Κώστας Νικολακόπουλος

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει ντέρμπι εκτός Τούμπας εδώ και 3 χρόνια μόνο* με Κομίνη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο sport-fm.gr με τον δικό του τρόπο το μεγάλο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

• Διαβάζω ότι ο Κομίνης, που ορίστηκε να σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, είναι ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη…

• Ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη στις 3 Δεκεμβρίου του 2014, έχει δώσει 14 ντέρμπι μακριά από την Τούμπα, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέϊ οφς. Τα αποτελέσματα;
2014-15 ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 4-3, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0
2015-16 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-2, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚ 1-1
2016-17 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0 (0-3 στα χαρτιά), ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2 (τελικός)

• Άρα, σε αυτά τα 14 ντέρμπι εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη κι αυτή στα χαρτιά (έχανε 0-1 στη Λεωφόρο και διακόπηκε το ματς εις βάρος του ΠΑΟ), τρεις ισοπαλίες και 10 ήττες. Τα αποτελέσματα δεν τα λες και…καλά, όμως αυτό είναι ένα ζήτημα.

• Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι διαιτητής στα τρία από τα μόλις τέσσερα από τα 14 παιχνίδια στα οποία δεν έχασε ο ΠΑΟΚ, ήταν ο Κομίνης! Και στο 0-1 (3-0 στα χαρτιά) στη Λεωφόρο, το οποίο ο ίδιος διέκοψε και στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 και στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-2. Ποιος ήταν διαιτητής στο μόνο (εξ ου κι ο αστερίσκος στον τίτλο!) άλλο ντέρμπι που δεν έχασε ο ΠΑΟΚ; Ο…Κύζας, στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1. Ναι, ο Κύζας, του οποίου πήραν τη σφυρίχτρα για ένα άλλο ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, το περσινό 4-0 για το Κύπελλο, που όλοι το θυμόμαστε για τη διαιτησία του.

• Κοιτάξτε, εγώ δεν υποστηρίζω ότι ο Κομίνης βοηθάει τον ΠΑΟΚ. Δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία. Αλλά καταγράφω την πραγματικότητα, που αν μη τι άλλο δεν…συνάδει με το «ανεπιθύμητος ο Κομίνης στη Θεσσαλονίκη»…Δηλαδή, τι να πει κι ο Ολυμπιακός, που δύο φορές τον έπαιξε τελευταία ο Κομίνης κι είχε δύο ήττες, 0-1 από Παναθηναϊκό έξω και Πανιώνιο μέσα!

• Τέλος πάντων, μακάρι να έχει μια καλή διαιτησία ο άνθρωπος, το ίδιο κι οι επόπτες. Με αυτά δεν βγάζεις άκρη, οπότε ας πάμε σε άλλα.

• Για παράδειγμα, αυτά τα ντέρμπι, όπως το αποψινό, είναι η κλασική περίπτωση που λες, «να το πάρω με μισό μηδέν»! Κι έτσι είναι το σημερινό για τον Ολυμπιακό. Με τη διαφορά ότι υπάρχει μία μικρή…λεπτομέρεια: ο Ολυμπιακός από τα 15 φετινά παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις, έχει δεχθεί γκολ στα 13! Και σε κανένα από τα εννιά τελευταία δεν έχει μπορέσει σε κρατάσει το μηδέν!

• Άρα, μήπως η επιλογή για τον Ολυμπιακό είναι να ποντάρει στην επίθεση του; Βλέπεις τις νίκες του: 4-3 τον Πανιώνιο, 4-1 τη Λάρισα, 3-1 την Παρτίζαν, 2-1 τη Ριέκα, 2-1 τον Αστέρα. Όλες δηλαδή είναι νίκες χάρη στα αρκετά γκολ που έβαλε. Βλέπεις και τις ήττες του και τις ισοπαλίες, είναι με γκολ (2-3 από Σπόρτινγκ κι ΑΕΚ, 2-2 με Παρτίζαν, 1-1 με Ξάνθη κι Αστέρα, 1-3 από Μπαρτσελόνα). Εξαίρεση, που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα, τα δύο συνεχόμενα νικηφόρα 1-0 τέλη Αυγούστου, με Λαμία στο Περιστέρι και Ριέκα στην Κροατία, δηλαδή όχι στο Καραϊσκάκη κι οι ήττες χωρίς γκολ εσχάτως από Γιουβέντους (0-2) κι Ατρόμητο (0-1).

• Ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να κτυπήσει τον Ολυμπιακό στην αριστερή του πλευρά, για να εκμεταλλευθεί την απουσία του Σεμπά και την απειρία των Νικολάου, Κούτρη, οπότε οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, πολύ καλύτερα από προηγούμενα παιχνίδια στα οποία είχαν μεγάλα ρήγματα ακριβώς από εκεί, με τελευταίο το α΄ ημίχρονο στην Μπαρτσελόνα, με τον Ντελοφέου, όπου το τρικ του Λεμονή να περάσει προς τα αριστερά τον Ρομάο, αλλάζοντας του χώρο με τον Ζιλέ, δεν ήταν αρκετό, αφού ο μεν Καρσελά βοηθούσε λίγες φορές τον Κούτρη, ο δε Κούτρης άργησε να καταλάβει ότι ο Ντελοφέου επιχειρούσε συνεχώς να τον ντριμπλάρει με τον ίδιο τρόπο.

• Παρεμπιπτόντως, απόντων των Φιγκέϊρας και Μίλιτς, ποιος θα επιστρατευθεί να παίξει μπακ, αν χρειαστεί; Ο Ανδρούτσος νομίζω! Η, ο Ζιλέ, από δεξιά.

• Πολύ μεγάλη σημασία και το κομμάτι των στημένων φάσεων. Ο ΠΑΟΚ πέρσι προηγήθηκε στο Καραϊσκάκη από κόρνερ, μόλις στο 6’. Και πέρσι νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα πάλι από κόρνερ (το 1-0). Έχει πολλά ψηλά κορμιά (Πρίγιοβιτς, οι δύο στόπερ, ο Μάτος, ο Σακχόφ) κι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει το αντίδοτο-με μόνο τα δύο ψηλά στόπερ του και τον Ρομάο, θα πρέπει οι Οτζίτζα και Ανσαριφάρντ επιτέλους να βοηθήσουν μία φορά και στον αέρα, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x