Κώστας Νικολακόπουλος

«Ο Πειραιεύς θεωρεί ζήτημα τιμής την άδικον προσβολήν του…»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παραθέτει μέσα από το sport-fm.gr μία ιστορία για τον Ολυμπιακό που έγινε πριν 85 ολόκληρα χρόνια, για να καταλήξει κάπου...

•Μία "επίκαιρη" και ίσως «διδακτική» ιστορία από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Ολυμπιακού…

•Μία άγνωστη ιστορία χρησιμοποιώ, για να καταλήξω κάπου, κι όχι την ιστορική φράση του Σταύρου Νταϊφά, που είχε χαρακτηρίσει το 1982 «κατάρα του ελληνικού αθλητισμού» τον τότε «μεγάλο και τρανό» γενικό γραμματέα αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη, στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ.

•Χριστούγεννα του 1932 λοιπόν και οι ομάδες του τότε ΠΟΚ είχαν καλέσει την ουγγρική Νεμζέτι, μεγάλη ομάδα της εποχής, για φιλικούς αγώνες στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ έχασαν, αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε τους Μαγιάρους σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε μία πολύ σκληρή μονομαχία κι είχε και μέχρι συμπλοκές παικτών.

•Τότε στην εξουσία είχε ανέβει, μετά τον Βενιζέλο, η κυβέρνηση Τσαλδάρη κι ο Υπουργός Παιδείας Χατζίσκος έστειλε μία πολύ «επιθετική» αποστολή στον Ολυμπιακό, κάνοντας στο σύλλογο παρατηρήσεις για τη συμμετοχή παικτών του στα επεισόδια, που όντως έγιναν στο περιθώριο του αγώνα, έχοντας όμως ως αφετηρία μία χειρονομία του Ούγγρου γκολκίπερ στα δύο μεγάλα αστέρια του Ολυμπιακού, τον μεγάλο Γιάννη Βάζο και τον Ράγγο, αλλά και την κακή διαχείριση του αγώνα εκ μέρους του (Έλληνα) διαιτητή. Παράλληλα, ο Υπουργός απείλησε ότι θα απαγορεύσει τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων με ομάδες του εξωτερικού!

•Τι έγινε τότε; Ένας απίστευτος ξεσηκωμός της διοίκησης και του κόσμου του Ολυμπιακού! Θεώρησαν οι Ολυμπιακοί ότι ο Υπουργός προσέβαλλε την ομάδα τους και έγινε ο κακός χαμός. Κατά εκατοντάδες οι υπογραφές διαμαρτυρίας στα γραφεία του συλλόγου, ανοικτές επιστολές προς τον Υπουργό, συγκεντρώσεις κλπ, κλπ! Μία από τις επιστολές των επώνυμων Ολυμπιακών ήταν και του Γιώργου Ανδριανόπουλου, εκ των ιδρυτικών μελών του Ολυμπιακού.

•Μπορείτε να δείτε εδώ τον Τύπο της εποχής…
inner
inner
inner
inner

•Που θέλω να καταλήξω: από την ίδρυση του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, κοντά ένα αιώνα τώρα, ισχύει διαχρονικά ένα πράγμα-ολόκληρος ο οργανισμός Ολυμπιακός, όταν θεωρεί ότι θίγεται, δεν βλέπει ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ποιος ο πρωθυπουργός και ποιος ο Υπουργός, αλλά βλέπει το καλό της ομάδας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x