Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός και πέρσι ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα και φέτος, αλλά και πέρσι στην Ελλάδα.

• Αρχίζουν και λένε σιγά σιγά όλοι ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα φέτος στην Ελλάδα. Δηλαδή, έπρεπε να κερδίσει στην Τούμπα με ένα αυτογκόλ και δη σε ένα παιχνίδι πολύ μέτριο ποιοτικά, για να υπάρξει η παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα;

• Πρώτος από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν είναι ο Ολυμπιακός; Αήττητος ακόμη και σε όλα τα ντέρμπι δεν είναι; Πρώτος, μακράν κιόλας, σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες δεν είναι; Κόντρα σε Μπάγερν, Τότεναμ κι Άρσεναλ δεν ήταν απολύτως ανταγωνιστικός; Τώρα, επειδή αυξήθηκε η διαφορά από τον ΠΑΟΚ, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα; Πλάκα κάνουμε;

• Ο Ολυμπιακός κύριοι ήταν και πέρσι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα-κι ας πήρε το νταμπλ ο ΠΑΟΚ. Όπως πρόπερσι ήταν καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ-κι ας είχε πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, η διαφορά γκολ ήταν +12 παραπάνω για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με την ΑΕΚ. Τα δεδομένα κι οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

• Ας θυμηθούμε ότι πέρσι ο Ολυμπιακός μπορεί να τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον ΠΑΟΚ, αλλά είχε…

Καλύτερη διαφορά γκολ, +54, έναντι +52

Πάνω από 100 τελικές παραπάνω, 444, έναντι 349

Τριπλάσια δοκάρια, 13, έναντι 5

Περισσότερες ασίστ, 44, έναντι 41

142 παραπάνω εύστοχα γεμίσματα, 342, έναντι 200

900 περισσότερες πάσες, 2215, έναντι 1324

Ο ΠΑΟΚ, όπως ακριβώς και φέτος, μόνο στις κατηγορίες που έχουν να κάνουν με τη…διαιτησία, ήταν καλύτερος: Έτσι τα πέναλτι ήταν 4 για τον Ολυμπιακό κι 9 για τον ΠΑΟΚ και τα κερδισμένα φάουλ ήταν 415 για τον Ολυμπιακό και 458 για τον ΠΑΟΚ.

• Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός αυτής της διετίας με τον ΠΑΟΚ αυτής της διετίας; Καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ φέτος, καλύτερη πέρσι, πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός και φέτος και πέρσι. Εξ ου κι ο Ολυμπιακός έχει στο μεν πρωτάθλημα ολόκληρη αυτή τη διετία τα καλύτερα στατιστικά παντού, στην δε Ευρώπη έχει αποκλείσει τη Μίλαν και την Μπέρνλι και την Κράσνονταρ και τον Ερυθρό Αστέρα και την Μπασάκσεχιρ και την Βικτόρια Πλζεν κι έχει παίξει στα ίσα με την Μπάγερν, την Τότεναμ, την Άρσεναλ, την Μπέτις και την Ντινάμο Κιέβου, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί όχι μόνο από τον Άγιαξ και την Τσέλσι και την Μπενφίκα, αλλά κι από την Μπάτε Μπορίσοφ, την Βιντεότον, την Σλόβαν.

• Είτε το πάρεις σε ομαδικό επίπεδο, είτε σε ατομικό, ο Ολυμπιακός σαφώς κι υπερτερεί του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα φέτος, βλέπουμε στην στατιστική υπηρεσία της Λίγκας ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ατομικής αξιολόγησης απόδοσης ποδοσφαιριστών.

Στην πρώτη, ο ΠΑΟΚ έχει ένα παίκτη, τον Μίσιτς (στη 2η θέση) στους 25 πρώτους. Κι ο Ολυμπιακός έχει εφτά στους 12 πρώτους! Τους Βαλμπουενά (1ος), Ελ Αραμπί (3ος), Σουντανί (4ος), Καμαρά (8ος), Μπουχαλάκη (9ος), Ποντένσε (11ος), Γκιγιέρμε (12ος).

Στην δεύτερη κατηγορία ο ΠΑΟΚ έχει πάλι τον Μίσιτς (1ος) και τον Μάτος (16ο). Κι ο Ολυμπιακός έχει εφτά στους 25 πρώτους: τους Ελ Αραμπί (2ος), Μπουχαλάκη (4ος), Βαλμπουενά (6ος), Γκιγιέρμε (13ος), Καμαρά (15ος), Σουντανί (22ος), Τσιμίκα (24ος)…

• Ποιοι ήταν πέρσι οι κορυφαίοι παίκτες στο πρωτάθλημα, πάντα σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Λίγκας; Μακράν πρώτος και στις δύο κατηγορίες αξιολόγησης ο Φορτούνης.

Στη μεν πρώτη κατηγορία αξιολόγησης ήταν στην 25άδα άλλοι πέντε, άρα συνολικά έξι, του Ολυμπιακού, οι Καμαρά (2ος), Γκιγιέρμε (3ος), Μασούρας (14ος), Γκερέρο (17ος), Ποντένσε (2ος) και συνολικά τέσσερις του ΠΑΟΚ: Μπίσεσβαρ (4ος), Μαουρίτσιο (9ος), Σάκχοφ (11ος), Βιεϊρίνια (20ος).

Στην δε άλλη κατηγορία αξιολόγησης ήταν άλλοι τέσσερις, συνολικά πέντε, του Ολυμπιακού, οι Γκιγιέρμε (4ος), Καμαρά (11ος), Ποντένσε (12ος), Μασούρας (21ος) και τρεις του ΠΑΟΚ: Μπίσεσβαρ (3ος), Βιεϊρίνια (14ος), Μαουρίτσιο (24ος).

• Αρκούν όλα αυτά;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x