόμη και για να έμπαινε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα έπρεπε να δώσει τέσσερα προκριματικά παιχνίδια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x