Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έχει… τρεις αριστερούς μπακ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει δύο πράγματα στο sport-fm.gr για τη θέση του αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό.

• Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της ομάδας τους και σκέφτονται την χρησιμότητα μίας κίνησης της τελευταίας στιγμής στη μεταγραφική περίοδο. Έστω κι αν έχουν ήδη αποκτηθεί δύο αριστερά μπακ (Κούτρης, Μίλιτς), θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος;

• Αν θέλουμε να κάνουμε μία σωστή ανάλυση, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι σε αρκετά παιχνίδια ο Ολυμπιακός έφαγε φάσεις-και γκολ-που ξεκίνησαν από την αριστερή πλευρά του. Και στα ευρωπαϊκά ματς με Παρτίζαν και Ριέκα, αλλά και στο ματς με τη Λαμία στο Περιστέρι. Κατά κάποιο τρόπο, οι αντίπαλοι «κτυπούσαν» πιο πολύ σε εκείνη την πλευρά.

• Από την άλλη, οφείλουμε να παραδεχθούμε και κάτι άλλο: ότι ο Κούτρης σε γενικές γραμμές τα έχει πάει μια χαρά στο ξεκίνημα του-πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι κι αρκετά καλά στο ανασταλτικό, ειδικά για παίκτη που ήρθε στον Ολυμπιακό έχοντας παραστάσεις μόλις μίας σεζόν στην Α΄ Εθνική με τον ΠΑΣ.

• Είχε όντως ένα κακό διάστημα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου στην Κροατία, έφαγε και κάποιες ήττες από αντιπάλους του σε άλλα ματς, αλλά κι αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κι οι έμπειροι, Ομάρ και Φιγκέϊρας από τη δεξιά πλευρά, έχουν κάνει λάθη και έχουν φάει ήττες-για φέτος αναφέρομαι.

• Ο δε Μίλιτς ήρθε στο τέλος των μεταγραφών, έχασε την προετοιμασία κι ακόμη δεν μπορούμενατον κρίνουμε με ασφάλεια.

• Δύο πράγματα υπόψιν…

• Πρώτον ότι η βοήθεια που έχει η δεξιά πλευρά, από Καρσελά και Πάρντο, είναι μεγαλύτερη από τη βοήθεια που έχει από μπροστά (από τον Μάριν και τον φετινό Σεμπά) η αριστερή πλευρά.

• Δεύτερον ότι ο Ολυμπιακός έχει και τρίτο αριστερό μπακ! Ναι, ο Φιγκέϊρας δεν είναι αριστεροπόδαρος κι η θεση του κανονικά είναι δεξί μπακ. Αλλά έχει παίξει στην καριέρα του κι αριστερό μπακ. Και στον Ολυμπιακό ακόμη, τόσο πέρσι στο β΄ ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (2-1, με το νικητήριο γκολ του Μιλιβόγεβιτς από δική του σέντρα ακριβείας), όσο και φέτος σε αρκετά ματς ως αλλαγή.

• Αν ο Πορτογάλος τελικά μείνει (γιατί ακούγεται ως υποψήφιος και για την Μπενφίκα!) και πάρει ψυχολογία, ο Ολυμπιακός μπορεί, τουλάχιστον σε αρκετά ματς, να έχει την πολυτέλεια, γιατί θεωρητικά περί πολυτέλειας θα πρόκειται, να παίζει με ακραία μπακ Ομάρ και Φιγκέϊρας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x