Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει την ψυχολογία του, ειδικά όταν τρώει γκολ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr το σημείο κλειδί για τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα του με τον Πανιώνιο, αλλά και της δύσκολης συνέχειας.

• Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για Ολυμπιακό κι ΑΕΚ στην οικονομία της μάχης του πρωταθλήματος.

• Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει αυτό που δεν έκανε στην Τρίπολη την τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή, δηλαδή να τον αφήσει οκτώ πόντους πίσω τον Ολυμπιακό…Μπορεί κι ο Ολυμπιακός «ξαφνικά» να την πλησιάσει στους δύο πόντους…

• Το πόσο δύσκολο έργο έχουν, όμως, φαίνεται από το εξής απλό: στις έξι πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, οι μεγάλες ομάδες έχουν φέρει διπλό μόνο με τη Λαμία στο Περιστέρι!!! Κι ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ-και δη με πέναλτι, το δεύτερο μαϊμού! ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν έχουν καν τρίποντο μακριά από Τούμπα και Λεωφόρο.

• Κι οι τέσσερις δείχνουν υπερβολικά αδύναμοι όταν παίζουν με πιο μικρές ομάδες εκτός έδρας, με αποκορύφωμα το επιθετικό κομμάτι τους: ο Ολυμπιακός έχει δύο γκολ σε δύο ματς, η ΑΕΚ ένα σε τρία ματς, ο Παναθηναϊκός επίσης ένα σε τρία ματς κι ο ΠΑΟΚ επίσης ένα σε τρία ματς!!!

• Για τον Ολυμπιακό ειδικά υπάρχει ένα θέμα που πρέπει πάση θυσία να το φτιάξει, αν θέλει να το «γυρίσει» φέτος: η ψυχολογία. Δεν μπορεί μία ομάδα που έχει πάρει εφτά σερί πρωταθλήματα, να την παίρνει αμέσως από κάτω με το που τρώει ένα γκολ! Πολύ απλά, αν συνεχίσει έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πρωτάθλημα.

• Ο Ολυμπιακός…

Έφαγε το γκολ από τον Ατρόμητο (0-1) και έχοντας μπροστά του 34 λεπτά παιχνιδιού δεν μπόρεσε να σκοράρει έστω μία φορά για να ισοφαρίσει (τελικό 0-1)
Έφαγε το γκολ από τη Γιουβέντους στο 69’ (0-1) και μέσα σε 11 λεπτά δέχθηκε και δεύτερο (τελικό 0-2).
Έφαγε το γκολ από την ΑΕΚ στο 64’ (2-1) και στο τέλος (80’-89’) δέχθηκε κι άλλα δύο κι έχασε (τελικό 2-3).
Έφαγε το γκολ από τον Αστέρα στο 54’ (0-1) κι έχοντας μπροστά του 40 λεπτά παιχνιδιού, το μόνο που μπόρεσε ήταν να ισοφαρίσει στο 94’ με πέναλτι (τελικό 1-1).
Έφαγε το γκολ από την Σπόρτινγκ στο 2’ (0-1) κι αμέσως (13΄) δέχθηκε και δεύτερο και τέλειωσε το ημίχρονο με 0-3 (τελικό 2-3, με γκολ στο 89΄και το 93’!
Έφαγε το γκολ από την Ξάνθη στο 43΄ (1-1) κι έχοντας μπροστά του ένα ολόκληρο ημίχρονο, όχι μόνο δεν απείλησε καθόλου στο β΄, αλλά κι απειλήθηκε με ήττα (τελικό 1-1)

• Άρα, ο Ολυμπιακός αν θέλει να το πάρει και φέτος, πρέπει αφενός μεν να μπορεί πιο εύκολα να κρατάει πίσω το μηδέν, αφετέρου δε να σηκώνει το κεφάλι όταν τρώει ένα γκολ, κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορεί να το κάνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x