Κώστας Νικολακόπουλος

Ο σημαντικός Καμαρά, οι Αραμπί-Μασούρας με τις 80άρες κι ο Σα του ΟΑΚΑ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr και στέκεται σε κάποιους από τους παίκτες του Ολυμπιακού που μπορεί να αποδειχθούν κομβικοί σήμερα με την ΑΕΚ.

• Το σημερινό είναι το τέταρτο ντέρμπι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ σε αυτή τη διετία, με τον Μαρτίνς στον πάγκο.
Τον Οκτώβρη του 2018 προηγήθηκε 1-0 στο 58’ με τον Φορτούνη κι ισοφαρίστηκε στο 90’ από την ΑΕΚ (1-1)
Τον Μάρτη του 2019 προηγήθηκε 1-0 στο 53’ με τον Γκερέρο κι είχαμε στο 70’ διακοπή εις βάρος του ΠΑΟ (0-1)
Τον Σεπτέμβρη του 2019 προηγήθηκε πάλι 1-0 στο 36’ με τον Γκερέρο κι ισοφαρίστηκε πάλι στο 90’ από τον ΠΑΟ

• Συνεπώς, ο Ολυμπιακός κέρδισε μία φορά, αλλά σε ντέρμπι που διακόπηκε στο 70’ και ισοφαρίστηκε δύο φορές ακριβώς στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα! Με αυτά τα τρία ντέρμπι να μας λένε ότι ο Ολυμπιακός καταφέρνει και σκοράρει στο ΟΑΚΑ, αλλά μία φορά ανά ματς. Κι αυτό το ένα γκολ συνήθως είναι έστω οριακά δύσκολο να του φτάσει.

• Εδώ και μία δεκαετία, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Για την ακρίβεια κέρδισε μόνο τρεις φορές, εκ των οποίων τις δύο στο Κύπελλο (1-0 με το γκολ του Χάρα στο 90’ το 2015 κι 1-0 με το γκολ του Ρομαό στο 80’ το 2017) και μόλις μία στο πρωτάθλημα, εκείνο το 4-0 το 2012 τότε που υποβιβάστηκε η ΑΕΚ. Κοινώς, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ μόνο όταν δεν έφαγε γκολ.

• Κατά ένα τρόπο που μόνο συγκυριακός δεν είναι, ο Ολυμπιακός και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τον κερδίζει μόνο όταν δεν τρώει γκολ! Πέρσι 1-0 (Γκερέρο), το 2012 επίσης 1-0 (Αμπντούν), το 2010 ξανά 1-0 (Ντάρμπισαϊρ), το 2005 με 2-0 (Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς)! Παρεμπιπτόντως, στα τέσσερα φετινά ντέρμπι ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ μόνο από δικά του χοντρά λάθη: 1-1 με ΠΑΟ από χαζό πέναλτι του Μεριά, 2-0 την ΑΕΚ, 1-1 με ΠΑΟΚ από δώρο του Σα και 1-0 τον ΠΑΟ…

• Δύο παίκτες που έχουν τη δική τους ιστορία στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι ο Μάνταλος κι ο Καμαρά! Και οι δύο έχουν σκοράρει σε δύο παιχνίδια κατά του Ολυμπιακού και κατά της ΑΕΚ αντίστοιχα. Ένα γκολ έχει σημειώσει κι ο Γιακουμάκης, ενώ φυσικά ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ σε αυτά τα ντέρμπι είναι ο Φορτούνης, που θεωρητικά δύσκολα θα παίξει απόψε.

• Ο Καμαρά, παρεμπιπτόντως, μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά έχει εξελιχθεί σε αρκετά σημαντικό παίκτη του Ολυμπιακού και στο επιθετικό κομμάτι. Και δεν στέκομαι απλά στο ότι έχει σημειώσει γκολ σε δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 και στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1. Ο Μαντί…

Πρώτον περνάει πολύ καλές πάσες στους επιθετικούς κι είναι θέμα ατυχίας πώς έχει μόλις μία ασίστ. Διότι ασίστ έβγαλε στον Σουντανί που έβαλε το κανονικό γκολ στο Βόλο κι ακυρώθηκε. Ασίστ έβγαλε και στον Ελ Αραμπί με τον Άρη κι ο Μαροκινός έχασε το κοντρόλ ευρισκόμενος φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ασίστ έβγαλε και στον Ομάρ με τον ΟΦΗ στα 30 δευτερόλεπτα κι αυτός επίσης έχασε το κοντρόλ σε πολύ καλή θέση.

