Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός, η πιο μεγάλη, αλλά και πιο δύσκολη ομάδα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr το τι ισχύει διαχρονικά στον Ολυμπιακό.

· Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ο Ολυμπιακός είναι η πιο μεγάλη, αλλά και πιο δύσκολη ομάδα στην Ελλάδα. Διαχρονικά, ο Ολυμπιακός αυτό είναι. Ο πιο μεγάλος, αλλά και πιο δύσκολος.

· Δεν είναι τυχαίο π.χ. που λένε ότι η καρέκλα του προπονητή του Ολυμπιακού είναι ηλεκτρική. Η, το πόσο δύσκολη είναι η θέση του γκολκίπερ στον Ολυμπιακό. Η, το πόσο καίει να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού κλπ, κλπ. Για να επιβιώσεις στον Ολυμπιακό, πρέπει να είσαι άξιος, αλλά να έχεις και κότσια.

· Ο κόσμος θα σε κάνει Θεό, αλλά και θα σε σταυρώσει. Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.

· Με αφορμή την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, δείτε το απόκομμα από μία παλιά εφημερίδα μετά από ένα άλλο παιχνίδι με ισοπαλία με τον Ατρόμητο, για να δείτε ότι διαχρονικά ισχύουν ακριβώς όλα αυτά για τον Ολυμπιακό.

inner

· Η εφημερίδα είναι από τις 23 Δεκεμβρίου του 1975. Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει δύο σερί πρωταθλήματα με τον Γουλανδρή, σε εποχές μεγάλης δόξας. Και να βαδίζει και για το τρίτο συνεχόμενο!

· Το απόκομμα είναι από την επομένη μίας ισοπαλίας με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με οκτώ νίκες σερί το πρωτάθλημα, είχε αποκλείσει τη φημισμένη τότε Σέλτικ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και στη συνέχεια είχε αποκλειστεί από την Άντερλεχτ για ένα γκολ (1-5, 3-0). Το 1-1 με τον Ατρόμητο ήταν την 10η αγωνιστική κι είχε προηγηθεί την 9η η πρώτη απώλεια βαθμών, με την ήττα 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

· Αυτά είχαν γίνει τότε, στον Λάκη Πετρόπουλο, προπονητή που ήταν στον πάγκο και στις δύο κατακτήσεις τίτλων το 1973 και το 1974, με ιστορικά μάλιστα ρεκόρ (πρώτη επίθεση, πρώτη άμυνα, αήττητο φοβερό), αλλά και στο μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον Γιώργο Δεληκάρη, στα 24 χρόνια του, με το που η ομάδα δεν κέρδισε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια…
Προσέξτε, εγώ δεν λέω, "τι...ωραία πράγματα είναι αυτά" κι ότι πρέπει να τα ζούμε και να τα ξαναζούμε! Εγώ καταγράφω μία διαχρονική πραγματικότητα, που καταλήγει στο ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολη, η πιο δύσκολη ομάδα.

· Ο κάθε προπονητής κι ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού, όταν έρχονται σε αυτή την ομάδα, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ψυχολογικά ότι η πίεση που θα δεχθούν σε αυτό το τεράστιο κλαμπ, θα είναι κι αυτή τεράστια. Αν μπορούν να την διαχειριστούν, έχει καλώς. Διαφορετικά, καλύτερα να μην πηγαίνουν στον Ολυμπιακό η, να φεύγουν γρήγορα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x