Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός με έδρα, αήττητο και… Σεμέδο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ.

• Ξέρουμε όλοι ότι όταν μιλάμε για διπλά νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια και παίζεις στο γήπεδο σου το πρώτο ματς, πρέπει κατά σειρά πρώτα να μη χάσεις κι ει δυνατόν να μην φας γκολ και μετά να κερδίσεις κι ει δυνατόν να μην φας γκολ. Τα ίδια λοιπόν έχει υπόψιν του κι ο Ολυμπιακός ενόψει του αυριανού αγώνα του με την Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη.

• Βεβαίως, το πόσο επικίνδυνη είναι η Κράσνονταρ ακόμη κι εκτός έδρας είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε στο μεγάλο διπλό που έκανε τις προάλλες μέσα στο Πόρτο, το 3-2 που της έδωσε την πρόκριση. Από την άλλη, έχει κι ο Ολυμπιακός τα δικά του όπλα, ειδικά όταν παίζει μέσα στο σπίτι του. Για παράδειγμα, όπως είχα καταγράψει τις προάλλες από εδώ, δεν έχει χάσει ποτέ καλοκαίρι σε ευρωπαϊκό αγώνα! Σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ έχει μόνο νίκες και δύο ισοπαλίες (με την Παρτίζαν 2-2 και την Μπερ Σέβα 0-0). Με τον δε Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο έχει σε οκτώ παιχνίδια στο Καραϊσκάκη έξι νίκες και δύο ισοπαλίες (με Μπέτις και Ντινάμο Κιέβου)!

• Κι αν θέλετε να το προχωρήσουμε και πιο πέρα, ο Ολυμπιακός στα 17 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του μέσα στο σπίτι του, έχει χάσει, με εξαίρεση το 0-2 από το τεράστιο μέγεθος της Γιουβέντους, μόνο από την Σπόρτινγκ, σε εκείνο το παιχνίδι (2-3) με τις «τρέλες» του Χάσι. Στα υπόλοιπα 15 παιχνίδια μέσα στον Πειραιά, έχει οκτώ νίκες (Αστάνα 4-1, Ριέκα 2-1, Λουκέρνη 4-0, Μπέρνλι 3-1, Ντουντελάνζ 5-1, Μίλαν 3-1, Πλζεν 4-0, Μπασάκσεχιρ 2-0) κι εφτά ισοπαλίες (Γιάνγκ Μπόϊς 1-1, Οσμάνλισπορ 0-0, Μπεσίκτας 1-1, Παρτίζαν 2-2, Μπαρτσελόνα 0-0, Μπέτις 0-0, Ντινάμο Κιέβου 2-2)!

• Ας λάβουμε δε υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έδωσε αυτό το καλοκαίρι ΤΑ δυνατά φιλικά, αλλά τέλος πάντων δεν έχασε κανένα από τα οκτώ που έπαιξε (τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες), με την ομάδα να ανέβαινε σε απόδοση κι αποτελέσματα όταν άρχισαν να μπαίνουν οι διεθνείς της και ο Σεμέδο, δείχνοντας γενικά μία καλύτερη αμυντική λειτουργία.

• Να καταγράψουμε ότι από τότε που μπήκε κι έπαιξε ο Σεμέδο ο Ολυμπιακός σε ένα σύνολο 10 αγώνων έχει δεχθεί μόνο δύο γκολ κι αυτά ένα με…κουτό πέναλτι που έκανε ο άπειρος Μπα στο φιλικό με την Ντινάμο Κιέβου κι ένα από λάθος αντίδραση του άπειρου γκολκίπερ Σιαμπάνη στο φιλικό με το Αμβούργο…

Με την Μπερ Σέβα (2-2) μπήκε αλλαγή στο 72’ με το σκορ 1-2 κι ισοφάρισε ο Ολυμπιακός.

Με την Λέκια Γκντανσκ (1-1) έπαιξε έως το 65’ με το αποτέλεσμα 0-0

Με τη Γιαγκελόνια (5-0) μπήκε στο 62’ με το σκορ στο 4-0

Με την Ντινάμο Κιέβου (1-1) βγήκε στο ημίχρονο με το σκορ 1-1

Με το Αμβούργο (1-1) έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο

Με τη Νότιγχαμ (3-0) βγήκε στο 72’ με το σκορ στο 3-0

• Και φυσικά υπάρχουν, πάνω απ΄ όλα, τα τέσσερα επίσημα παιχνίδια, τα ευρωπαϊκά, με Βικτόρια Πλζεν (0-0 και 4-0) και με Μπασάκσεχιρ (1-0, 2-0) με μηδέν παθητικό, με τον Σεμέδο και στα τέσσερα 90λεπτα. Ο Πορτογάλος βεβαίως δεν παίζει μόνος του. Έχει πίσω του καλό γκολκίπερ (Σα), δίπλα του καλούς αμυντικούς (Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκα) και μπροστά του Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Μασούρα να βοηθάνε πολύ ανασταλτικά. Ωστόσο, η δική του παρουσία μοιάζει πράγματι καταλυτική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x