Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός με δύο ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο πλάνα της ΟΥΕΦΑ σχετικά με το νέο Τσάμπιονς Λιγκ, που αν τα εφαρμόσει θα δίνει τη δυνατότητα στον πρωταθλητή να μπει στους ομίλους με δύο ματς

· Εξελίξεις στο κομμάτι των προκριματικών για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν!

· Η ΟΥΕΦΑ επεξεργάζεται δύο σχέδια για τα προκριματικά κι αν τελικά εφαρμόσει το ένα από τα δύο, κάτι που μοιάζει η πιθανότερη εκδοχή, ο Ολυμπιακός εφόσον στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για τη φετινή σεζόν θα χρειαστεί μόνο δύο παιχνίδια για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

· Το πρώτο σχέδιο είναι οι προκριματικοί να γίνουν σε μονά παιχνίδια και δη σε ουδέτερα γήπεδα! Ως εκ τούτου, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πρέπει να δώσει ένα ματς για τον γ΄ προκριματικό κι αν περάσει να δώσει άλλο ένα ματς για τα πλέϊ οφ.

· Το δεύτερο σχέδιο είναι να υπάρξει μόνο μία προκριματική φάση! Σε αυτή την περίπτωση ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πρέπει να δώσει δύο παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας, για τα πλέϊ οφ.

· Θέση σε αυτό, το δεύτερο, σχέδιο θα έχουν μόνο 12 ομάδες, οι πρωταθλήτριες από τις χώρες 11-22 στο ranking της ΟΥΕΦΑ! Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μένουν εκτός προκριματικών αφενός μεν οι πρωταθλήτριες από Πολωνία, Νορβηγία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισραήλ, Σλοβενία, Σλοβακία κλπ, αφετέρου δε οι δευταραθλήτριες ομάδες χωρών όπως η Ελλάδα που κανονικά θα έπρεπε να πάρουν μέρος στα προκριματικά, παίζοντας αν γύρο παραπάνω (συνολικά τρεις), όπως ακριβώς συνέβη με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι.

· Εάν επικρατήσει αυτό το πλάνο, τότε όλες αυτές οι ομάδες θα αποζημιωθούν οικονομικά από την ΟΥΕΦΑ.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1257429797678047240

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x