Δεύτερον πιέζει καλά και ψηλά την αντίπαλη άμυνα και κερδίζει μπάλες από τις οποίες προκύπτουν ευκαιρίες και γκολ για την ομάδα. Σε αυτό το κομμάτι επιμένει πολύ ο Μαρτίνς, το κάνουν πολύ καλά κι ο Ελ Αραμπί κι ο Μασούρας κι έτσι βλέπουμε ειδικά εσχάτως πολλά γκολ του Ολυμπιακού να έρχονται με αυτό τον τρόπο.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο Καμαρά είναι κάποια λάθος κοντρόλ, κάποιες απρόσεκτες πάσες και κυρίως κάποια λάθη όταν αμύνεται. Να φτιάξει τέλος πάντων λίγο τη συγκέντρωση του όταν είναι μέσα στην περιοχή του Σα, γιατί αντί να βοηθάει, κάνει συχνά το αντίθετο.

• Όπως πραγματικά είναι πολύ καλή η ομάδα και στο ξεδίπλωμα των κόντρα επιθέσεων της. Με καλό συγχρονισμό και φοβερή ταχύτητα. Να ξέρετε ότι ο Ελ Αραμπί στη φάση που έκανε το 2-0 με τον Άρη, με τη διπλή προσπάθεια του (πρώτα κεφαλιά και μετά σουτ), έκανε κούρσα 80 μέτρων, ξεκινώντας από θέση αριστερού μπακ. Και σε μία άλλη φάση αντεπίθεσης, έκανε 80άρα κούρσα ο Μασούρας, που παρεμπιπτόντως έβγαλε μία κόπωση μέσα στην εβδομάδα, όπως και οι Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, δηλαδή οι τρεις με τα πιο πολλά χιλιόμετρα.

• Εκεί που παραμένει απογοητευτικός ο απολογισμός για τον Ολυμπιακό είναι στις στημένες φάσεις, παρά την επιστροφή του Βαλμπουενά. Μιλάμε για εντελώς τραγικό, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κερδίζει το ένα μετά το άλλο τα παιχνίδια του από κόρνερ και φάουλ, ο Ολυμπιακός έχοντας ένα κάρο στατικές φάσεις υπέρ του σε κάθε παιχνίδι να έχει βάλει ένα γκολ με τον Γκιγιέρμε (το 1-0 με τον Άρη στο 4-2 της περασμένης Κυριακής) και ένα με τον Σεμέδο (το 1-0 στο 2-0 επί της ΑΕΚ). Δύο γκολ σε ένα ολόκληρο γύρο!!!

• Τώρα, ο Σα στο ΟΑΚΑ έχει κάνει τρία πολύ καλά παιχνίδια και το ίδιο περιμένουμε από τον Πορτογάλο γκολκίπερ κι απόψε! Κι επιτέλους στα βολέ να βρίσκει πιο εύκολα συμπαίκτες του! Κι ελπίζουμε να μην τριτώσει (όχι σήμερα, αλλά γενικά και ποτέ!) αυτό το κακό με τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και τις ανόητες αποβολές τους-μία ο Σεμέδο την Τετάρτη με τον ΟΦΗ, πέρσι ο Ποντένσε στην Ξάνθη!

• Θεωρητικά, η απουσία του Σεμέδο μπορεί να είναι τεράστιο πλήγμα για τον Ολυμπιακό. Αλλά ας δούμε τι θα μας δείξει το παιχνίδι. Θυμάμαι την άλλη φορά που είχε παίξει στο ΟΑΚΑ ο Πορτογάλος στόπερ, στον α΄ γύρο με τον Παναθηναϊκό, έχανε την μπάλα μέσα από τα πόδια του, έχανε τις κεφαλιές, πέναλτι έκανε κλπ, κλπ. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει ένα ντέρμπι.

• Κι ο Μαρτίνς βλέπω ότι το σκέφτεται και το ξανασκέφτεται. Το πιο πιθανό είναι το 4-3-3 που παίζει εσχάτως, αλλά το έχει στο μυαλό του και να παίξει 4-2-3-1, με Βαλμπουενά δεκάρι κι έξω έναν από τους τρεις κεντρικούς χαφ. Και τον Σουντανί έχει υπόψιν για βασικό και τον Ποντένσε ακόμη ακόμη να ρίξει στη μάχη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x