Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σα που δεν είναι «εύκολος» και δεν κωλώνει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Ζοσέ Σα, με αφορμή την υπογραφή του στον Ολυμπιακό.

· Κατ΄ αρχάς, μπορούμε να δούμε ένα βιντεάκι με ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές επεμβάσεις του Σα κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

· Εδώ.

· Για τον Σα καλό είναι να ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για εύκολο παιδί. Όχι, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα, δεν είναι προβληματικός τύπος. Απλά, άλλοι παίκτες είναι πιο «εύκολοι» στη διαχείριση τους κι άλλοι είναι πιο «δύσκολοι». Ο Σα λοιπόν ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Θέλει μία διαφορετική μεταχείριση και προσέγγιση.

· Είναι και λίγο βεντέτα. Παίκτης της Πόρτο, ε; Και μπορεί εμείς να μην ζυγίζουμε όσο πρέπει το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, αλλά η Πόρτο είναι Πόρτο. Σταθερά εδώ και πολλά χρόνια μέσα στους 15-20 κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

· Σε ολόκληρη Πόρτο έπαιζε ο Σα και δεν το λες παράλογο αν είναι «κάπως». Αυτό μάλιστα κάνει κι ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία του Ολυμπιακού να τον κρατήσει στις τάξεις του…Έχετε δει πολλές φορές ελληνικές ομάδες να αγοράζουν παίκτες από την Πόρτο; Δεν λέω να δανείζονται για ένα χρόνο, λέω να αγοράζουν-έχει διαφορά…

· Ο Πορτογάλος μπορεί να μην είναι «εύκολος» χαρακτήρας, αλλά και καλός παίκτης είναι και έχει δεθεί με τον Ολυμπιακό και παραδέχεται ότι ο Ολυμπιακός τον βοήθησε στην καριέρα του. Με την δε υπογραφή του στους «ερυθρόλευκους» έδειξε ότι σέβεται κι αυτός όσους τον σέβονται.

· Να έχουμε υπόψιν μας και κάτι άλλο. Ότι ο Σα δεν είναι κανένα παιδάκι. Γενικά δεν κωλώνει. Πέρσι, στις 11 Μαρτίου, είχε αποβληθεί ενώ κάθονταν στον πάγκο της Πόρτο (!), στην ήττα της 0-1 εκτός έδρας από την Πάσος Φερέϊρα, που είχε σαν αποτέλεσμα η Μπενφίκα να την πλησιάσει στους δύο βαθμούς στην κορυφή.

· Γιατί είχε πάρει την απευθείας κόκκινη ο Σα; Γιατί στο τέλος του αγώνα πήγε στο διαιτητή Μπρούνο Παϊξάο και του είπε με απολύτως ήρεμο ύφος, αλλά βεβαίως φουλ ειρωνικά: «Πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική νίκη που καταφέρατε σήμερα, εσείς και η ομάδα σας»…Ο ρέφερι του έδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα κι έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι «με προσέβαλλε και έθεσε σε αμφισβήτηση την τιμή και την αξιοπρέπεια μου»…

· Λεπτομέρεια: Λίγους μήνες μετά ο Παϊξάο κρέμασε τη σφυρίχτρα του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x