Κώστας Νικολακόπουλος

Ο «πολύ σφιχτός» Παναιτωλικός και το μάθημα του Δέλλα στο Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία προσέγγιση του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό.

• Τι θα δούμε απόψε στο Καραϊσκάκη;

• Το μόνο σίγουρο νομίζω είναι ότι θα δούμε έναν καλό Παναιτωλικό! Για τον Ολυμπιακό των τελευταίων τριών μηνών, στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις…

• Ποια είναι τα δεδομένα του παιχνιδιού; Ότι ο Παναιτωλικός φέτος ειδικά εκτός έδρας βγάζει μία καλή εικόνα στα πιο δύσκολα παιχνίδια του: στην Τούμπα έχασε 0-1 με γκολ στο 75’. Στο ΟΑΚΑ έχασε 0-2 με το δεύτερο γκολ στο 73’ για το πρωτάθλημα και 0-1 για το Κύπελλο. Στη Λεωφόρο έφερε 0-0. Στο Περιστέρι κέρδισε 1-0. Στην Τρίπολη έφερε 0-0. Στη Νέα Σμύρνη έφερε 1-1. Στα Γιάννινα έφερε 1-1.

• Κοινώς, ο Παναιτωλικός δείχνει πολύ σφιχτός αμυντικά και κυνηγάει μπροστά το ένα γκολ. Αν το ματς το πάει έτσι και στο Καραϊσκάκη σήμερα, ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα.

• Η αλήθεια είναι ότι ο Δέλλας στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο Καραϊσκάκη έφαγε τεσσάρες. Μόνο που πάντοτε μία πιο βαθιά ανάλυση των αγώνων λέει μεγαλύτερες αλήθειες. Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 τον Οκτώβρη του 2015 το σκορ ήταν 1-0 ως το 70’…Και στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0 τον Φλεβάρη του 2016 το σκορ ήταν επίσης 1-0 ως το 65’…Δηλαδή και τις δύο φορές οι ομάδες του Δέλλα ήταν «μέσα» στο παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του, αλλά στο τέλος την πάτησε ρισκάροντας την ισοφάριση κι έφαγε πολλά.

• Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Δέλλας θα έχει μάθει από το πάθημα του. Και για να τα λέμε όλα, την πρώτη φορά, και μοναδική άλλη, που ο Δέλλας είχε έρθει στο Καραϊσκάκη, είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, όταν είχε πάρει 1-1 για το Κύπελλο με την ΑΕΚ, όταν ακόμη έπαιζε στη Β΄ Εθνική. Ήταν η μόνη φορά από τις τρεις του στο Καραϊσκάκη που ήρθε ο Δέλλας και προηγήθηκε. Κι εκείνη τη φορά όχι απλά δεν έχασε, αλλά ήταν πιο κοντά στο να κερδίσει. Ίσως ένα δεδομένο που πρέπει να το λάβει υπόψιν του ο Κόντης κι οι παίκτες του Ολυμπιακού.

• Γιατί επιμένω στα δεδομένα που υπάρχουν πριν από κάθε αγώνα; Μα πολύ απλά γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων λένε την αλήθεια. Π.χ. θυμάμαι την περασμένη Κυριακή είχα γράψει ένα κομμάτι στην εφημερίδα για τον Παράσχο, ενόψει του αγώνα Απόλλωνα-Ολυμπιακού. Και σημείωνα ότι στα πέντε τελευταία παιχνίδια του ο Παράσχος ως γηπεδούχος απέναντι στον Ολυμπιακό, είχε τέσσερις ισοπαλίες την προηγούμενη τετραετία και μία ήττα με γκολ στο 96’ πριν πέντε χρόνια.

• Ε, το αποτέλεσμα στο Απόλλωνας-Ολυμπιακός το ξέρετε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x