Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σεμέδο, τα… πορτοφόλια των φορ κι οι 9 (!) φάσεις που έφαγε ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ασχολείται μέσα από το sport-fm.gr με το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού

• Το πρώτο ζητούμενο για μία ομάδα και για ένα παίκτη είναι η βελτίωση. Με τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, να υπάρχει πρόοδος.

• Υπό αυτή την έννοια δεν ήταν ευχάριστη η εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο φιλικό του, με το Αμβούργο, αναφορικά π.χ. με το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Ο απολογισμός ήταν…

Ένα πέναλτι χωρίς κανένα απολύτως λόγο από τον Γιάννη Μασούρα.

Μία πραγματικά δυσάρεστη αδυναμία της άμυνας να καθαρίσει μία όχι ιδιαίτερα δύσκολη φάση (αρχικά με τον Αβραάμ και στη συνέχεια με Τσιμίκα και Σουρλή), με συνέπεια να βρεθεί σε θέση βολής ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αστοχώντας από κοντά.

Μία ανεξήγητη για την εμπειρία τους ολιγωρία των Αβραάμ και Σεμέδο σε…πλάγιο άουτ των Γερμανών, με αποτέλεσμα να βρεθεί Γερμανός κυνηγός απέναντι από τον Τζολάκη (έδιωξε).

Ένα πούλημα της μπάλας έξω από την περιοχή του Τζολάκη, με συνέπεια ένα σουτ από το Αμβούργο που κόντραρε ο Σεμέδο.

Μία κεφαλιά ελάχιστα άουτ του Κυριάκου (θα μπορούσε δηλαδή να κάνει δύο γκολ!) προ του Σεμέδο από φάουλ που παραχώρησε ο Τσιμίκας χάνοντας κατά κράτος προσωπική μονομαχία.

Μία βολίδα που έδιωξε ο Σιαμπάνης, αφού πρώτα ο Ανδρούτσος έδιωξε απρόσεκτα δίνοντας την μπάλα πάνω σε αντίπαλο.

Μία προβολή λίγο άουτ του φορ του Αμβούργου προ του Αβραάμ, σε πλαγιοκόπηση πάνω στον Γιάννη Μασούρα.

Το γκολ της ισοφάρισης, με τους Γερμανούς να τρυπάνε την καρδιά της άμυνας (Σεμέδο, Αβραάμ), τον Σιαμπάνη να μην ενεργεί αποφασιστικά κι αφού πρώτα Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης και Γιώργος Μασούρας είχαν κακή αμυντική συμπεριφορά.

Ένα φάουλ από πλάγια που παραχώρησε ο Γιάννης Μασούρας κι έδιωξε δύσκολα ο Σιαμπάνης

• Μετράς τις φάσεις κι είναι εννιά! Απείλησε ξεκάθαρα το Αμβούργο (όνομα μεν, Β΄κατηγορία Γερμανίας δε) εννιά φορές την εστία του Ολυμπιακού! Συγνώμη, αλλά αυτό πρέπει να φέρει προβληματισμό.

• Π.χ. το δίδυμο Αβραάμ-Σεμέδο δεν είχε την καλύτερη συνεννόηση-όπως φάνηκε και σε μία ανύποπτη φάση, όπου τράκαραν στον αέρα, ενώ ήταν δύο με έναν αντίπαλο, σε μία βαθιά μπαλιά των Γερμανών. Δεν είναι ποδοσφαιρικά παράλογο να μην έχουν χημεία, αφού έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί στην αρχική ενδεκάδα, μετά από μόλις ένα 20λεπτο κι ένα 30λεπτο σε προηγούμενα φιλικά. Αλλά το παιχνίδι με την Πλζεν είναι σε μία εβδομάδα.

• Κι αν τα στόπερ εύλογα δεν έχουν «δέσει» ακόμη, δεν έχει νόημα τα τζάμπα φάουλ κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού (όπως τρία των Τσιμίκα, Σουρλή, Γιάννη Μασούρα). Γενικά οι «ερυθρόλευκοι» έδιναν με ευκολία φάουλ γύρω γύρω από την περιοχή τους-τουλάχιστον πέντε.

• Σε αυτό δε το κομμάτι είναι «μέσα» κι ο Σεμέδο, που κάποιες φορές βγαίνοντας πλάγια στην περιοχή παίζει λίγο μονοκόμματα και υποπίπτει σε φάουλ. Θα έλεγα ότι αυτό το σημείο και κάποιες απρόσεκτες πάσες που κάνει κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού, είναι δύο «θέματα» που μπορείς να παρατηρήσεις στο παιχνίδι του, που σε αδρές γραμμές μας αρέσει, αφού τον βλέπουμε και πρώτος να βγαίνει στην μπάλα και να έχει καλές επεμβάσεις (σε κάποιες περιπτώσεις παίρνει, όπως λέμε, και τα…πορτοφόλια των κυνηγών!) και να βγάζει καλές πάσες και να παίρνει αρκετές κεφαλιές μπρος και πίσω.

• Βέβαια, η μπάλα είναι…κωλοθήλυκο. Κι όπως στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού έκανε «ήρωα» τον Σεμέδο με την κεφαλιά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμβούργου, με την ίδια ευκολία θα μπορούσε να τον είχε καταστήσει «μοιραίο» σε μία άλλη στημένη φάση, εκεί που έχασε κατά κράτος την κεφαλιά από τον Κυριάκο με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη…

• Αν και ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, μοιάζει πάρα πολύ επικίνδυνος και βάσει των προηγούμενων φιλικών, όπου είχε δύο κεφαλιές-φαρμάκι λίγο άουτ, ήταν και μαθηματικά δεδομένο ότι ο Σεμέδο θα σκόραρε κάποια στιγμή με το κεφάλι σε κάποιο κόρνερ η, φάουλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x