Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ραντζέλοβιτς έχει τις στιγμές που κάνουν τη διαφορά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα που βγάζει ο Ραντζέλοβιτς και στέκεται και σε δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του Σολδάνο.

• Για πρώτη φορά στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, με το Αμβούργο, ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρία βασικού στον Ραντζέλοβιτς. Τον είχε στην αρχική ενδεκάδα και τον άφησε μάλιστα να παίξει 79 λεπτά. Τον μικρό τον είχαμε δει σε άλλα τρία φιλικά, αλλά και τις τρεις φορές μετά το 60’.

• Συμπεράσματα: Όχι, ο Σέρβος εξτρέμ δεν είναι έτοιμος αυτή την στιγμή για τον Ολυμπιακό. Αλλά ναι, βγάζει μέσα στα παιχνίδια στιγμές που κάνουν τη διαφορά. Κι αυτό πάντα μετράει για κυνηγό. Έχει δε ένα στοιχείο, που τον κάνει να ξεχωρίζει απ΄ όλους τους άλλους εξτρέμ της ομάδας, είναι ο μοναδικός που δίνει πλάτος στην επίθεση, γιατί του αρέσει να παίζει στην γραμμή κι όχι να συγκλίνει πολύ προς τα μέσα.

• Ο Ραντζέλοβιτς δείχνει να έχει καλή νοοτροπία, υπό την έννοια ότι αφενός μεν γυρίζει πίσω και βοηθάει τον μπακ, αφετέρου δε είναι ομαδικός κι όχι εγωϊστής. Την ψάχνει τη συνεργασία με τον μπακ (στο συγκεκριμένο ματς με τον Τσιμίκα), έχει ικανότητα να βγάζει την επικίνδυνη σέντρα κι από δεξιά κι από αριστερά (καλύτερα με το δεξί πόδι), βγάζει έξυπνες πάσες, έχει τεχνική (μία μπαλιά την έβγαλε «σκάβοντας» την μπάλα), κερδίζει φάουλ και κόρνερ και το ψάχνει να απειλήσει την αντίπαλη εστία με ένα καλό σουτ.

• Σίγουρα χρειάζεται να ολοκληρώνει καλύτερα τις προσπάθειες του: Π.χ. μετά από το καλό κοντρόλ να κάνει καλή κι όχι κακή πάσα…Μετά από το καλό κλέψιμο της μπάλας να την δίνει σωστά κι όχι λάθος…Να κερδίζει περισσότερες από τις προσωπικές μονομαχίες, να περνάει δηλαδή πιο πολλές ντρίμπλες…Και να είναι πιο προσεκτικός στο παιχνίδι του…

• Αλλά «κάτι» δείχνει, σου δίνει μία ελπίδα, ειδικά σκεπτόμενος ότι την περασμένη σεζόν έπαιξε για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία της Σερβίας…Δείχνει "τσάκαλος"!

• Αντίθετα, με στενοχωρεί η εικόνα του Σολδάνο, που παρότι μαχητής και δουλευταράς και μολονότι παίρνει συνεχώς ευκαιρίες (σε βαθμό που να μοιάζει να αδικείται ο Κάϊπερς, τον οποίο έχουμε δει όλα κι όλα 45 λεπτά, συν ένα πεντάλεπτο, χωρίς πάντως να έχει δείξει τίποτα). Στο τελευταίο ματς τον δοκίμασε στο 85λεπτο που τον άφησε μέσα σε τέσσερις θέσεις (!): έξω αριστερά, έξω δεξιά, σέντερ φορ και δεύτερο φορ. Πέραν μίας, άντε δύο καλών κινήσεων, δεν είδαμε τίποτα άλλο.

• Υποτίθεται είναι σκόρερ και γι΄ αυτό τον έφερε εδώ ο Ολυμπιακός από την Αργεντινή. Θυμάμαι λοιπόν χαρακτηριστικά μία φάση από το φιλικό με το Αμβούργο, τον Ραντζέλοβιτς να φεύγει από αριστερά σε μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, να βγάζει καλή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και να βρίσκει τον Σολδάνο-χρειάζονταν μία καλή κεφαλιά για να κάνει το γκολ. Ε, η κεφαλιά που πήρε έστειλε την μπάλα προς το πλάγιο άουτ…

• Σε μία άλλη στιγμή πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή του Τζολάκη και πήγε να δημιουργηθεί κίνδυνος για την εστία του Ολυμπιακού. Μία σέντρα δεν πέρασε. Δεν ξέρω…Προφανώς το παιδί δουλεύει καλά στις προπονήσεις, είναι καλός επαγγελματίας, ακούει τι του λέει ο προπονητής κι έτσι έχει πάρει τόσο χρόνο συμμετοχής, όσο κι ο Γκερέρο με τον Ντουρμισάϊ. Αλλά μετά από παρουσία σε πέντε φιλικά ακόμη περιμένουμε την πρώτη του ενέργεια που θα κάνει μία διαφορά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x